Spontane actie SteRK CNC

0

‘Een spontane actie’. Zo noemt Roy Kurvers van SteRK CNC in Echt zijn beslissing om bij Dymato een Hyundai WIA F400 bewerkingscentrum aan te schaffen en dit direct te laten installeren.

Roy Kurvers is in april 2019 met één machine gestart met zijn eigen bedrijf. SteRK CNC produceert hoogwaardige fijnmechanische onderdelen in kleine aantallen. “Zeer nauwkeurige onderdelen, met vaak pittige toleranties”, vertelt hij. “Ik ben daarmee echt in het diepe gesprongen. Ik heb een machine gekocht, een pand gehuurd en ben met nul klanten begonnen. Maar ik heb snel klanten gevonden, verspreid over verschillende bedrijfstakken.”

Kurvers programmeert in CADCAM en beschikt over een enorme hoeveelheid houders en tools, waardoor hij vliegensvlug kan produceren. “Ik doe het allemaal alleen waardoor ik zelf alle touwtjes in handen heb. Ik ben zeer gedreven om honderd procent van mijn producten met topkwaliteit te leveren.”

Omdat de zaken heel goed gaan, had Kurvers enige tijd geleden bij Dymato al het nieuwste model Hyundai WIA KF4600II verticaal bewerkingscentrum besteld. Dit wordt in 2021 geleverd. Maar door de toenemende drukte had hij per direct meer bewerkingscapaciteit nodig. Hij belde met Dymato, dat een Hyundai Wia F400 (12.000 toeren, 20 bar koeling door de spil, werkbereik X 800, Y 460, Z 520) beschikbaar had. Zo groeit het machinepark van Kurvers in een paar maanden tijd van één naar drie machines. De jonge ondernemer heeft er alle vertrouwen in dat hij deze machinecapaciteit gevuld zal krijgen.