Silent turning digitaal verbonden op een Doosan Puma-draaibank

0

Dormac CNC Solutions rust in nauwe samenwerking met Sandvik Coromant een Doosan draaibank Puma 5100 LYB uit met de Silent Tools Plus-oplossing. Deze samenwerking wordt gepresenteerd op de Technishow.

Dormac en Sandvik Coromant werken al jaren samen om hun wederzijdse klanten in de verspanende industrie hoogwaardige oplossingen te leveren. Beide organisaties hebben een focus op hoogwaardige bewerkingstechnieken en het leveren van digitale oplossingen voor hoogwaardige machines.

Sensortechnologie

Ontworpen als een verbeterde versie van de Puma 400/480-serie, is de draaibank Puma 5100 LYB sneller, krachtiger en handiger voor gebruikers. De nieuwe serie is ook uitgerust met een totaal van 38 varianten, wat betekent dat gebruikers nu klauwplaten kunnen kiezen van 12-inch, 15-inch, 21-inch of grotere spildoorlaten, evenals een maximale verplaatsing van 1 tot 3 meter. De Sandvik Coromant Silent Tool Plus is een trillingsgedempte draai-boorbaar, voorzien van hoogwaardige sensortechnologie, waarmee operators in staat worden gesteld om inzicht te krijgen wat er zoal gebeurd bij het bewerken van diepe boringen in lange componenten. Dit wordt bereikt door een reeks aan variabelen te meten en te verzamelen, waaronder trillingsniveau, temperatuur en  verspaningskracht, en deze gegevens vervolgens te tonen op een beschikbaar dashboard.

Meer inzicht

Door een Doosan-draaibank Puma 5100 LYB uit te rusten met de Sandvik Coromant Silent Tools Plus boorbaar, kunnen bezoekers van de Technishow verzamelde gegevens van het bewerkingsproces zien op een gemakkelijk leesbaar dashboard. “Deze samenwerking is slechts het topje van de ijsberg als het gaat om wat Industrie 4.0 de industrie voor verspanende oplossingen kan bieden”, legt Huib Wennekes technisch directeur bij Dormac, uit. “Door deze technologieën te gebruiken, kunnen we niet alleen de levensduur van de gereedschappen verlengen, maar ook de efficiëntie van verspaningsprocessen voor onze klanten verbeteren. Door bezoekers van de Technishow de koppeling tussen machine en gereedschap te demonstreren, zal men meer inzicht krijgen in hoe gegevens uit hun productieprocessen deze processen positief kunnen beïnvloeden.”

Waarde begrijpen

“We hebben veel bewondering voor het werk dat Dormac en Doosan voor de verspanende industrie doen. Dus toen we als Sandvik Coromant de mogelijkheid kregen om een Silent Tool Plus boorbaar op een Puma 5100 LYB te installeren, waren we enthousiast om dit te ondersteunen”, legt Ronny Booijink, Machine Tools Solutions specialist bij Sandvik Coromant, uit. “Door de mogelijkheden van een Doosan-draaibank te combineren met onze nieuwste gereedschappen, voorzien van sensortechnologie, voor het verzamelen van bewerkingsgegevens, hopen we dat meer bedrijven de waarde van deze nieuwe technische toepassingen zullen begrijpen en gaan toepassen.”

Deze nieuwe technologie zal te zien zijn op de Technishow (17-20 maart) in hal 12 op stand A113. Wie een afspraak wil regelen met een lid van het Dormac-team om meer te weten te komen over de Doosan draaibank Puma 5100 LYB of de Sandvik Coromant Silent Tools Plus boorbaar, kan contact opnemen met Mark Dekker.