Van Hoorn Machining gelooft in kracht METAVAK

Voor Van Hoorn Machining is METAVAK door de jaren heen altijd een succesvolle beurs geweest. Ook dit jaar is de zaag- en opslagspecialist uit Veldhoven weer van de partij. Met een KASTOwin A3.3 bandzaagmachine voor 90º snedes en een KASTOmicut U4.6 bandzaagmachine voor verstek snedes. Op een display wordt ook een opslagsysteem getoond, eveneens van de Duitse topfabrikant Kasto.

De KASTOmicut U4.6 bandzaagmachine voor verstek snedes is een kleine compacte machine, waarmee heel makkelijk en gebruiksvriendelijk kan worden gezaagd.

Veel interesse is er momenteel vooral voor de KASTOmicut. Directeur Robin van Hoorn verklaart dat uit het feit dat dit een kleine compacte machine is, waarmee heel makkelijk en gebruiksvriendelijk kan worden gezaagd. Maar ook de KASTOwin zaagmachines doen het heel goed. Deze volautomatische bandzagen met een royale standaard uitrusting zijn echte allrounders voor een brede reeks toepassingen, van de machine- en gereedschappenproductie tot de staalhandel, automotive en aerospace engineering sectoren.

Op volle oorlogssterkte

“Het is voor ons gewoon nog steeds een ontzettend goed jaar”, zegt Van Hoorn. “In het begin van het jaar hadden we al net zoveel machines verkocht als we normaal in een heel jaar verkopen. Die moeten nu allemaal worden uitgeleverd, dus we zijn ontzettend druk. Gelukkig hebben we geen klagen over personeelstekort. We zijn op volle oorlogssterkte.”
Natuurlijk is er in de wereld wel van alles aan de hand met als gevolg schaarse en dure materialen en componenten en torenhoge energieprijzen. Om nog maar te zwijgen van het tekort aan personeel. “Alles wordt weliswaar duurder maar wij merken gelukkig nog niet dat onze klanten minder te besteden hebben. Investeringen worden gewoon gedaan”, aldus Van Hoorn.

Voorraadmachines

Wat de toekomst brengt is niet te voorspellen. Van Hoorn sluit de ogen niet voor mindere tijden (“begin volgend jaar zouden zomaar de eerste klappen kunnen vallen”) maar gaat wel onverstoorbaar door met de ontwikkeling van Van Hoorn Machining. Vorig jaar is het bedrijf verhuisd naar een nieuw bedrijfspand op bedrijventerrein Zandven in Veldhoven. Dit onderkomen heeft een uitstraling die past bij de A-merk producten die Van Hoorn levert en biedt twee keer zoveel ruimte als in de oude situatie. “We zijn nu bezig de showroom op te tuigen. Dan kunnen we ook machines uit voorraad leveren. We krijgen voor de Benelux een flink aantal voorraadmachines, zo hebben we met Kasto kunnen afspreken.”

Kracht van METAVAK

Ook biedt het nieuwe pand alle mogelijkheden om kleine netwerkevenementen te organiseren. Van Hoorn gelooft daar erg in, net als in kleinschalige beurzen zoals METAVAK, waar exposanten hun stand in een dag opbouwen, na afloop in een paar uur weer afbreken en waar de kosten te overzien zijn. “In onze eigen showroom gaan we workshops, trainingen en uitleg over onze machines en gereedschappen verzorgen. Voor (potentiële) klanten in de Benelux én het Duitse Ruhrgebied. We willen ze dan uitnodigen voor een thema workshop over bijvoorbeeld hoge snelheidsmachines of speciale verstekmachines. Daar geloven we heel erg in. Net zoals we ook in de kracht van METAVAK geloven. We gaan er weer drie mooie beursdagen van maken.”

Van Hoorn Machining
Stand H118

Komt u ook naar de METAVAK? Registreer u hier voor gratis toegangskaarten!

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Klaassen Machines scoort met Bodor lasers

30-09 Bodor is een Chinese producent van fiberlasers, zowel vlakbedlasers als buislasers. De basis hiervoor…

MetavakNieuws

SMEC CNC-draaimachine direct in de verkoop op METAVAK

30-09 “We hebben speciaal voor METAVAK een speciale actie op touw gezet. De snelle beslisser…

Verspanen

Personeelstekort en kleine series leiden bij Bos Verspaning tot automatiseren

29-09 Om de vraag naar zeer wisselende onderdelen in zowel kleine als grote series te…

MetaalNieuws nog OnLine

Senfeng laser perfecte oplossing voor Hutten Machinery

29-09 Hutten Machinery is een klein metaalbedrijf. Frank Hutten runt het samen met zijn vrouw…

MetavakNieuws

Gabby neemt machine-operator routinetaken uit handen

29-09 In het middelpunt van de beurspresentatie staat het Garant Automation Basic beladingssysteem (kortweg Gabby),…

MetavakNieuws

Voor iedere plaatbewerkingsmachine de ideale oplossing

28-09 In het begin lag de nadruk op gereedschappen. Dat veranderde naar machines en eind…

Plaatbewerking

Derde snijtafel geeft Jeldi flexibiliteit voor spoedwerk

28-09 De speciale aandacht van Sweegers voor spoedwerk bij deze investering is niet zo vreemd.…

MetavakNieuws

Style draait en freest op METAVAK

27-09 Style zal twee populaire machines presenteren op METAVAK: de 510 draaibank en de BT1500…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X