Open dag Timesavers bij levering grootste slijpmachine ooit

0

Timesavers International in Goes, producent van industriële breedband schuur-, slijp- en kalibreermachines, is recentelijk naar de volgende ‘versnelling’ geschakeld. Het bedrijf heeft de grootste machine uit haar geschiedenis verkocht aan de eerste commerciële raket- en satellietbouwer in de Verenigde Staten.

Deze hightech machine (26 meter lang, werkbreedte 2.100 mm) zal worden ingezet bij het precisie slijpen van de romp van toekomstige raketten en satellieten. De order is mede tot stand gekomen door het succes van de koppeling door André Kuipers, vorig jaar tijdens zijn verblijf in het ISS, tussen de eerste (proto) satelliet en het ruimtestation.

Open dag
Timesavers is bijzonder trots op deze order en organiseert op 4 juni een Open Dag rondom de afname van de machine, die nieuwe inzichten biedt in oppervlaktebehandelingstechniek en het precisie slijpen. Timesavers wil tijdens deze dag samen met dagpresentator Gert van ‘t Hof en diverse sprekers het ‘ruimtelijk inzicht’ van haar gasten op een informatieve en ludieke manier stimuleren.

André Kuipers is zelf ook aanwezig om te spreken over ruimtelijk inzicht. Daarnaast zal trendwatcher Adjiedj Bakas zijn visie geven op de industriële trends in de toekomst, waarbij de ontwikkeling van de arbeidsmarkt en daarbij behorende scholing een belangrijk onderdeel zal zijn. Omdat techniek en scholing onlosmakelijk verbonden is met de interesse van ‘de jeugd van nu’, geeft Timesavers ook ruime aandacht aan deze gebeurtenis binnen het ROC (Scalda) en de HZ Zeeland. Samen met de scholen is een prijsvraag uitgeschreven, met mooie prijzen, waaraan de studenten van beide scholen deelnemen en waarvan een delegatie de open dag ook zal bijwonen.

Met de organisatie van deze dag wil Timesavers benadrukken dat techniek in Nederland niet alleen grootschalig, maar ook op MKB-niveau, enorm leuk en mooi werk is en een belangrijke bijdrage levert aan de economische en technische vooruitgang van ons land.