Optimol Lubrication presenteert innovaties Castrol en Memolub

Optimol Lubrication neemt aan TechniShow deel als dé nieuwe ‘Authorized Distributor’ van Castrol Industrial. Op de stand staan efficiënte totaaloplossingen centraal op het gebied van verspaningsvloeistoffen, vloeistofbeheer en ‑optimalisatie, industriële reinigers, (high-performance) smeermiddelen en automatische smeersystemen.

De metaalbewerkingsemulsie Castrol Hysol XBB is bij uitstek geschikt voor het verspanen van roestgevoelige ferrolegeringen en heeft een ‘ingebouwde pH-bewaker’ voor optimale stabiliteit en een lange standtijd.

De nieuwe generaties Castrol Hysol- en Alusol-XBB metaalbewerkingsvloeistoffen zijn speciaal ontwikkeld voor het bewerken van respectievelijk roestgevoelige materialen en (hightech) aluminiumsoorten.

Breed inzetbare vloeistoffen

Met name bij het verspanen van ferrolegeringen kunnen kostbare problemen optreden. Zo is er het gevaar dat de vloeistof kan uitlogen, terwijl bacteriële groei de emulsie destabiliseert, wat kan leiden tot product-afkeur. De Castrol XBB-vloeistoftechnologie is hier adequaat tegen gewapend, wat zich heeft vertaald in breed inzetbare vloeistoffen met ingebouwde pH-bewaker die geen boorzuur of biocide bevatten en vooral uiterst stabiel zijn. Dit zelfs bij het bewerken van ‘lastige’ metaallegeringen. Door de hoge stabiliteit dient er minder vloeistof te worden bijgevuld, blijven producten en machines schoner en wordt de gereedschapstandtijd verhoogd bij een betere oppervlakte-afwerking.

Voor een ultieme oppervlakte-afwerking completeert Castrol de XBB reeks met Techniclean, een ruim assortiment cleantech reinigers. Bewerkte onderdelen moeten immers in steeds meer gevallen schoon worden aangeleverd, waarvoor na het verspanen een complementaire reinigingsfase kan worden ingelast. De nieuwe Techniclean 80 en 90 XBC reinigingsvloeistoffen komen bij deze (extra) reiniging optimaal tot hun recht. Beide zijn uitstekend toepasbaar in geautomatiseerde reinigingssystemen en mens- en milieuvriendelijk. De gebruikte reinigingsvloeistof kan bovendien worden hergebruikt om daarmee nieuwe bewerkingsemulsies op basis van Alusol XBB of Hysol XBB aan te maken. Daarmee wordt bespaard op vloeistofkosten, terwijl dit tevens een milieubesparende en duurzame oplossing is.

De nieuwe Castrol SmartControl bewaakt de kwaliteit van metaalbewerkingsvloeistoffen en meet onder meer de concentratie, pH, geleidbaarheid, temperatuur, flow en (optioneel) het nitrietgehalte.

De nieuwe Castrol SmartControl bewaakt de kwaliteit van metaalbewerkingsvloeistoffen en meet onder meer de concentratie, pH, geleidbaarheid, temperatuur, flow en (optioneel) het nitrietgehalte.

Slim vloeistofbeheer

Voor veel bedrijven betekent het bereiken van lange vloeistofstandtijden en optimale verspaningsprestaties een intensieve en handmatige controle van zowel het mengproces als diverse vloeistofwaarden. Te denken valt daarbij aan concentratie, pH, geleidbaarheid, temperatuur, flow en (optioneel) nitrietgehalte. Tijdens het bewerken van metalen zijn er vele factoren die zowel de effectiviteit als de standtijd van de vloeistof negatief kunnen beïnvloeden.

Om dit tijdig te kunnen constateren heeft Castrol in samenwerking met Tiefenbach voor haar XBB-range de Castrol Smart Control ontwikkeld. Deze houdt de genoemde vloeistofwaarden nauwgezet in de gaten en slaat alarm als een van de waarden te veel afwijkt zodat tijdig ingegrepen kan worden.

Automatische smeersystemen

Memolub, producent van robuuste, hightech automatische smeersystemen presenteert op TechniShow de laatste toevoeging aan het productgamma: Memolub Visio, een belangrijke stap richting een volledig ‘Industrie 4.0’ automatisch smeersysteem. Onverwachte machinestoringen zijn veelal het gevolg van verkeerd gekozen smeermiddelen en/of foutieve doseringen. Als bovendien adequate controles achterwege blijven, leidt dit ongemerkt tot versnelde slijtage en een toenemend risico op machinestilstand, product afkeur en mogelijk stijgende energiekosten.

Memolub smeersystemen leveren aantrekkelijke operationele en financiële voordelen op. Elk Visio smeersysteem is uitgerust met een 25 bar hogedrukpomp, operationele monitoring tools en een eenvoudig verwisselbare en herbruikbare cartridge met smeermiddel. Als kers op de taart kan er dankzij een ingebouwd visueel feedback systeem in één oogopslag worden gezien of de Visio in optimale omstandigheden functioneert en wanneer de cartridge met smeermiddel moet worden vervangen.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Telko breidt smeermiddelenactiviteiten uit door overname van Optimol Lubrication

03-04 Deze acquisitie stelt Telko in staat om nieuwe markten te betreden en biedt een…

Bedrijf en Economie

TechniShow is nog steeds springlevend

25-03 De twijfel vooraf werd natuurlijk ingegeven door Covid en de zomereditie van de TechniShow…

Automatisering

ESEF-exposant De Makers kiest op TechniShow voor calculatie-oplossing van Widenhorn

25-03 Omdat het bedrijf groeiende is en het aantal klanten wil verbreden ontstond de noodzaak…

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

TechnishowNieuws

BMO Automation wint TechniShow Innovation Award: ‘Supergaaf!’

15-03 Zestien TechniShow exposanten dongen dit jaar mee naar de award. Daarvan waren drie inzendingen…

TechnishowNieuws

TechniShow en ESEF Maakindustrie vandaag van start!

12-03 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

TechnishowNieuws

Valk Welding: automatisch robot programmeren is niet langer toekomstvisie

11-03 Het automatisch programmeren van robots is al jaren een hot item in de industrie,…

Automatisering

Onbemand beladen en ontladen hoeft niet complex te zijn

08-03 “Dit jaar doen we het anders dan andere jaren op de TechniShow. Op onze…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV