Optimol Lubrication presenteert innovaties Castrol en Memolub

Optimol Lubrication neemt aan TechniShow deel als dé nieuwe ‘Authorized Distributor’ van Castrol Industrial. Op de stand staan efficiënte totaaloplossingen centraal op het gebied van verspaningsvloeistoffen, vloeistofbeheer en ‑optimalisatie, industriële reinigers, (high-performance) smeermiddelen en automatische smeersystemen.

De metaalbewerkingsemulsie Castrol Hysol XBB is bij uitstek geschikt voor het verspanen van roestgevoelige ferrolegeringen en heeft een ‘ingebouwde pH-bewaker’ voor optimale stabiliteit en een lange standtijd.

De nieuwe generaties Castrol Hysol- en Alusol-XBB metaalbewerkingsvloeistoffen zijn speciaal ontwikkeld voor het bewerken van respectievelijk roestgevoelige materialen en (hightech) aluminiumsoorten.

Breed inzetbare vloeistoffen

Met name bij het verspanen van ferrolegeringen kunnen kostbare problemen optreden. Zo is er het gevaar dat de vloeistof kan uitlogen, terwijl bacteriële groei de emulsie destabiliseert, wat kan leiden tot product-afkeur. De Castrol XBB-vloeistoftechnologie is hier adequaat tegen gewapend, wat zich heeft vertaald in breed inzetbare vloeistoffen met ingebouwde pH-bewaker die geen boorzuur of biocide bevatten en vooral uiterst stabiel zijn. Dit zelfs bij het bewerken van ‘lastige’ metaallegeringen. Door de hoge stabiliteit dient er minder vloeistof te worden bijgevuld, blijven producten en machines schoner en wordt de gereedschapstandtijd verhoogd bij een betere oppervlakte-afwerking.

Voor een ultieme oppervlakte-afwerking completeert Castrol de XBB reeks met Techniclean, een ruim assortiment cleantech reinigers. Bewerkte onderdelen moeten immers in steeds meer gevallen schoon worden aangeleverd, waarvoor na het verspanen een complementaire reinigingsfase kan worden ingelast. De nieuwe Techniclean 80 en 90 XBC reinigingsvloeistoffen komen bij deze (extra) reiniging optimaal tot hun recht. Beide zijn uitstekend toepasbaar in geautomatiseerde reinigingssystemen en mens- en milieuvriendelijk. De gebruikte reinigingsvloeistof kan bovendien worden hergebruikt om daarmee nieuwe bewerkingsemulsies op basis van Alusol XBB of Hysol XBB aan te maken. Daarmee wordt bespaard op vloeistofkosten, terwijl dit tevens een milieubesparende en duurzame oplossing is.

De nieuwe Castrol SmartControl bewaakt de kwaliteit van metaalbewerkingsvloeistoffen en meet onder meer de concentratie, pH, geleidbaarheid, temperatuur, flow en (optioneel) het nitrietgehalte.

De nieuwe Castrol SmartControl bewaakt de kwaliteit van metaalbewerkingsvloeistoffen en meet onder meer de concentratie, pH, geleidbaarheid, temperatuur, flow en (optioneel) het nitrietgehalte.

Slim vloeistofbeheer

Voor veel bedrijven betekent het bereiken van lange vloeistofstandtijden en optimale verspaningsprestaties een intensieve en handmatige controle van zowel het mengproces als diverse vloeistofwaarden. Te denken valt daarbij aan concentratie, pH, geleidbaarheid, temperatuur, flow en (optioneel) nitrietgehalte. Tijdens het bewerken van metalen zijn er vele factoren die zowel de effectiviteit als de standtijd van de vloeistof negatief kunnen beïnvloeden.

Om dit tijdig te kunnen constateren heeft Castrol in samenwerking met Tiefenbach voor haar XBB-range de Castrol Smart Control ontwikkeld. Deze houdt de genoemde vloeistofwaarden nauwgezet in de gaten en slaat alarm als een van de waarden te veel afwijkt zodat tijdig ingegrepen kan worden.

Automatische smeersystemen

Memolub, producent van robuuste, hightech automatische smeersystemen presenteert op TechniShow de laatste toevoeging aan het productgamma: Memolub Visio, een belangrijke stap richting een volledig ‘Industrie 4.0’ automatisch smeersysteem. Onverwachte machinestoringen zijn veelal het gevolg van verkeerd gekozen smeermiddelen en/of foutieve doseringen. Als bovendien adequate controles achterwege blijven, leidt dit ongemerkt tot versnelde slijtage en een toenemend risico op machinestilstand, product afkeur en mogelijk stijgende energiekosten.

Memolub smeersystemen leveren aantrekkelijke operationele en financiële voordelen op. Elk Visio smeersysteem is uitgerust met een 25 bar hogedrukpomp, operationele monitoring tools en een eenvoudig verwisselbare en herbruikbare cartridge met smeermiddel. Als kers op de taart kan er dankzij een ingebouwd visueel feedback systeem in één oogopslag worden gezien of de Visio in optimale omstandigheden functioneert en wanneer de cartridge met smeermiddel moet worden vervangen.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Hoog beslissingsniveau bezoekers TechniShow en ESEF Maakindustrie

12-09 De beursorganisatie is vooral opgetogen over het hoge beslissingsniveau van de bezoekers: 46% geeft…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Belang maakindustrie neemt fors toe

30-08 De maakindustrie draagt jaarlijks voor 18% bij aan de Nederlandse economie en toont de…

TechnishowNieuws

Autonome slijprobot gaat op voor tweede Award

24-08 Mocht Teqram een Innovation Award winnen, dan betekent dat de tweede prijs binnen een…

TechnishowNieuws

Metaalbewerken is geen rocketscience

24-08 Partsupply is een bedrijf dat zich bezig houdt met de fabricage van maakdelen voor…

TechnishowNieuws

Prodec live in actie op ESEF

24-08 Tijdens ESEF Maakindustrie zijn de superieur verspanende eigenschappen van Prodec live te zien op…

Plaatbewerking

Bystronic showt software-oplossingen op Experience Days

23-08 Inderdaad, dat zijn ook de dagen dat de TechniShow wordt gehouden. Bystronic neemt daar…

TechnishowNieuws

Vliegende start De Cromvoirtse met robotbuigcellen

23-08 De eerste ervaringen zijn veelbelovend. De cellen ontlasten de productie enorm en nemen pieken…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X