Silent turning digitaal verbonden op een Doosan Puma-draaibank

Dormac CNC Solutions rust in nauwe samenwerking met Sandvik Coromant een Doosan draaibank Puma 5100 LYB uit met de Silent Tools Plus-oplossing. Deze samenwerking wordt gepresenteerd op de Technishow.

Dormac en Sandvik Coromant werken al jaren samen om hun wederzijdse klanten in de verspanende industrie hoogwaardige oplossingen te leveren. Beide organisaties hebben een focus op hoogwaardige bewerkingstechnieken en het leveren van digitale oplossingen voor hoogwaardige machines.

Sensortechnologie

Ontworpen als een verbeterde versie van de Puma 400/480-serie, is de draaibank Puma 5100 LYB sneller, krachtiger en handiger voor gebruikers. De nieuwe serie is ook uitgerust met een totaal van 38 varianten, wat betekent dat gebruikers nu klauwplaten kunnen kiezen van 12-inch, 15-inch, 21-inch of grotere spildoorlaten, evenals een maximale verplaatsing van 1 tot 3 meter. De Sandvik Coromant Silent Tool Plus is een trillingsgedempte draai-boorbaar, voorzien van hoogwaardige sensortechnologie, waarmee operators in staat worden gesteld om inzicht te krijgen wat er zoal gebeurd bij het bewerken van diepe boringen in lange componenten. Dit wordt bereikt door een reeks aan variabelen te meten en te verzamelen, waaronder trillingsniveau, temperatuur en  verspaningskracht, en deze gegevens vervolgens te tonen op een beschikbaar dashboard.

Meer inzicht

Door een Doosan-draaibank Puma 5100 LYB uit te rusten met de Sandvik Coromant Silent Tools Plus boorbaar, kunnen bezoekers van de Technishow verzamelde gegevens van het bewerkingsproces zien op een gemakkelijk leesbaar dashboard. “Deze samenwerking is slechts het topje van de ijsberg als het gaat om wat Industrie 4.0 de industrie voor verspanende oplossingen kan bieden”, legt Huib Wennekes technisch directeur bij Dormac, uit. “Door deze technologieën te gebruiken, kunnen we niet alleen de levensduur van de gereedschappen verlengen, maar ook de efficiëntie van verspaningsprocessen voor onze klanten verbeteren. Door bezoekers van de Technishow de koppeling tussen machine en gereedschap te demonstreren, zal men meer inzicht krijgen in hoe gegevens uit hun productieprocessen deze processen positief kunnen beïnvloeden.”

Waarde begrijpen

“We hebben veel bewondering voor het werk dat Dormac en Doosan voor de verspanende industrie doen. Dus toen we als Sandvik Coromant de mogelijkheid kregen om een Silent Tool Plus boorbaar op een Puma 5100 LYB te installeren, waren we enthousiast om dit te ondersteunen”, legt Ronny Booijink, Machine Tools Solutions specialist bij Sandvik Coromant, uit. “Door de mogelijkheden van een Doosan-draaibank te combineren met onze nieuwste gereedschappen, voorzien van sensortechnologie, voor het verzamelen van bewerkingsgegevens, hopen we dat meer bedrijven de waarde van deze nieuwe technische toepassingen zullen begrijpen en gaan toepassen.”

Deze nieuwe technologie zal te zien zijn op de Technishow (17-20 maart) in hal 12 op stand A113. Wie een afspraak wil regelen met een lid van het Dormac-team om meer te weten te komen over de Doosan draaibank Puma 5100 LYB of de Sandvik Coromant Silent Tools Plus boorbaar, kan contact opnemen met Mark Dekker.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

“Ons doel is om tot de top 3 van machinebouwers te behoren”

24-11 Om meteen met de deur in huis te vallen. Waarom is de naam Doosan…

Verspanen

Sandvik Coromant CoroTurn Prime B-type wisselplaten

31-10 PrimeTurning, geïntroduceerd in 2017, maakt het draaien in alle richtingen mogelijk en is een…

Verspanen

Nieuwe volhardmetalen vingerfrezen Sandvik Coromant

05-10 Het concept is ontwikkeld voor voorbewerken en nabewerken met verschillende aangrijpingen in alle toepassingen…

MetavakNieuws

Dormac heeft alles in huis voor totaaloplossingen

27-09 Met de SMX-serie brengt Dormac een flexibele en productieve multitaskingmachine naar METAVAK. De SMX2600s…

Verspanen

Open Huis Dormac brengt het complete verspaningsproces in beeld

13-09 Het Open Huis van Dormac is een jaarlijks terugkerend evenement, waar een mooie line-up…

TechnishowNieuws

Hoog beslissingsniveau bezoekers TechniShow en ESEF Maakindustrie

12-09 De beursorganisatie is vooral opgetogen over het hoge beslissingsniveau van de bezoekers: 46% geeft…

Verspanen

Nicolás Correa presenteert gepatenteerde kotterkop op AMB

12-09 Dankzij het automatische kopwisselsysteem is de Magna binnen korte tijd te voorzien van een…

Verspanen

Diepgatboorspecialist Hopman versterkt draaicapaciteit met DN Solutions

05-09 Van oudsher is Hopman Machinefabriek een specialist in diepgatboren. In de productieruimte aan de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen