Nieuwste troef Brother is snelle freesmachine F600X1

0

In de laatste decennia zijn de verspaningsmachines van Brother steeds geavanceerder geworden. De huidige freesmachines zijn snel, niet alleen met boren en tappen, maar ook met (5-assige) freesbewerkingen. Er is tevens een model met een draaifunctie voor een multifunctionele inzet. De nieuwste troef van Brother is de Speedio F600X1.

Het Japanse Brother Machine Tools is onderdeel van de Brother Group waar men zich richt op onder andere bewerkingscentra. Bij de bewerkingsmachines heeft Brother een naam opgebouwd als het gaat om snelheid bij serieproductie en in de situaties waarbij veel gereedschapswisselingen nodig zijn. De Speedio lijn zorgt ervoor dat nu ook zwaar verspaand kan worden met de machine.

Het nieuwste model is de Brother F600X1. Dit snelle bewerkingscentrum is uitgevoerd met een bewegende kolom. Dit zorgt voor meer snelheid, omdat de kolom en de opspantafel (in één richting) sneller kunnen bewegen dan een kruistafel. De Z-as is zoals gebruikelijk bij Brother freesmachines de op- en neergaande beweging van de kolom. Nieuw is de verplaatsing van de kolom in X-richting. De opspantafel heeft nu alleen nog een verplaatsing in de Y-richting. Het positioneren van de tafel hoeft nu maar in één richting plaats te vinden. Dit zorgt ervoor dat de tafel een minder grote afstand af hoeft te leggen en dat bovendien ook nog eens sneller en nauwkeuriger kan worden gepositioneerd. In Nederland wordt Brother vertegenwoordigd door Bendertechniek.

Brother, hal 27, stand A76