Onderwerpen op Hannover Messe relevanter dan ooit

Van 30 mei tot 2 juni tonen zo’n 2500 bedrijven hun technologieën voor de fabrieken en energiesystemen van de toekomst in het beurscomplex van Hannover. Onder het hoofdthema ‘Industrial Transformation’ demonstreren ze hoe geconnecteerde productiefaciliteiten efficiënter kunnen werken en hulpbronnen kunnen sparen, en hoe ze energie duurzaam kunnen opwekken en transporteren.

Grote Duitse bedrijven als Bosch Rexroth demonstreren op de Hannover Messe hun oplossingen voor de Industrial Transformation, het hoofdthema van de beurs.

“Gezien de huidige wereldwijde politieke situatie zijn de onderwerpen op Hannover Messe relevanter dan ooit”, zegt Jochen Köckler, CEO van Deutsche Messe. “De kern van de zaak is hoe we kunnen zorgen voor voorzieningszekerheid en groei in een dynamisch veranderende wereld – politiek, ecologisch en economisch – en tegelijkertijd de klimaatverandering tegengaan. Innovatieve technologieën zullen hierin een sleutelrol spelen”, voegde hij eraan toe.

Tot de exposerende bedrijven behoren bedrijven als Siemens, Bosch, Schneider Electric, Schaeffler, Microsoft, SAP en Service Now, samen met tal van middelgrote industriële ondernemingen zoals Beckhoff, Festo, Harting, Pepperl+Fuchs, Phoenix Contact, Wago en Ziehl-Abegg. Naast hen zijn er grote onderzoeksinstituten zoals Fraunhofer en Karlsruhe Institute for Technology (KIT) evenals ongeveer 100 startups die Hannover Messe een ideaal platform vinden om te netwerken met de industrie.

Concrete oplossingen

Als het gaat om CO2-neutrale productie en energiezekerheid in Europa, spelen hernieuwbare energiebronnen en groene waterstof een sleutelrol. Veel bedrijven lopen al voorop met concrete oplossingen. Exposant Bosch creëerde bijvoorbeeld een waterstofcyclus in zijn Industrie 4.0-faciliteit die groene waterstof produceert voor industriële processen.
Vanwege het huidige debat over de energievoorziening wint het onderwerp waterstof steeds meer aan belang op Hannover Messe. “We bieden al jaren het grootste Europese platform voor de waterstof- en brandstofcelindustrie. In Hannover presenteren meer dan 200 bedrijven oplossingen voor een duurzame energievoorziening op basis van waterstof uit hernieuwbare energiebronnen”, aldus Köckler.

Digitalisering en AI

Europa streeft ernaar om tegen het midden van het millennium klimaatneutraal te worden. Steeds meer bedrijven hebben ambitieuze doelen gesteld en zijn bezig met het volledig ombouwen van hun productie en dienstverlening. Hannover Messe exposanten leveren de nodige technologieën. Met behulp van de modernste machines en apparaten kan niet alleen de productie van vrijwel alle goederen hulpbronnen- en energie-efficiënter worden gemaakt, maar ook kan de industrie met oplossingen uit de machine- en installatietechniek, elektrotechniek en de software en IT de controleprocessen van complexe systemen enorm verbeteren, waardoor innovatie wordt gestimuleerd en de uitstoot van broeikasgassen wordt verminderd.

Het vastleggen van de CO2-voetafdruk over hele supply chains is vaak de eerste stap naar klimaatneutraliteit. Exposant Siemens heeft software ontwikkeld die emissiegegevens in de hele toeleveringsketen vastlegt en combineert met gegevens uit de eigen waardeketen van het bedrijf om de werkelijke CO2-voetafdruk van een product te bepalen.

Partnerland Portugal

Dit jaar is Portugal het partnerland van ’s werelds belangrijkste industriële vakbeurs. Meer dan 120 bedrijven uit Portugal hebben zich aangemeld voor de beurs. Onder het motto ‘Portugal Makes Sense’ presenteren hun producten en oplossingen voor digitale transformatie, de energietransitie en betrouwbare supply chains.

Ondersteunend programma

Naast de exposities op de show kunnen bezoekers zich verheugen op een eersteklas ondersteunend programma. De vier conferentiefasen behandelen onderwerpen als automatisering, cloud en infrastructuur, analyse en databeheer, digitale platforms, robotica, IT-beveiliging, kunstmatige intelligentie, hernieuwbare energie, groene waterstof, energiezuinige en CO2-neutrale productie, digitaal energiebeheer, de circulaire economie en nog veel meer. Het volledige programma zal niet alleen ter plaatse voor bezoekers beschikbaar zijn, maar zal ook gelijktijdig via de Hannover Messe-website worden gestreamd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Comeback Hannover Messe trekt 75.000 bezoekers

08-06 Volgens Jochen Köckler, topman van beursorganisator Deutsche Messe, kwam de comeback van Hannover Messe…

Toeleveren

Procentec onthult innovatieve diagnosetool voor Industrial Ethernet protocollen

30-05 De grote productrelease van Procentec op de Hannover Messe is SNAP IE, een krachtige…

Toeleveren

Nederland present op Hannover Messe

11-05 In januari kondigde Hannover Messe-organisator Deutsche Messe aan dat de beurs dit jaar niet…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Toeleveren

Hannover Messe: digitaal en duurzaam

13-12 “We staan voor de grootste transformatie sinds de industrialisatie”, zegt Jochen Köckler, CEO van…

Toeleveren

Digitale Hannover Messe overtreft verwachtingen

19-04 Daarbij waren er meer dan 3,5 miljoen pageviews en 700.000 zoekopdrachten in de exposanten-…

Automatisering

Altair met industriële digitale transformatie op Hannover Messe

06-04 Bezoekers kunnen tevens in gesprek gaan met Altair experts en deelnemen aan de digitale…

Toeleveren

Nederlands paviljoen op digitale Hannover Messe

05-04 ‘Home of Industrial Pioneers, now more than ever’ is dit keer het motto van…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen