TIV, VILO en METAVAK Hardenberg slaan handen ineen

Nog een paar weken en dan is het zo ver. VILO, TIV en METAVAK hebben de handen ineen geslagen. Door de vele raakvlakken die de vakbeurzen met elkaar hebben, biedt beursorganisator Evenementenhal met deze positionering een compleet en gevarieerd platform aan exposanten en bezoekers. Door deze ‘krachtenbundeling’ verwacht de organisatie een interessant aanbod te kunnen presenteren.

Centraal in hal 3 van Evenementenhal Hardenberg bevindt zich op 3, 4 en 5 september METAVAK, de plek waar bedrijven uit de metaalbranche hun leveranciers ontmoeten. Dat daar behoefte aan is, blijkt uit het aantal aanmeldingen de afgelopen maand. Bedrijven kiezen bewust voor deze specialistische vakbeurs in de regio met uiteenlopende redenen: persoonlijk contact, nieuwe producten, netwerken en zaken doen, kennis delen en vergaren, et cetera.
Exposanten als Jörg Machines, Seco Tools, Boelens Machines , LCMC, Hagoort, Machinehandel Overmars, Posthumus, Wollschlaeger en Bendertechniek hebben afgelopen maand besloten om zich nog aan te melden voor METAVAK.

Grote diversiteit
Ook zijn er opvallend veel nieuwe gezichten in Hardenberg ten opzichte van de editie in 2012. Onder andere Vebru, Lubes Industries, Rösler, Hexagon, Hänel en De Vlamboog hebben besloten om zich op de vakbeurs te presenteren. De diversiteit van de organisaties die zijn ingeschreven, is eveneens opmerkelijk. Zo zal bijvoorbeeld de bekende energieleverancier Essent aanwezig zijn tijdens deze combinatie van vakbeurzen, maar ook eenmanszaken maken gebruik van de mogelijkheid om hun kwaliteiten onder de aandacht te brengen bij de bezoekers.

VILO
Veel bedrijven in de technische industrie komen dagelijks in aanraking met verpakkingen, intern transport, logistiek en opslag. Vertrouwde gezichten zoals Jungheinrich, Toyota, Still, Almat, Kompactor en UniCarriers zullen de nieuwste ontwikkelingen exposeren in hal 4, waar VILO is ondergebracht. Ook nieuwe bedrijven zoals Innovfoam, HSM en Nilfisk hebben zich aangemeld.

TIV
In de overige hallen zullen de TIV-exposanten zich presenteren. Door de samenwerking met VILO en METAVAK zal TIV dit jaar een verfrissende uitstraling hebben. De gehele beursvloer is opnieuw ingedeeld. Dit zorgt voor een nieuwe dynamiek tijdens alweer de 15e editie van TIV. Uiteraard zijn oude vertrouwde bedrijven weer aanwezig; zoals Duursma Industrietechniek, Horstra-Technology, Koninklijke Metaalunie, Ridder Data Systems en VDL. Ook nieuwe exposanten als Elektromotoren Emmen, ESV Berlikum, Festec Trade en GAWA zullen vertegenwoordigd zijn op 3, 4 en 5 september. Daarnaast zal de Koninklijke Metaalunie ook dit jaar weer de opening van de vakbeurs verzorgen. Paul Braakhuis, voorzitter van district Oost zal hierbij spreken.

Gratis entreebewijzen kunnen hier worden aangevraagd:
Voor METAVAK
Voor VILO
Voor TIV
(Wie vanuit advertenties in de vakbladen of via de branchevereniging in het bezit is van een code, kan deze hier plaatsen.)

Met één entreebewijs kunnen alle drie beurzen worden bezocht.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Specialist in ‘metalen met gaten’ versterkt productie

27-03 Holwerda heeft een werktuigbouwkundige achtergrond en meer dan 25 jaar ervaring in het laten…

Plaatbewerking

Trumpf smart factories voor drie VDL-bedrijven

27-03 Hiermee is de samenwerking tussen beide concerns, die al meer dan 40 jaar bestaat,…

Verspanen

DMG Mori kwaliteitszegel voor hyper MILL

27-03 Daar kunnen klanten ook gereedschappen, spaninrichtingen en andere door DMG Mori aanbevolen producten tegen…

Verspanen

Koelsmeermiddel voor ASML Grade 2

27-03 De Bechem Avantin 400 serie is vrij van boorzuur en formaldehyde en mengbaar met…

Verspanen

Clean Event: krijg grip op industriële reinheid

27-03 Het evenement verbindt professionals uit de gehele keten rondom industriële reinheid om samen de…

Bedrijf en Economie

Wilvo neemt V.d. Elsen over

27-03 De overname (de vierde na GFM in 2020, Iteq in 2021 en Van Den…

Toeleveren

VDL Groep groeit stevig door

27-03 Ondanks onzekere geopolitieke omstandigheden en externe uitdagingen als gevolg van tekorten (medewerkers en materialen)…

Bedrijf en Economie

Inschrijving Metaal Awards verlengd

27-03 “Als organisatie van De Nederlandse Metaal Dagen zien wij logischerwijs veel kansen voor de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen