Rheinbahn bestelt 60 VDL Citea’s LLE

Voor VDL Bus & Coach Deutschland is 2013 bijzonder goed begonnen. Rheinbahn uit Düsseldorf heeft de officiële gunning voor het aanbesteden van zestig bussen met lage instap aan VDL Bus & Coach toegekend.

“Dit is voor VDL Bus & Coach Deutschland de grootste opdracht ooit. Een teken dat de ervaringen met de eerste twee bussen buitengewoon positief zijn”, aldus een trotse Boris Höltermann, manager openbaar vervoer van VDL Bus & Coach Deutschland. Rheinbahn heeft in het voorjaar van 2010 twee bussen van de voorganger van de LLE, de Ambassador, in bedrijf genomen om met deze voertuigen ervaring op te doen voor toekomstige busaankopen.

Innovatief lichtgewichtconcept
Bij de VDL-bussen met een lichtgewichtconstructie ligt de focus op vermindering van het brandstofverbruik en de daaruit voortvloeiende emissiereductie. Daarbij voldoen de bussen uiteraard nog steeds aan de hoogste veiligheidsnormen. De Citea LLE heeft een eigengewicht van circa 9 ton en verbruikt volgens de eigen ervaringen van Rheinbahn 25% minder diesel dan vergelijkbare producten. De Citea voldoet daarmee aan verwachtingen die aan voertuigen met hybride techniek gesteld worden, zonder dat hogere kosten voor deze techniek en bijvoorbeeld voor werkplaatsen en infrastructuur moeten worden gemaakt. De keuze voor het VDL-lichtgewichtconcept is met het oog op de huidige kostendruk een logische stap voor personenvervoersbedrijven die zich naast het optimaal vervoeren van passagiers ook de reductie van uitstoot van schadelijke stoffen ten doel gesteld hebben.

Rheinbahn
Rheinbahn verzorgt het openbaar vervoer in Düsseldorf, Meerbusch en uitgestrekte delen van het district Mettmann. Momenteel wordt met 400 bussen, 91 buslijnen, zeven sprinterlijnen (deels ondergronds) en 11 tramlijnen gewerkt. Het spoorwegnet reikt tot Neuss, Krefeld, Duisburg en Ratingen, is onderdeel van het spoorwegnet van Verkehrsverbund Rhein-Ruhr, en heeft een lengte van ongeveer 342 km. Rheinbahn vervoert zo’n 216 miljoen passagiers per jaar.

VDL Bus & Coach
De kernactiviteiten van VDL Bus & Coach bestaan uit de ontwikkeling, productie, verkoop en after sales service van een breed pakket bussen, touringcars en chassis modules en de in- en verkoop van gebruikte bussen. VDL Bus & Coach bestaat uit meerdere werkmaatschappijen die gezamenlijk actief zijn op de wereldmarkt. De productie vindt plaats in Nederland en België.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Gpi Group behaalt ISO 9001, 14001 en 45001 certificeringen

27-05 Dit betekent een grote stap voorwaarts in het verankeren van kwaliteit, veiligheid en milieubewustzijn…

Automatisering

Speciale grijptactieken mogelijk met nieuwe LinMot module

27-05 De grijpermodule heeft een hoge flexibiliteit en tal van instelmogelijkheden. Door de speciale opstelling…

Toeleveren

Rhenus Lub sluit zich aan bij klimaatinitiatief SBTi

27-05 Door wetenschappelijk onderbouwde doelen vast te leggen, zorgen bedrijven ervoor dat de reductiedoelen die…

Materialen

Danieli en Tenova gaan basic engineering doen voor Groen Staal-plan Tata Steel

27-05 Danieli is een wereldwijde leverancier van technologie voor de ijzerproductie. Tenova is een pionier…

Toeleveren

Maakindustrie Expo inspireert

27-05 Het evenement is een platform voor het verbinden van professionals uit de maakindustrie. Tijdens…

Toeleveren

Heras wint aanbesteding Gasunie

27-05 Binnen dit partnerschap levert en onderhoudt Heras de beveiligingsoplossingen van de 35 belangrijkste Gasunie-locaties…

Personeel en Opleiding

Nieuwe technische opleiding VDL en Avans

27-05 In september start de duale Associate degree Engineering, gebaseerd op werktuigbouwkunde, mechatronica en elektrotechniek.…

Bedrijf en Economie

Recordbedrag aan innovatie-investeringen met WBSO-steun

24-05 Dat staat in het jaarverslag dat demissionair minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat)…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV