Ruimere stands en meer online mogelijkheden voor exposanten

0

Beursorganisator Easyfairs is druk bezig met het voorbereiden van METAVAK in Evenementenhal Gorinchem. Er worden extra maatregelen genomen om de veiligheid van exposanten en bezoekers in het coronatijdperk te borgen. Exposanten krijgen zonder meerkosten de beschikking over ruimere stands en om de bezoekers optimaal te bereiken worden online en offline mogelijkheden gecombineerd.

Het team dat vanuit Easyfairs METAVAK organiseert, heeft de afgelopen tijd veel contact gehad met (trouwe) exposanten, hoewel nog niet definitief vast staat dat de vakbeurs op 6, 7 en 8 oktober kan worden gehouden. De overheid moet nog duidelijkheid verschaffen over de vraag of vakbeurzen al dan niet onder de massale evenementen vallen. In afwachting van die beslissing hebben de grote beurshallen in Nederland al een protocol opgesteld waarmee zij denken veilig een vakbeurs te kunnen houden in de anderhalve meter samenleving.

Behoefte aan platform

“In de contacten met onze exposanten hebben we getracht te achterhalen hoe de markt zich ontwikkeld en waar de behoeftes liggen”, zegt Daniëlle Wild, beursadviseur METAVAK. “Gebleken is dat de metaalsector behoefte heeft aan een platform om haar innovaties te kunnen presenteren. We hoorden opmerkingen als ‘niets doen is ook geen optie’, ‘juist nu kunnen we ons onderscheiden’ en ‘buiten een vakbeurs om moeten we ook in een 1,5 m omgeving verkopen’. Daarbij plaatsen diverse exposanten wel de kanttekening dat er veel aandacht naar ‘online’ uitgaat en dat METAVAK hierop moet inspelen.”

Corona-aanbieding

Met al die input is het METAVAK-team aan de slag gegaan. Dat heeft geresulteerd in een ‘corona-aanbieding’ voor potentiële exposanten, die inspeelt op de veiligheid van deelnemers en bezoekers en op meer online aandacht naast de stand op de beurs. Er kan tot 17 juli gebruik worden gemaakt van deze aanbieding.

De stands worden kosteloos dieper gemaakt. Exposanten ontvangen van Easyfairs één strekkende meter extra. Dit betekent dat een standaard stand van 15 naar 20 vierkante meter zal gaan. De specifieke voorwaarden voor verschillende type stands en afmetingen zijn op aanvraag bij de beursorganisatie beschikbaar.

Gratis online promotie

Om de deelname van de exposanten te promoten en een groter bereik op online platforms te genereren stelt mediapartner MetaalNieuws online ruimte beschikbaar voor iedere (nieuwe) exposant. Op de speciale website www.metavaknieuws.nl kunnen zij gratis een persbericht laten plaatsen. Dit bericht zal worden verspreid via de social media kanalen van MetaalNieuws.

Korting op EasyGo

Ook ontvangen exposanten bij deelname een korting op de EasyGopakketten ‘Go Leads’ en ‘Go Plus’. EasyGo vergroot de (online) zichtbaarheid voorafgaand aan het evenement en maakt het opvolgen van leads eenvoudiger.

Neem voor meer informatie contact op met Daniëlle Wild, beursadviseur METAVAK.
e: danielle.wild@easyfairs.com  t: (0) 523 289 834