Van Hoorn Machining gelooft in kracht METAVAK

Voor Van Hoorn Machining is METAVAK door de jaren heen altijd een succesvolle beurs geweest. Ook dit jaar is de zaag- en opslagspecialist uit Veldhoven weer van de partij. Met een KASTOwin A3.3 bandzaagmachine voor 90º snedes en een KASTOmicut U4.6 bandzaagmachine voor verstek snedes. Op een display wordt ook een opslagsysteem getoond, eveneens van de Duitse topfabrikant Kasto.

De KASTOmicut U4.6 bandzaagmachine voor verstek snedes is een kleine compacte machine, waarmee heel makkelijk en gebruiksvriendelijk kan worden gezaagd.

Veel interesse is er momenteel vooral voor de KASTOmicut. Directeur Robin van Hoorn verklaart dat uit het feit dat dit een kleine compacte machine is, waarmee heel makkelijk en gebruiksvriendelijk kan worden gezaagd. Maar ook de KASTOwin zaagmachines doen het heel goed. Deze volautomatische bandzagen met een royale standaard uitrusting zijn echte allrounders voor een brede reeks toepassingen, van de machine- en gereedschappenproductie tot de staalhandel, automotive en aerospace engineering sectoren.

Op volle oorlogssterkte

“Het is voor ons gewoon nog steeds een ontzettend goed jaar”, zegt Van Hoorn. “In het begin van het jaar hadden we al net zoveel machines verkocht als we normaal in een heel jaar verkopen. Die moeten nu allemaal worden uitgeleverd, dus we zijn ontzettend druk. Gelukkig hebben we geen klagen over personeelstekort. We zijn op volle oorlogssterkte.”
Natuurlijk is er in de wereld wel van alles aan de hand met als gevolg schaarse en dure materialen en componenten en torenhoge energieprijzen. Om nog maar te zwijgen van het tekort aan personeel. “Alles wordt weliswaar duurder maar wij merken gelukkig nog niet dat onze klanten minder te besteden hebben. Investeringen worden gewoon gedaan”, aldus Van Hoorn.

Voorraadmachines

Wat de toekomst brengt is niet te voorspellen. Van Hoorn sluit de ogen niet voor mindere tijden (“begin volgend jaar zouden zomaar de eerste klappen kunnen vallen”) maar gaat wel onverstoorbaar door met de ontwikkeling van Van Hoorn Machining. Vorig jaar is het bedrijf verhuisd naar een nieuw bedrijfspand op bedrijventerrein Zandven in Veldhoven. Dit onderkomen heeft een uitstraling die past bij de A-merk producten die Van Hoorn levert en biedt twee keer zoveel ruimte als in de oude situatie. “We zijn nu bezig de showroom op te tuigen. Dan kunnen we ook machines uit voorraad leveren. We krijgen voor de Benelux een flink aantal voorraadmachines, zo hebben we met Kasto kunnen afspreken.”

Kracht van METAVAK

Ook biedt het nieuwe pand alle mogelijkheden om kleine netwerkevenementen te organiseren. Van Hoorn gelooft daar erg in, net als in kleinschalige beurzen zoals METAVAK, waar exposanten hun stand in een dag opbouwen, na afloop in een paar uur weer afbreken en waar de kosten te overzien zijn. “In onze eigen showroom gaan we workshops, trainingen en uitleg over onze machines en gereedschappen verzorgen. Voor (potentiële) klanten in de Benelux én het Duitse Ruhrgebied. We willen ze dan uitnodigen voor een thema workshop over bijvoorbeeld hoge snelheidsmachines of speciale verstekmachines. Daar geloven we heel erg in. Net zoals we ook in de kracht van METAVAK geloven. We gaan er weer drie mooie beursdagen van maken.”

Van Hoorn Machining
Stand H118

Komt u ook naar de METAVAK? Registreer u hier voor gratis toegangskaarten!

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Richtmachine voor staalstrippen primeur bij Hevami

27-09 De Big-Jurij L richtmachine wordt voor de eerste keer gedemonstreerd in Nederland. De machine…

Bedrijf en Economie

METAVAK belooft spectaculaire demo’s en primeurs

27-09 Een kleine twee weken voordat het nationale event voor de metaalbewerkende industrie de poorten…

Personeel en Opleiding

Digitalisering in het onderwijs

27-09 Het hedendaagse onderwijs maakt steeds meer gebruik van simulatoren voor de verschillende disciplines, van…

Automatisering

Nooit eerder zoveel evenementen voor RoboJob

10-07 “Het lijkt wel een trend,” blikt Marketing Manager Steven Craenen terug op een druk…

Verspanen

Zagen, zagen en nog eens zagen

22-05 Tijdens het open huis in hun nieuwe bedrijfspand hebben de medewerkers van Van Hoorn…

Verspanen

Van Hoorn Machining heeft alle redenen voor een open huis

24-04 Maar eigenlijk gaat het niet eens zo zeer om die machinedemonstraties. “We zien dit…

Plaatbewerking

Het beursseizoen van 2023 is in aantocht

20-02 Een perfecte gelegenheid voor u om kennis te maken met de metaalbranche en om…

Automatisering

Steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden

24-10 “We zijn nu 6 maanden live en steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden”,…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema