Ponsgereedschap wisselen zonder hulpgereedschap

Mate Precision Tooling introduceert het Ultra QCT (snel wissel) mechanisme voor A- en B-stations in het (dikke schotel) ponsgereedschap. Op de TechniShow is dit te zien bij Holland Precision Tooling uit Naarden.

Ultra QCT betekent eenvoudig, snel en zonder hulpgereedschap inserts wisselen. Dit snelwissel mechanisme heeft een langere levensduur, zorgt voor nauwkeurigheid en is volledig uitwisselbaar met bestaand dikke schotel gereedschap. Met zijn robuuste ontwerp is Ultra QCT volgens Holland Precision Tooling de nieuwe standaard op het gebied van ponsgereedschap. Ontworpen voor makkelijker en sneller (uit- en) inbouwen, biedt Ultra QCT een eenvoudig, intuïtief, zonder hulpgereedschap te bedienen mechanisme. Open handmatig de hendel voor het verwijderen en vastklikken van nieuwe inserts, zo makkelijk is het.

Duurzaam 
De inserts zijn voorzien van een spie op de buitendiameter van het gereedschap – niet in het centrum – voor de beste hoekcontrole. De schouder op de inserts blijft perfect geleid door de huls tijdens het ponsen. Nog een mooie bijkomstigheid: slechts één mechanisme is nodig voor zowel rond- als vormgereedschap. Het Ultra  QCT mechanisme, voorzien van uitwisselbare inserts, is makkelijk in het onderhoud. Het is gemakkelijk te reinigen met behulp van perslucht. Ultra QCT is bovendien een duurzaam gereedschap systeem omdat het insert is gemaakt van M4PM poeder metallurgisch materiaal, het meest duurzame en slijtvaste gereedschapstaal in de industrie. Tevens is het mechanisme volledig voorzien van SuperMax, Mate’s volgende generatie (Nano technologie) coating, om gereedschapslijtage te minimaliseren en toleranties te behouden.

Supermax coating
SuperMax is een gepatenteerde coating die speciaal is ontwikkeld voor ponsgereedschappen die veelvuldig gebruikt worden in de ponsmachine. Het is een harde, slijtvaste en smerende coating, die fungeert als een barrière tussen de pons en het te bewerken metaal om het afstropen te verbeteren en het gereedschap tegen koudlas/invreten te beschermen.

hptools-SuperMax1

SuperMax is een harde, slijtvaste en smerende coating, die fungeert als een barrière tussen de pons en het te bewerken metaal.

Bij klantentests presteert SuperMax 4 tot 8 keer beter dan andere hoogwaardige coatings. Toegepast met behulp van de nieuwste nanolaagtechnologie, verhoogt de hardere, dichtere film van SuperMax de slijtvastheid. Ook heeft de coating een lagere wrijvingscoëfficiënt van ongeveer 20%. Lagere wrijving betekent minder warmteontwikkeling, minder vreten en een langere standtijd. SuperMax is met name geschikt voor gereedschapstoepassingen waar koudlas en invreten veelvuldig voorkomt. De coating wordt aanbevolen voor toepassingen zoals AlMg3 en  Al99,5, koudgewalst, gegalvaniseerd en roestvrij staal; zelfs voorgelakte, vinyl gecoat en glasvezel materialen. SuperMax kan worden toegepast op de Mate ponsgereedschappen met de materiaaleigenschappen van M4PM, M2 en Durasteel. Omdat SuperMax een semi-transparante coating is, heeft Mate het gemakkelijk gemaakt om het te identificeren door een beschermende groene tip op te nemen en gereedschap te markeren met Supermax.

Slijpmachine
Ook toont Holland Precision Tooling de nieuwste SV Metall slijpmachine uitvoering. Met de laatste software aanpassing in het slijpproces – de stappen die automatisch worden genomen voor het slijpen van het ponsgereedschap –  kan men zijn ponsgereedschap in optimale staat houden. Slijpen in eigen beheer is géén kostenpost, maar zorgt voor behoud van gereedschap en een hogere output van het productieproces. De ponsmachinebediener kan zich bezig houden met productie terwijl de slijpmachine het gereedschap weer helemaal tip top maakt.

Holland Precision Tooling, hal 7, stand A022

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

TechniShow wil in 2024 weer vlammen

19-01 Jeroen van Hooff, CEO van Koninklijke Jaarbeurs, heeft er vertrouwen in dat het gaat…

TechnishowNieuws

Hoog beslissingsniveau bezoekers TechniShow en ESEF Maakindustrie

12-09 De beursorganisatie is vooral opgetogen over het hoge beslissingsniveau van de bezoekers: 46% geeft…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Belang maakindustrie neemt fors toe

30-08 De maakindustrie draagt jaarlijks voor 18% bij aan de Nederlandse economie en toont de…

TechnishowNieuws

Autonome slijprobot gaat op voor tweede Award

24-08 Mocht Teqram een Innovation Award winnen, dan betekent dat de tweede prijs binnen een…

TechnishowNieuws

Metaalbewerken is geen rocketscience

24-08 Partsupply is een bedrijf dat zich bezig houdt met de fabricage van maakdelen voor…

TechnishowNieuws

Prodec live in actie op ESEF

24-08 Tijdens ESEF Maakindustrie zijn de superieur verspanende eigenschappen van Prodec live te zien op…

Plaatbewerking

Bystronic showt software-oplossingen op Experience Days

23-08 Inderdaad, dat zijn ook de dagen dat de TechniShow wordt gehouden. Bystronic neemt daar…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen