Open House Index draait om verspaning

Na een onderbreking van twee jaar vanwege de pandemie, organiseert Index van 26 tot 29 april wederom het Global Open House in Reichenbach/Fils (D). De schijnwerpers zullen gericht zijn op de vele innovatieve machineoplossingen en diensten van de machinebouwer.

De compacte G220 is een highlight op het open huis van Index.

Wanneer op dinsdag 26 april de deuren openen voor het Index Open Huis 2022, zullen bezoekers niet alleen live demonstraties op veel machines kunnen ervaren, maar ook een grote verscheidenheid aan automatiseringsoplossingen en de nieuwste digitale ontwikkelingen in iXworld kunnen ontdekken. Centraal staan de nieuwste Index- en Traub-machines die live onder spaan worden gedemonstreerd.

Zo ook de nieuwe generatie van het ‘kleine’ Index G220 draai-freescentrum. Met een spindeldoorlaat van 76 mm, een klauwplaat van 200 mm en een draailengte van 900 mm is dit het kleinste broertje in de G-serie. Dankzij het mineraal gegoten bed en de royaal bemeten lineaire geleidingen bereikt de G220 een hoge stabiliteit en goede dempingseigenschappen. Speciale kenmerken zijn onder meer de freesspil met de hydrodynamisch gelagerde Y/B-as en de twee gereedschapsrevolvers daaronder. Samen zorgen ze voor een flexibele en hoge productiviteit.

De Index G220 wordt vergezeld van de nieuwe MBL 76 stangenlader. Deze is aangepast aan het nieuwe machineontwerp en wordt gekenmerkt door uitstekende dempingseigenschappen. De stangenlader wordt puur elektrisch bediend en overtuigt door zijn ergonomische, instelvriendelijke ontwerp en hoge precisie. Last but not least bereikt de MBL 76 snellere wisseltijden dan de vorige Index MBL 65.

Machineverbetering

Het tweede hoogtepunt van de show is de nieuwe versie van de ABC draaiautomaat, die zich vooral kenmerkt door grote verbeteringen in de bovenste revolver. Deze omvatten een elektronische indexeringsas, Y-functionaliteit, hoogteverstelling en de mogelijkheid om dubbele gereedschapshouders op te nemen. Met alles wat nieuw is, heeft Index de goede eigenschappen van het vorige model behouden: het machineconcept, het werkgebied en de footprint zijn precies hetzelfde gebleven.

Marktvereisten geïmplementeerd

Tijdens het open huis zal ook de nieuwe Traub TNL12 langdraaimachine onderwerp van gesprek zijn. De langdraaimachine kan snel omgebouwd worden naar een kortdraaimachine. Vergeleken met zijn voorganger heeft de machine een compacter ontwerp en verbeterde kinematica. Dit zijn de ideale voorwaarden voor een aanzienlijke verhoging van de productiviteit als het gaat om kleine, zeer nauwkeurig gedraaide onderdelen.

Iedereen die economisch draaien wil ervaren, mag de presentatie van de Index MS24-6 meerspilautomaat niet missen. Vergeleken met zijn voorganger, de MS22-6, is de maximale spindeldoorlaat iets groter, maar is de rest van de machine compacter vormgegeven. Dankzij een snelspansysteem met geïntegreerde W-vertanding op de dwarsslede is de machine ook geschikt voor kleinere seriegroottes.

Geen toekomst zonder automatisering

Volgens Index kan de modernste machinetechnologie niet zonder de juiste automatisering. Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar een geautomatiseerde productie, heeft Index verschillende automatiseringsoplossingen ontwikkeld, variërend van eenvoudige apparaten voor het verwijderen van werkstukken die in de machines zijn geïntegreerd tot geavanceerde externe robotoplossingen.

Hoe ver de automatiseringskennis van Index reikt, blijkt vooral uit het nieuwe grote iXcenter, dat op het Index G420 draai-freescentrum wordt gepresenteerd. Het bestaat uit een voor de machine geplaatste robotcabine, waaraan van twee kanten verschillende modules kunnen worden aangekoppeld, zoals palletmodules, meet- of teststations, maar ook apparaten voor ontbramen, reinigen of lasermarkeren.

Index zet tijdens het Global Open House de schijnwerpers op innovatieve machine-, automatiserings- en digitaliseringsoplossingen.

De compacte G220 is een highlight op het open huis van Index.

Inspirerende digitalisering

Naast automatisering is digitalisering ook een belangrijk thema voor Index. Het cloudgebaseerde Index-platform iXworld ontwikkelt zich al jaren in hoog tempo en het belang ervan voor een hoge productiviteit in de verspaning is volgens Index al door veel klanten voelbaar. Een centraal element van iXworld is het Index IoT-platform iX4.0 met zijn talrijke iX4.0-apps die allemaal zijn geoptimaliseerd voor klantvoordeel. Hoe dat er uit ziet ervaren bezoekers op het open huis. Daar laten digitaliseringsexperts aan de hand van concrete voorbeelden zien hoe gebruikers kunnen profiteren van de nieuwe mogelijkheden.

Ontmoet de experts

Naast de presentatie van de Index- en Traub-machines – die wordt begeleid door 30 partnerbedrijven – organiseert Index diverse gespecialiseerde lezingen en discussies met experts op het gebied van automatisering, digitalisering, inkoop, retrofit enz. Daarnaast zijn experts van het industriemanagement van Index beschikbaar om specifieke taken en bewerkingsoplossingen te bespreken.

In Nederland wordt Index vertegenwoordigt door Laagland.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Terugblik AMB: Uitpuilende beurshallen tonen verspaningshighlights in overvloed

22-11 Tussen alle drukte door is het de redactie van Verspaningsnieuws toch gelukt om de…

Verspanen

Index op AMB: meer dan draaien

07-09 Met de nieuwe generatie van het ‘compacte’ Index G220 draaifreescentrum en het Traub TNX220…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Laagland laat breed pakket aan oplossingen zien op TechniShow

15-08 Om het potentieel van geautomatiseerde gereedschapsvoorinstelling te presenteren, laat Laagland diverse voorinstelapparaten en toolmanagementsystemen…

Verspanen

Weiler presenteert compacte servoconventionele draaibank

21-06 Het nieuwe model is de opvolger van de C30 en met een draaidiameter over…

Verspanen

Index presenteert nieuw G220 draai-freescentrum op Open Huis

16-06 Het open huis was voor Index een perfect moment om officieel het nieuwe Index…

Verspanen

Index presenteert nieuw G220 draai-freescentrum op Open Huis

04-05 Het open huis was voor Index een perfect moment om officieel het nieuwe Index…

Verspanen

Roemheld sensor-spantechnologie bewaakt productieproces

28-02 Wenzler ontwikkelt en produceert 5-assige bewerkingscentra. Hierop worden 24/7 onderdelen bewerkt voor de automobielindustrie,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen