Poliflap-slijpwiel herstelt strepen op RVS snel en eenvoudig

0

Het herstellen van esthetische oppervlakken en strepen is een complex probleem. Pferd presenteert hiervoor met Poliflap een eenvoudige, doeltreffende oplossing.

Roestvaste edelstalen (speciaal chroom-nikkelstaal) worden dankzij hun bijzondere eigenschappen hoog gewaardeerd. Op basis van hun chroomgehalte vormen de zogenoemde roestvaste en zuurbestendige stalen een beschermende laag uit chroomoxide, ook passieve laag genoemd, die tot een hoge corrosiebestendigheid leidt. Bovendien zijn hun oppervlakken esthetisch te vormen, bijvoorbeeld door structureringen zoals marmoreren, matteren, satineren of door georiënteerde streepeffecten.

Deze materialen worden in verschillende branches (bijvoorbeeld tankbouw, voertuigindustrie, voedings- en genotsmiddelenindustrie, apparaten- en tankbouw, gastronomie en gevel- en leidingenbouw) gebruikt. Hoewel de zo gevormde edelstalen oppervlakken zeer stevig zijn, zijn hun designs kwetsbaar voor mechanische invloeden. Krassen of reparatieplaatsen door lassen vallen in de nauwkeurige optische structuur bijzonder op. Het herstellen van georiënteerde slijpeffecten (bijvoorbeeld K240) stelt daarom bijzondere eisen aan arbeider en gereedschap.

Pferd heeft voor dit bewerkingsprobleem met het Poliflap-slijpwiel een effectieve en eenvoudig te bedienen oplossing ontwikkeld, waarmee plaatstaal, meteen vlak, convex of concaaf wordt bewerkt en streepbeelden hersteld kunnen worden.  Het systeem bestaat uit een herbruikbare drager (op stift), waarin afwisselend slijp- en rubberen lamellen geplaatst worden.

Pferd biedt voor het verkrijgen van verschillende optische effecten een veelvoud van korrelgroftes tussen korrel 60 en 320 aan. Na slijtage kunnen de slijplamellen gemakkelijk verwisseld worden. Daarvoor wordt de drager aan een kant geopend en de lamellen worden eruit geschoven. De rubberen lamellen ondersteunen het slijpeffect en de flexibiliteit van het gereedschap. Ook de rubberen lamellen kunnen naar behoefte worden verwisseld.

Het Poliflap-slijpwiel wordt bij voorkeur op rechte slijpmachines of machines met buigzame as gebruikt. Daarbij wordt het slijpwiel parallel in de streeprichting van het onderdeel geleid, zodat geleidelijk aan het streepeffect weer gelijk wordt gemaakt.

De bewerking van vlakken en profielen is eenvoudig en comfortabel. Lichte secundaire bramen of aanloopkleuren kunnen zo ook bewerkt/verwijderd worden.