Textieldienstverlener Mewa focust op duurzame processen

Onze planeet heeft het zwaar te verduren en bedrijven spelen een sleutelrol bij de ontwikkeling van duurzame oplossingen. Hierdoor groeit de economische verantwoordelijkheid, klanten verkiezen immers verantwoordelijke leveranciers.

Dankzij geautomatiseerde doseer- en regelsystemen wast Mewa milieu-vriendelijker. (Foto’s: Mewa)

Het herbruikbare concept van textieldienstverlener Mewa sluit perfect aan bij deze megatrend: Mewa biedt B2B-klanten een complete dienstverlening voor bedrijfstextiel, geheel gebaseerd op het principe ‘gebruiken in plaats van bezitten’. Wat dit businessmodel zo duurzaam maakt is het herbruikbaarheidsprincipe waarbij duurzame producten in een gesloten kringloopsysteem gecombineerd worden met een doordachte procestechnologie en distributie. Wanneer men kiest voor het gebruik van Mewa poetsdoeken in plaats van voor wegwerp poetsdoeken is de CO2 voetafdruk al gemiddeld 3 tot 6 keer lager. Dit blijkt uit een analyse van het managementadviesbureau Climate Partner. Om de eigen ecologische voetafdruk stap voor stap te verkleinen, focust Mewa zich op milieuvriendelijke technologie.

Spaarzaam wassen

Bij Mewa werken we spaarzaam, legt Matthias Zoch, hoofd milieu- en procestechniek bij Mewa, uit: “Een standaard poetsdoekenbedrijf wast tot 350 ton poetsdoeken per maand. Om een vergelijking te maken: een normale huishoudwasmachine kan maar ongeveer 7 kilo wasgoed bevatten. Het is dus ontegensprekelijk dat iedere reductie aan vers water, energie of wasmiddel, hoe klein ook in percentages, die wij realiseren meteen een ecologische impact heeft.

Om minder vers water te gebruiken, wordt het water uit eerdere wasprocessen zo vaak mogelijk hergebruikt. Hiervoor wordt bruikbaar waswater van het hoofdwas- en spoelproces gefilterd, behandeld en hergebruikt in een meerfasencyclus in het wasproces. Dit recyclingproces vermindert de hoeveelheid vers water die nodig is tot 50% in vergelijking met de conventionele huishoudelijke wasprocessen.”

Geautomatiseerd doseren

Mewa is ook extreem zuinig als het gaat om wasmiddelen en washulpmiddelen. Er wordt precies de juiste hoeveelheid gebruikt in de machines om het textiel schoon en hygiënisch te wassen. “We werken met speciaal geautomatiseerde doseer- en regelsystemen. Vergeleken met standaard huishoudelijke wasprocessen en doseringen, verminderen we de impact op het milieu tot ca. 85%”, vervolgt Matthias Zoch. Deze systemen worden voortdurend verbeterd: Mewa gebruikt nu een kwart minder wasmiddel dan in 2010, en alleen al van 2021 tot 2022 werd het verbruik met nog eens met 1,5% verminderd.

Mewa bereikt een zuiveringsgraad van 99,8% bij de behandeling van afvalwater.

Mewa bereikt een zuiveringsgraad van 99,8% bij de behandeling van afvalwater.

Afvalwaterzuivering

Als het water uiteindelijk niet meer geschikt is om te wassen, wordt het naar de eigen afvalwaterzuiveringssystemen van het bedrijf geleid, waar het vuil in verschillende stappen wordt verwijderd. “Hierdoor bereiken we een zuiveringsgraad van 99,8%, wat meer is dan de officiële vereisten”, zegt Matthias Zoch. Om dit te realiseren, ondergaat het afvalwater eerst een chemischfysisch proces waarbij verontreinigende stoffen en water zo veel mogelijk van elkaar worden gescheiden. Het resterende vuil in het water wordt vervolgens afgebroken door micro-organismen tijdens een biologische zuiveringsfase. Pas daarna wordt het afvalwater dat intussen 99,8% schoon en 100% milieuvriendelijk is, door gegevens aan de gemeentelijke zuivering.

En vraagt u zich af wat er gebeurt met het uitgespoelde vuil? Vanuit het principe van hergebruik wordt zelfs hiervan een deel gerecupereerd. Met de oliën en vetten die uit de poetsdoeken zijn gewassen dekt Mewa ongeveer 80% van haar energiebehoefte voor het wassen en drogen verklaart de milieutechnologiedeskundige van Mewa: “Onze klanten reinigen hun machines met onze doeken. We verwijderen dit type vuil niet alleen tijdens het wasproces maar vangen het tevens op om het vervolgens via een milieuvriendelijke methode te verwerken tot een secundaire grondstof, die we gebruiken voor verwarming.”

Ophalen en afleveren

Mewa streeft ook naar milieuvriendelijke oplossingen in de volgende fase van de cyclus, bij het ophalen en afleveren van textiel bij klanten. De leveringsroutes worden geoptimaliseerd met behulp van een moderne tool voor routebeheer die is afgestemd op de behoeften van Mewa. Daar-naast is Mewa ook een pionier op het gebied van alternatieve aandrijfsystemen in de industrie: naast vrachtwagens op waterstof, die nu al drie jaar aan Mewa-klanten leveren, maakt Mewa in stedelijke gebieden gebruik van elektrisch aangedreven bedrijfsvoertuigen en bakfietsen met containerbakken in haar vloot. “We willen ons voorbereiden op een toekomst zonder verbrandingsmotoren”, zegt Martin Mühling, hoofd distributielogistiek bij Mewa, “dat is ongetwijfeld het doel op de lange termijn. En uiteraard, hoe sneller we hiermee beginnen, hoe beter.”

Mewa gebruikt AI voor het functioneel testen van hoge zichtbaarheidskleding, waardoor de betrouwbaarheid van de resultaten toeneemt. (Foto Mewa)

Mewa gebruikt AI voor het functioneel testen van hoge zichtbaarheidskleding, waardoor de betrouwbaarheid van de resultaten toeneemt. (Foto Mewa)

AI-geteste veiligheid voor hoge zichtbaarheidskleding

Samen met het Duitse Fraunhofer Instituut heeft Mewa een AI-ondersteunde testprocedure ontwikkeld waarmee het beschermende effect van hoge zichtbaarheidskleding na elk was- en verzorgingsproces nauwkeurig kan worden bepaald. De betrouwbaarheid van de gepatenteerde AI-ondersteunde digitale test werd in 2023 getest tijdens een onderzoeksproject van DGUV/BG Bau.

De wetenschappelijke laboratorium- en veldtesten bevestigden dat het op AI gebaseerde proces betrouwbaarder dan het menselijk oog waarneemt wanneer de zichtbaarheid van hoge zichtbaarheidskleding niet meer voldoet aan de norm. Door het gepatenteerde digitale inspectiesysteem te gebruiken in het kwaliteitsborgingsproces, kan Mewa er nu nog beter voor zorgen dat kleding met tekenen van slijtage tijdig wordt afgekeurd of gerepareerd door bijvoorbeeld reflecterende strips te vervangen.

Digitaal en kunstmatige intelligentie

Het verbeterde inspectieproces tilt de kwaliteitscontrole van hoge zichtbaarheidskleding naar een nieuw veiligheidsniveau. Het digitale proces is ontwikkeld en gepatenteerd in samenwerking met Fraunhofer. In een volledig geautomatiseerd inspectieproces wordt de kleding na het wassen en drogen via een transportsysteem door het testsysteem getransporteerd, hangend op kleerhangers. Daar wordt zowel de luminantiefactor van de fluorescerende stof als de specifieke reflectiewaarde van de retroreflecterende strips geregistreerd en gedocumenteerd.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Moderne PBM’s: meer veiligheid, comfort en draagplezier

13-05 Persoonlijke beschermingsmiddelen worden niet altijd consequent gebruikt. De redenen? Tijdsdruk, gemakzucht, onvoldoende risicobesef, ……

Personeel en Opleiding

Mewa investeert in AI-gebaseerde lichaamsmeting

03-04 Door dit belang in Esenca verwerft Mewa een langetermijn-partner op het gebied van digitale…

Personeel en Opleiding

Gerecycled materiaal is basis van Mewa Peak werkkleding

31-03 Achter het zorgvuldige ontwerp van de modellen, de preciesheid van snitten, de verscheidenheid aan…

Toeleveren

Mewa versterkt klantenportaal voor verwerven kleding en poetsdoeken

07-02 Het productaanbod van Mewa richt zich op zelfgemaakte herbruikbare poetsdoeken, maar ook op werkkleding…

Toeleveren

Werkkleding moet vakbekwaamheid uitstralen

29-01 Dit blijkt uit een rondvraag van Mewa Textile-Service, waarbij aan geschoolde arbeiders de vraag…

Toeleveren

Nieuwe Mewa merkencatalogus beschikbaar

19-09 De Mewa merkencatalogus 2023/2024 bevat meer dan 10.000 artikelen in de categorieën ‘veiligheidsschoenen’, ‘werkhandschoenen’,…

Toeleveren

Mewa kiest resoluut voor herbruikbare verpakkingen

05-06 Het baanbrekende Mewa-textielservicesysteem – ontwikkeld in 1908 – is gebaseerd op het principe van…

Toeleveren

Gebruik bedrijfstextiel zonder het in te kopen

08-03 Delen – het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Tal…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV