Valk Welding laat cobots samenwerken met lasrobot

Lasrobotintegrator Valk Welding toont de metaalindustrie op de komende vakbeurzen De Nederlandse Metaaldagen en METAVAK meerdere voorbeelden van automatiseringsoplossingen voor de lasproductie.  Daarnaast worden innovaties op het gebied van lasnaadvolgen gedemonstreerd.

Valk Welding toont een automatiseringsvoorbeeld waarbij de cobot het monotone inlegwerk van de lasrobotocel overneemt van de bediener.

Eén van de highlights is een compacte productiecel, waarbij de losse onderdelen door een TM-cobot in de lasrobotcel worden beladen en het gelaste werkstuk wordt uitgenomen. Daarmee toont de lasrobotintegrator een automatiseringsvoorbeeld waarbij de cobot het monotone inlegwerk van de bediener overneemt. Met de geïntegreerde vision kunnen de TM-cobots de onderdelen random van een 2D vlak oppakken. Met deze compacte productiecel wil Valk Welding de markt inspireren hoe je cobots en lasrobots met Panasonic technologie kunt laten samenwerken.

Voor nieuwe robotgebruikers

Naast custom built lasrobotinstallaties bouwt Valk Welding ook transportabele, gestandaardiseerde cellen op torsievrije frameconstructies. Daarmee biedt de lasrobotintegrator ook laagdrempelige en compacte oplosssingen voor beginnende robotgebruikers. Valk Welding levert de gestandaardiseerde torsievrije frameconstructies in meerdere varianten, inclusief besturing, manipulatoren en afscherming, zodat deze als een compleet systeem kunnen worden vervoerd en intern verplaatst. Omdat de systemen al zijn voorbereid voor offline programmering is de opstarttijd voor nieuwe robotgebruikers minimaal.

Lasnaadvolgen

Lasnaadzoeken en -volgen zijn cruciale onderdelen van het gerobotiseerde lasproces. Nieuwste ontwikkeling op het gebied van lasnaadvolgen is de Arc-Eye Adaptive plug-in. Valk Welding ontwikkelde al eerder de Arc-Eye CSS lasersensor die de lasnaad tijdens het proces real-time volgt en de baan waar nodig corrigeert. Met de Adaptive functie is de lasrobot niet alleen in staat om de lasnaad te volgen, maar ook om de toleranties op de lasnaadvorm te meten en daarmee de lasparameters automatisch op aan te passen. Daarmee is een oplossing ontwikkeld waarbij  de lasrobot zelf de naadafwijkingen detecteert en dit zonder interventie van een operator oplost.

Programmeren

Op het gebied van programmeren neemt Valk Welding een leidende positie in met de DTPS software waarmee hun lasrobots offline kunnen worden geprogrammeerd. Dankzij de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid zijn deze lasrobotinstallaties flexibel inzetbaar voor high-mix/low-volume productiesituaties. Inmiddels zijn ook grote stappen gemaakt met automatische programmering (ARP) waarmee lasprogramma’s direct vanuit CAD-files kunnen worden gegenereerd.

Metaaldagen, 15 t/m 17 september, Den Bosch.
Stand Valk Welding: 5.D026
Stand VWCO: 5.E016

METAVAK, 5 t/m 7 oktober, Gorinchem
Stand I140

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Dymato toont slimme en geautomatiseerde verspaning

08-09 Zowel De Nederlandse Metaaldagen in september als METAVAK in oktober maken van Smart Industry…

Plaatbewerking

Oplossing voor gerobotiseerd slijpen van plaatdelen

07-09 “We proberen die dingen op te lossen waarvoor nog geen oplossing is”, zegt directeur…

Bedrijf en Economie

METAVAK staat klaar om de metaalindustrie veilig te ontvangen

01-09 Op de beursvloer komen de zes segmenten verbinden, automatisering, verspanen, plaatbewerking, 3D-printen en oppervlakte/reiniging…

Bedrijf en Economie

Thema:  De Nederlandse Metaal Dagen

25-08 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

MetavakNieuws

Trendz zorgt voor vertrouwen in METAVAK

25-08 Na bijna een jaar zonder beurzen, was het liftestyle en wonen-event Trendz Najaar het…

Bedrijf en Economie

De Nederlandse Metaaldagen mogen doorgaan

17-08 Dit betekent in ieder geval dat alle bezoekers moeten worden geregistreerd. “Dat is voor…

MetavakNieuws

RoboJob kijkt uit naar beurzen in recordjaar

17-08 Ook de installatieplanning loopt namelijk goed vol. “Dit wordt een recordjaar voor RoboJob”, vertelt…

Plaatbewerking

De 4Innovators komen terug, met gast-partners

14-07 In de industriële omgeving van dit innovatieve bedrijf zullen de vier vaste partners hun…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X