Rheinbahn bestelt 60 VDL Citea’s LLE

Voor VDL Bus & Coach Deutschland is 2013 bijzonder goed begonnen. Rheinbahn uit Düsseldorf heeft de officiële gunning voor het aanbesteden van zestig bussen met lage instap aan VDL Bus & Coach toegekend.

“Dit is voor VDL Bus & Coach Deutschland de grootste opdracht ooit. Een teken dat de ervaringen met de eerste twee bussen buitengewoon positief zijn”, aldus een trotse Boris Höltermann, manager openbaar vervoer van VDL Bus & Coach Deutschland. Rheinbahn heeft in het voorjaar van 2010 twee bussen van de voorganger van de LLE, de Ambassador, in bedrijf genomen om met deze voertuigen ervaring op te doen voor toekomstige busaankopen.

Innovatief lichtgewichtconcept
Bij de VDL-bussen met een lichtgewichtconstructie ligt de focus op vermindering van het brandstofverbruik en de daaruit voortvloeiende emissiereductie. Daarbij voldoen de bussen uiteraard nog steeds aan de hoogste veiligheidsnormen. De Citea LLE heeft een eigengewicht van circa 9 ton en verbruikt volgens de eigen ervaringen van Rheinbahn 25% minder diesel dan vergelijkbare producten. De Citea voldoet daarmee aan verwachtingen die aan voertuigen met hybride techniek gesteld worden, zonder dat hogere kosten voor deze techniek en bijvoorbeeld voor werkplaatsen en infrastructuur moeten worden gemaakt. De keuze voor het VDL-lichtgewichtconcept is met het oog op de huidige kostendruk een logische stap voor personenvervoersbedrijven die zich naast het optimaal vervoeren van passagiers ook de reductie van uitstoot van schadelijke stoffen ten doel gesteld hebben.

Rheinbahn
Rheinbahn verzorgt het openbaar vervoer in Düsseldorf, Meerbusch en uitgestrekte delen van het district Mettmann. Momenteel wordt met 400 bussen, 91 buslijnen, zeven sprinterlijnen (deels ondergronds) en 11 tramlijnen gewerkt. Het spoorwegnet reikt tot Neuss, Krefeld, Duisburg en Ratingen, is onderdeel van het spoorwegnet van Verkehrsverbund Rhein-Ruhr, en heeft een lengte van ongeveer 342 km. Rheinbahn vervoert zo’n 216 miljoen passagiers per jaar.

VDL Bus & Coach
De kernactiviteiten van VDL Bus & Coach bestaan uit de ontwikkeling, productie, verkoop en after sales service van een breed pakket bussen, touringcars en chassis modules en de in- en verkoop van gebruikte bussen. VDL Bus & Coach bestaat uit meerdere werkmaatschappijen die gezamenlijk actief zijn op de wereldmarkt. De productie vindt plaats in Nederland en België.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Mauriks Solutions viert gouden jubileum

29-03 Het verhaal van Mauriks Solutions begon op 1 april 1973 als kleine onderneming met…

Materialen

MCB wordt eigenaar van de Belgische staaldistributiegroep Saey

29-03 Saey is een belangrijke staaldistributeur (met vestigingen in Kuurne, Heule en Zwijnaarde),  die zich…

Verbinden

Super-betrouwbare verbindingen

29-03 Met 25 jaar werkervaring bij verschillende werkgevers, is John Hoeben gepokt en gemazeld in…

Transport en Logistiek

Workshop over inzet AGV’s en mobiele robots

29-03 Integratie van AGV’s (automatisch geleide voertuigen) en mobiele robots leidt tot betere benutting van…

Automatisering

Robots met power in compact ontwerp

29-03 De KR 800 overtuigt bijvoorbeeld bij de handling tot 800 kg payload. De twee…

Verspanen

Heavy-duty volhardmetalen vingerfrezen

29-03 Deze nieuwe generatie hardmetaalsoorten zijn voorzien van de Zertivo 2.0 coating, welke hoge productiviteit…

Verspanen

Gibac Chemie ideale partner voor precisiereiniging

29-03 Gibac Chemie is partner voor verspanende en niet-verspanende vloeistoffen, filtratieprocessen alsmede precisiereiniging voor de…

Verspanen

Maatwerk voor hightech componentenreiniging

29-03 Nieuwe ontwikkelingen op het vlak van onderdelen voor productie-installaties van halfgeleiders zorgen ervoor dat…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen