Over 10 jaar nog relevant zijn als bedrijf: Ketentheater geeft antwoorden

De Nederlandse maakindustrie is springlevend en heeft tegelijkertijd te maken met veel uitdagingen op korte en lange termijn. Aanvoerproblemen, kostenstijgingen en personeelstekorten zijn acuut.

In het Ketentheater vinden op alle beursdagen interessante presentaties en workshops plaats over thema’s die nu actueel zijn in de maakindustrie.

Ontwikkelingen op het gebied van technologie en innovatie hebben grote impact op de lange termijn. Hoe ga je daarmee om? En hoe blijf je succesvol? Daarvoor heeft het Ketentheater de antwoorden, van 30 augustus tot en met 2 september op ESEF Maakindustrie.

Van 30 augustus tot en met 2 september verzamelt de maakindustrie zich in de Koninklijke Jaarbeurs, Utrecht voor de vakbeurzen ESEF Maakindustrie en TechniShow. Hier hoor je alles over noviteiten, ontwikkelingen en de toekomst van de industrie. Er is een groot activiteiten- en lezingenprogramma op de beide beurzen te vinden, waaronder het Ketentheater op ESEF Maakindustrie, in hal 10 tussen de ingang en het 3D-Plein.

Ketentheater: actuele thema’s

In het Ketentheater vinden op alle beursdagen gedurende de hele dag interessante presentaties en workshops plaats over thema’s die nu actueel zijn in de maakindustrie, zoals Industrie 4.0, productiviteitsverbetering, ketensamenwerking, planning en automatisering.

Michel van Buren is de drijvende kracht achter het Ketentheater. Hij is directeur van BLMC, dat organisaties helpt te transformeren naar succes. Michel: “We zien dat de maakindustrie met verschillende uitdagingen te maken krijgt. Via dit podium willen we graag een bijdrage leveren aan de industrie, door de kennis van onze specialisten te delen. Daarnaast hebben we experts uit wetenschap en uit verschillende branches uitgenodigd en delen sterke spelers uit de industrie hun praktijkcases.”

Zo blijf je als bedrijf relevant

Zo legt Erik Elgersma uit hoe je met data-analyses betere beslissingen kunt nemen, Pieter van Opstal van Dubré/Vorselaars laat zien hoe hij vorm geeft aan groei en Arthur van der Lee van DCS deelt de do’s en dont’s van innovatie vanuit zijn eigen praktijk. Gerard Ekhart presenteert een manier om te zorgen dat je als bedrijf over 10 jaar ook nog relevant bent. Hij schreef het boek ‘De maakindustrie crasht’. Natuurlijk biedt hij ook een oplossing: “Ik zie hoe de maakindustrie verandert en ben van mening dat ‘omdenken’ hard nodig is. Veel ondernemingen lijden aan het Kodak-syndroom en blijven hangen in een ondernemingsstrategie die is opgeschreven in de vorige eeuw. Ik heb een nieuw model ontwikkeld, het Vitaliteitswiel, waarmee de bedrijven hun levensvatbaarheid in de 21ste eeuw kunnen zekerstellen.”

Ook voor TechniShow

Het Ketentheater op ESEF Maakindustrie is zeker ook relevant voor de bezoekers van TechniShow, en gemakkelijk gratis te bezoeken.

ESEF Maakindustrie vindt gelijktijdig plaats met Technishow. Registreer je nu voor een bezoek en bekijk het activiteiten- en lezingenprogramma op beide beurzen via event.technishow.nl of event.maakindustrie.nl.


De vakbladen MetaalNieuwsPlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn officiële mediapartners van de TechniShow en de ESEF. Voor meer informatie over de diverse beursedities verwijzen wij u graag naar onze speciale TechniShow/ESEF Mediakaart 2022. of naar de website van de uitgever in de metaal, 54U Media.

Meer >> TechniShowNieuws <<

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X