Schunk presenteert elektrische ontbramingsspil

Schunk vult haar pneumatische gereedschappen aan met de elektrische ontbramingsspil RCE. Dit verstelbare gereedschap is veelzijdig en kan uiteenlopende werkstukken aan.

De RCE elektrische ontbramingspil met radiale compensatie en instelbare draaisnelheid kan op uiteenlopende manieren worden gebruikt voor nabewerking.

De industriële oppervlaktebehandeling heeft een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt door de toenemende eisen. Dankzij de geautomatiseerde processen kunnen scherpe randen, uitsteeksels of rafels moeiteloos worden verwijderd, zelfs van complexe werkstukken. Ook het personeel profiteert hiervan, omdat onaangename en stressvolle stappen wegvallen en het risico op letsel afneemt. De resultaten zijn ook indrukwekkend, met gelijkmatig schone randen en perfecte oppervlakken.

Energiezuinig en stil

Met Schunk R-Emendo tools kunnen robots naast het hanteren van onderdelen ook andere taken op zich nemen. Via de snelwisselsystemen van de automatiseringsspecialist kunnen ze naar wens worden aangesloten. De nieuwe elektrische ontbramingsspil RCE vult het bestaande portfolio van pneumatische gereedschappen aan en biedt nog meer flexibiliteit. Het energiezuinige gereedschap werkt bijzonder stil en kan dankzij het instelbare toerental tot 50.000 tpm en de instelbare aandrukkracht een grote verscheidenheid aan werkstukken aan. Gebruikers kunnen deze parameters individueel aanpassen en zo optimale resultaten behalen bij de nabewerking. Het compensatiemechanisme compenseert bovendien toleranties in de contour van het werkstuk. Naast ontbramen kan het veelzijdige gereedschap ook worden gebruikt voor borstel-, slijp- en polijsttaken, wat het takenpakket van het systeem aanzienlijk uitbreidt. Geïntegreerde procesbewaking geeft feedback over spilbelasting en toerental. Dit zorgt voor minder afval en een betere productkwaliteit.

Robots kunnen beladen en bewerken

Robotondersteunde nabewerking heeft een groot potentieel dat tot nu toe vrijwel onbenut is gebleven. Vooral bedrijven die al robots inzetten voor het beladen en ontladen kunnen deze ook gebruiken voor de nabewerking. Zij kunnen doorgaans automatisch direct gekoppeld worden aan het bewerkingsproces in de bewerkingsmachine. Terwijl de machine het bewerkingsproces voortzet, gebeurt de nabewerking parallel. De doorlooptijd en de productiekosten van de werkstukken kunnen op deze manier worden verlaagd – met een relatief gering investeringsvolume en een snel rendement op de investering.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Nieuwe tools Schunk maken toegang tot automatisering eenvoudiger

01-04 “Automatisering is de sleutel tot een gezonde, efficiënte en verantwoordelijke industrie”, benadrukt Timo Gessmann,…

Bedrijf en Economie

Schunk is officiële sponsor van de NXT Gen Cup

28-03 De auto-industrie ondergaat de grootste transformatie tot nu toe. Dit verandert ook de toekomst…

TechnishowNieuws

Slimme en productieve spantechnologie

12-03 Naast alle gereedschappen is één van de hoogtepunten van Schunk tijdens de TechniShow de…

Verspanen

Tendo Silver opent deur naar hydro-expansie-spantechniek

21-11 Gebruikers in de metaalbewerking zijn al lang overtuigd van de hydraulische expansietechnologie voor gereedschaphouders:…

Verspanen

Focus Schunk op duurzaamheid en connectiviteit

06-09 De sleutel voor een meer duurzame productie is minder verbruik van energie en grondstoffen. Schunk…

Automatisering

RoboJob organiseert opnieuw Automation Team Day Benelux

03-05 Zoals de naam al aangeeft, organiseert RoboJob dit event niet alleen. Vorig jaar werd…

Verspanen

Schunk CoLab officieel geopend in Den Bosch

13-02 Het idee achter het CoLab is tijdens de coronapandemie ontstaan. Na het succes van…

Automatisering

Schunk introduceert applicatiekit voor vision-based grijpen

09-01 Individuele, willekeurig gerangschikte en niet-gepositioneerde onderdelen van een transportband, bak of stellingtafel verwijderen, is…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV