OSG voorziet ADF vlakke boor van inwendige koeling

0

De ADF multifunctionele vlakke boor voor het boren op schuine vlakken en het maken van potgaten is uitgebreid met de ADFO, voorzien van inwendige koeling. Door de inwendige koeling is de ADFO uitermate geschikte voor het bewerken van roestvaststaal en titanium.

Voor de bewerking van een vlak gat was traditioneel het gebruik van een frees en een boor nodig. De ADF(O) van OSG maakt het mogelijk om in één stap te boren en vereenvoudigt zo de bewerkingstijd en het gereedschapsmanagement. De uitgebalanceerde puntvorm van de boor verbetert de precisie en minimaliseert het verlopen van de boor, waardoor de plaatszuiverheid van het gat gegarandeerd wordt. De scherpe snijkant resulteert in een lage snijkracht om zelfs in dunne platen de bramen tot een minimum te beperken.

Door de unieke geometrie van de ADF(O) is het zelfs mogelijk halve gaten te boren of te boren onder een hoek van 45 graden. Met de grote spaanruimtegeometrie kan een probleemloze spaanafvoer worden bereikt. Bovendien, met de toevoeging van OSG’s nieuwe gepatenteerde EgiAs coating, kan de levensduur van het gereedschap worden verlengd met een uitstekende hitte- en slijtvastheid. De ADF is ontworpen voor een breed scala aan boortoepassingen, waaronder hellende oppervlakken, gebogen oppervlakken, tegenboringen, excentrische gaten, dunne platen, enzovoort. De ADF is leverbaar van Ø0.2 mm tot en met Ø20 mm, waarbij bijna alle denkbare tussenmaten standaard voorradig zijn. De vlakke boor voorzien van inwendige koeling, de ADFO, is leverbaar vanaf Ø3,0 mm tot en met Ø20 mm.

OSG Nederland, stand I110