Uni lock spantechniek bespaart ombouwtijd

0

Heinrich Kipp Werk biedt meerdere spansystemen die met elkaar compatibel zijn. Een voorbeeld daarvan is het Uni lock 5-assige modulaire systeem gecombineerd met het Uni lock nulpunt spansysteem. 

De Kipp-catalogus spantechniek omvat een groot aantal systemen en componenten, die modulair zijn opgebouwd. Ze zijn met elkaar compatibel en kunnen vrij worden gecombineerd. Twee van deze systemen met de naam  Uni lock vullen elkaar perfect aan. Met de combinatie ‘nulpunt spansysteem‘ en ‘5-assig modulair systeem‘ kan een machine zo efficiënt worden gebruikt.

De machinetafel wordt met het nulpunt spansysteem uitgerust. In slechts enkele seconden kunnen ook andere Kipp-spansystemen, zoals het 5-assige modulaire systeem of zelfs de 5-assige spanner, worden gewisseld.

Het opgezette 5-assige modulaire systeem is geschikt voor de bewerking van complexe, kleine en middelgrote werkstukken aan vijf kanten. Werkstukken kunnen op het
5-assige modulaire system worden gespannen of direct op het nulpunt spansysteem. Niet-productieve werktijden, zoals bijvoorbeeld voor het omspannen of uitlijnen van het werkstuk, vervallen zo.

Blokkeerpen
De herhaalbaarheid van beide systemen is circa 0,005 mm. Het centrale element is de blokkeerpen, die voor alle spansystemen wordt gebruikt. Door het grote assortiment pennen kan bijna elk willekeurig werkstuk worden gespannen. De blokkeerpennen wordt vormgesloten met het spanelement vergrendeld.

Het 5-assige modulaire systeem is door de uitbreiding niet alleen in systeemmaat 80 mm verkrijgbaar, maar ook in systeemmaat 50 mm. Beide kunnen in één opspanning met elkaar worden gecombineerd. Dit beide vele mogelijkheden bij de bevestiging van werkstukken.

Voordeel van het 50-systeem: kleine werkstukken kunnen zonder storende randen aan vijf kanten optimaal worden bewerkt. Daarbij is de spankracht max. 10 kN.

Kipp Nederland, stand 249