TIV-lunchbijeenkomst Metaalunie: de ins en outs van financiering

0

Zoals gebruikelijk organiseert Koninklijke Metaalunie tijdens TIV Hardenberg een lunchbijeenkomst. Dit keer staat deze bijeenkomst in het teken van financiering. Vragen als: hoe komt u aan financiering voor de dagelijkse bedrijfsvoering, hoe financiert u investeringen, financiering van (eventuele) verliezen passeren de revue.

Financiering is momenteel een hot item; niet alleen in de metaalsector, maar in het hele bedrijfsleven. Kreeg je vroeger van de bank makkelijk extra rekening-courant als je financieel even krap zat, tegenwoordig is dat niet meer zo. Banken en andere financiers zijn een andere taal gaan spreken. Ondernemers zijn van klant opeens een risicoprofiel geworden, zonder dat hen dat in de tussentijd is verteld.

Programma
De inhoud van de lunchbijeenkomst is tweeledig. Allereerst wordt uitgelegd wat er precies is veranderd. Vervolgens behandelt het steunpunt bedrijfsfinanciering van Metaalunie op een originele manier een aantal praktijkvoorbeelden met betrekking tot het verkrijgen van financiering. Er worden ideeën aan de hand gedaan en de deelnemers aan de bijeenkomst doen inspiratie op zodat ze op een andere manier gaan kijken naar het aanvragen en verkrijgen van financiering.

Datum, aanvang & aanmelding
De lunchbijeenkomst vindt plaats op donderdag 5 september, van 12.30 tot 13.30 uur. Aansluitend is er een lunch. De inloop is vanaf 12.00 uur. Aanmelden kan via lunchbijeenkomstTIV@metaalunie.nl.

Koninklijke Metaalunie op de TIV
Koninklijke Metaalunie is ook met een stand op TIV aanwezig. Dit keer samen met MEVAS verzekeringen. MEVAS is van oudsher gespecialiseerd in (bedrijfs)verzekeringen voor Metaalunieleden, maar biedt tevens een compleet, collectief verzekeringspakket voor medewerkers van Metaalunieleden.

Openingshandeling TIV, METAVAK en VILO
Tevens is Metaalunie betrokken bij de opening van TIV, METAVAK en VILO Hardenberg. Deze wordt op dinsdag 3 september, om 12.30 uur, verricht door Paul Braakhuis, voorzitter van district regio Oost van Koninklijke Metaalunie.

Koninklijke Metaalunie
TIV standnummer 224