NMi neemt Minerva Metrology and Calibration over

NMi Group neemt de aanbieder van kalibratiediensten Minerva Metrology and Calibration in Amersfoort over.

Minerva’s geaccrediteerde ISO/IEC 17025 laboratorium breidt de kalibratiediensten van NMi Group in de Benelux uit, en versterkt de klantdekking en marktpositie in de DACH-regio.

NMi Group, dat wereldwijd toonaangevend is in essentiële diensten voor Advies, Testen, Inspectie, Certificering en Kalibratie (ATICC), is bezig haar diensten in de volledige productwaardeketen te versterken door middel van een buy-and-build-strategie. Hierin past de overname van Minerva.

Geaccrediteerd ISO/IEC 17025 laboratorium

Minerva’s geaccrediteerde ISO/IEC 17025 laboratorium breidt niet alleen de kalibratiediensten van NMi Group in de Benelux uit, maar versterkt ook de klantdekking en marktpositie in de DACH-regio. Daarnaast verzekert Minerva’s ervaring met andere kalibratielabs een hoge kwaliteitsborging en uitstekende dienstverlening. Bovendien versterkt Minerva’s status als distributeur van Fluke Kalibratie de capaciteiten van NMi Group en biedt toegang tot hoogwaardige kalibratieapparatuur en instrumenten aan klanten. Ook Minerva’s toewijding aan training verrijkt NMi Group’s aanbod.

Spannende mogelijkheden

Siebe Borger, de vorige eigenaar en Commercieel Directeur van Minerva, is enthousiast over de overname: “Samenwerken met NMi Group creëert spannende mogelijkheden voor Minerva om ons bereik en capaciteit uit te breiden.”

Yvo Jansen, CEO van NMi Group, benadrukt het strategische belang van de overname. “Minerva’s reputatie voor kwaliteit en expertise komt naadloos overeen met onze visie. Deze overname vergroot onze aanwezigheid in de Benelux en versterkt onze toewijding aan het leveren van wereldwijd toonaangevende kalibratie in de volledige productwaardeketen.” Siebe Borger blijft betrokken als directeur.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV