Overname Landes geeft Hittech toegang tot aerospace-markt

Hittech Group neemt Landes High-End Machining (Landes) in Emmen over. Hiermee versterkt de groep haar positie als systeemleverancier aan de hightech industrie.

V.l.n.r. Sander van der Laan en Herman Koning van Landes High-End Machining en Eric Driessen, CEO van Hittech Group.

Landes (zo’n 30 medewerkers, omzet ruim 6 miljoen euro) is een specialist in geautomatiseerde high-end bewerking, die complexe componenten en mechanische samenstellingen produceert en levert aan klanten in uitdagende markten, zoals de semicon, aerospace en procesindustrie. Dit sluit goed aan bij de activiteiten van Hittech Group.

Toegang tot aerospace

CEO Eric Driessen van Hittech Group: “Hittech heeft een groeistrategie, maar wil dat groeien alleen doen met bedrijven die goed passen bij de strategie en filosofie van de groep. Met Landes voegen we een specialist toe die ons kennis van geautomatiseerde productie levert, en die ons daarnaast toegang geeft tot de markt voor aerospace en de kennis van de relevante kwaliteitssystemen daar. Daarnaast is Landes een winstgevende en gezonde onderneming, die direct bijdraagt aan het resultaat van de groep. We zien bovendien mogelijkheden
om de kracht van de groep te gebruiken om Landes verder te laten groeien.”

Continuïteit

Herman Koning, directeur en groot aandeelhouder van Landes, denkt met Hittech Group een passende nieuwe eigenaar te hebben gevonden voor Landes. “Zij willen het gevoerde beleid  doorzetten en Landes verder ontwikkelen op de locatie in Emmen. Dit betekent dat plannen voor nieuw- en verbouw en om verder te investeren in het machinepark en bijbehorende technologische competenties onder Hittech gecontinueerd worden. Wij hebben er vertrouwen in dat Landes zich door de overname verder kan ontwikkelen. Dit is niet alleen voor Landes en haar medewerkers positief, maar zeker ook voor haar klanten.”

Overdrachtsperiode

Om een goede overdracht van de onderneming zeker te stellen zijn met Herman Koning concrete afspraken gemaakt over een overdrachtsperiode van maximaal 2 jaar. In die periode kan voor goede opvolging gezorgd worden. Sander van der Laan, de andere aandeelhouder van Landes, zal in zijn huidige rol binnen Landes actief blijven, zodat zijn ervaring en kennis behouden wordt. Bovendien zal hij zijn kennis en ervaring verder gaan delen binnen de Hittech Group.

Hittech Landes

Na de overname zal Landes als lid van de Hittech Group onder de naam Hittech Landes gaan opereren. Hittech Group is een systeemleverancier aan de hightech industrie. De groep bestaat uit acht bedrijven die materialen, componenten en (sub-) systemen ontwikkelen, produceren en leveren aan met name OEM’s in de markten medical, semicon, measurement & analysis en packaging. Bij de groep werken zo’n 650 medewerkers en verwacht wordt dat er in 2021 een omzet van ruim 130 miljoen Euro is behaald.

 

 

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X