Olmia Robotics opent webshop voor cobots

0
50

Nu collaboratieve robots (cobots) steeds vaker worden gebruikt voor het automatiseren van onderdelen van productielijnen, ontstaat ook de behoefte om hiervoor snel en makkelijk tools, accessoires en toeleversystemen aan te schaffen. Olmia Robotics, systemintegrator van cobots uit Tiel, biedt nu alle toebehoren voor cobotsystemen aan in een webshop.

In de webshop zijn niet alleen de cobots zelf, maar ook onder andere vier typen grippers (elektrisch, pneumatisch, magnetisch of vacuüm), sensoren, wisselsystemen en kabelgeleiding verkrijgbaar. Daarnaast zijn er complete, turn-key cobotsystemen voor flexibele toepassingen of beladingsoplossingen te vinden.

Beladingskast
Ook kan men in de webshop op ideeën komen om een cobot nog flexibeler in te zetten. Bijvoorbeeld met een beladingssysteem voor bewerkingsmachines, zoals de Robobooster 4000. Deze beladingskast met meerdere laden is een compacte oplossing, die de gebruiker in staat stelt zijn productie te verhogen door met een grotere buffer te werken. Hierdoor kan een bewerkingsmachine meer draaiuren maken met minder manuren en stilstand. De Robobooster 4000 communiceert met alle bewerkingsmachines, zoals CNC draai- en freesbanken, kantbanken, ponsmachines en spuitgietmachines. Hij wordt geleverd met de benodigde software en pneumatiek en is compatibel met alle cobots en kleinere industriële robotarmen.De Robobooster 4000 is aan het werk te zien op de stand van Olmia Robotics op METAVAK.

Olmia Robotics, stand 175