Van Halteren spuit duurzamer door ZeroGlass paintstop

Een paintstop die eenvoudig te wisselen is, langer meegaat en duurzamer is geproduceerd; dat klonk Van Halteren Technologies in Boxtel als muziek in de oren. Door over te stappen van de gangbare paintstop naar de Wiltec ZeroGlass paintstop spuit het bedrijf duurzamer en besparen zij kosten door het vervangen van de filters in eigen hand te houden.

Van Halteren Technologies heeft een spuitcabine waar ongeveer 5 uur per dag, voornamelijk industrieel, wordt gespoten.

Van Halteren Technologies produceert onder meer grote hydraulische cilinders, motion systemen en wave-generators. Het bedrijf, waar 280 mensen werken, heeft een spuitcabine waar ongeveer 5 uur per dag, voornamelijk industrieel, wordt gespoten. In deze cabine werd gangbare paintstop gebruikt. “We werkten hiervoor samen met een externe partij, die de paintstop aanschafte, onderhield en verving”, vertelt Davy van Uden, industrial engineer bij Van Halteren. “We wilden het in eigen beheer houden, maar paintstop is een vervelend materiaal om mee te werken. De splinters die bij het vervangen van de filtermat op de huid terechtkomen veroorzaken irritatie.”

ZeroGlass gaat langer mee

Op aanraden van de specialisten van Wiltec is bij Van Halteren uitvoerig getest met Wiltec ZeroGlass paintstop. In eerste instantie met de 400 grams variant, maar uiteindelijk is de keuze gevallen op ZeroGlass 460 gram. “We zijn positief verrast”, zegt Davy. “De oude paintstop moesten we om de 8 weken vervangen en de ZeroGlass 400 gram gaat ruim 12 weken mee. We verwachten dat de 460 gram zelfs nog langer meegaat.” Niet alleen over de hoge efficiency en de lange standtijd is Davy tevreden. “Deze paintstop kun je met je handen beetpakken. Dat betekent dat we zelf de filters kunnen vervangen en dat we daar niet langer een bedrijf voor inhuren. Ook is de ZeroGlass paintstop duurzamer, wat wij ook belangrijk vinden.”

Milieubewust produceren

Van Halteren kan door de ZeroGlass paintstop zelf de filtermatten vervangen en schakelt daarvoor niet langer een externe partij in. Dit zorgt voor een kostenbesparing. “Het klopt dat de duurzame paintstop in aanschaf wel wat duurder is dan de gangbare paintstop, maar dat kunnen we wegstrepen tegenover het langere gebruik”, analyseert Davy. “En we hebben nu ook minder afval en afvalkosten.”

Van Halteren vindt het belangrijk zo milieubewust mogelijk te produceren en kiest als het kan voor duurzame alternatieven. Davy: “Alle kleine beetjes helpen. Bij de productie van de gangbare paintstop wordt formaldehyde gebruikt en de productie kost veel energie. De ZeroGlass paintstop is gemaakt van gerecyclede statiegeldflessen en de productie is veilig en energiebesparend.” Davy roept andere bedrijven op de ZeroGlass paintstop te testen in de praktijk. “Ga het in ieder geval uitproberen. Het is beter voor het milieu en je medewerkers zijn veiliger aan het werk.”

Gasloze autoschadeherstelstraat

Wiltec heeft in het nieuwe hoofdkantoor van Van Mossel Automotive Group in Waalwijk een gasloze autoschadeherstelstraat gerealiseerd. De specialisten van Wiltec hebben twee spuitcabines met elektrische verwarming en twee zonder verwarming gerealiseerd. Daarnaast vier ruimtes voor spot repair en vier voorbewerkingsplekken. “Ook hebben we twee bedrijfsverwarmingsinstallaties met warmtepompaansluiting en warmte-terugwininstallatie verwezenlijkt”, licht Martin Hofland van Wiltec toe. “De perfecte oplossing voor een gasloos pand. We hebben een speciaal systeem ontwikkeld, zodat alle aan- en afvoerkanalen op één plek samenkomen. Een uitdaging, maar het is ons gelukt en het ziet er heel netjes uit!” Van Mossel kan nu duurzaam en efficiënt werken aan het herstellen van beschadigde auto’s.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Zaans familiebedrijf Coronam viert 60 jarig jubileum

29-11 Sinds 1963 is Coronam actief in de metaalverwerkende industrie. In 1963 begon het bedrijf…

Verspanen

Revolutie in industriële röntgentechnologie

29-11 De expertise van Mitutoyo op het gebied van precisiemetingen in combinatie met de röntgenbeeldtechnologie…

Toeleveren

Nieuwe CTL lineaire unit

29-11 Hoge nauwkeurigheid wordt bereikt met behulp van een precisie en geluidsarme lineair geleidingssysteem terwijl…

Automatisering

Universal Robots lanceert cobot met 30 kg laadvermogen

29-11 De nieuwe UR30 is de tweede in de nieuwe serie innovatieve cobots van Universal…

Toeleveren

Zuidberg introduceert duurzaam aandrijfconcept

29-11 Er is een groeiende vraag naar duurzame aandrijfconcepten. Deze worden steeds vaker toegepast in…

Bedrijf en Economie

Producenten industrie opnieuw minder negatief

29-11 Het vertrouwen ging van -1,8 in oktober naar -0,5 in november. Fabrikanten waren minder…

Bedrijf en Economie

CNC-opleider Verder in Techniek overgenomen

29-11 De overname past binnen de strategie van House of Covebo om Nederlandse en Europese…

MetaalNieuws Extra IM

Innovaties in Hydraulische Systemen

28-11 Een voorbeeld van een innovatieve speler op deze markt is Hytres, een Nederlands bedrijf…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?