Van Mierlo, Tools voor Techniek

Van Mierlo is een technische handelsonderneming in Helmond en als zelfstandig familiebedrijf al 57 jaar een begrip in de markt en MRO leverancier voor de metaal- en hightech industrie. “De kracht van Van Mierlo is de flexibiliteit, kennis en oplossingsgerichtheid” aldus Mireille van Mierlo, algemeen directeur.

“Nee’, kennen we niet, we gaan voor de beste en snelste oplossing. Binnen onze organisatie hanteren we korte lijnen en daardoor ook richting onze klanten. We denken niet in hokjes, maar juist out of the box. Van Mierlo biedt op maat gemaakt advies op elk niveau en gaat verder, daar waar anderen stoppen. Ook vervullen we een rol als ketenpartner en sluiten probleemloos aan bij de wensen van de klant. Leveringen “Just in Time” zijn voor Van Mierlo standaard en geen uitzondering. Met goed advies en snelle levering wordt stilstand voorkomen en dat is wat onze klanten willen”.

Service en flexibiliteit

Van Mierlo onderscheidt zich door een breed assortiment technische producten met de daarbij behorende kennis, service en flexibiliteit. De buitendienst medewerkers bezoeken klanten om nieuwe gereedschappen onder de aandacht te brengen en technisch te ondersteunen. Ondanks corona worden zij uitgedaagd om oplossingen ter plekke te bieden, waarbij uiteraard de veilige richtlijnen in acht worden genomen.

De buitendienst medewerkers zijn ook productspecialisten, die o.a. op gebied van verspaning en aandrijftechniek alle kennis in huis hebben. Daarnaast is de afdeling sales dagelijks in touw om alle orders en aanvragen te verwerken en klanten waar nodig van advies te voorzien. Het team wordt regelmatig getraind waarbij ieder zijn specialisme heeft. Er wordt intensief samengewerkt met onze partners om elkaars kennis en ervaring in te zetten richting klanten.

3D printing

Naast het reeds bestaande assortiment is van Mierlo uitgebreid met een 3D lab waar diverse opdrachten worden ontwikkeld op gebied van 3D printing en laser techniek, waaronder inlays t.b.v. gereedschapskarren en aanvragen voor prototypes. Door engineering in eigen huis te kunnen uitvoeren wordt op maat gemaakte service geboden.

Cleanroom gereedschappen

Van Mierlo voert een breed assortiment hoogwaardige gereedschappen, van UV lamp tot tools en trolly’s ,welke geschikt zijn voor gebruik in de cleanroom. Hiermee wordt specialisme geboden dat verder gaat dan de standaard. Van Mierlo is preferred supplier voor diverse grote spelers in de high-tech industrie waarvoor custom made gereedschap wordt ontworpen en gecleand aangeleverd, zowel op grade 4 als op grade 2 niveau. De interesse voor deze oplossing groeit en aanvragen komen uit diverse branches.

Bestel App

De Van Mierlo bestel app is een handige oplossing om snel en eenvoudig de voorraad op peil te houden. Vanuit de telefoon kan worden besteld en worden de orders rechtstreeks door sales verwerkt. Onze vending machines bieden ook een oplossing om verbruik te controleren en reduceren, daarnaast werkt het bijhouden van uitgiftes kostenbesparend. Hiermee blijft de voorraad op peil en grijpt de klant niet meer mis. In het eerste kwartaal van 2021 wordt een nieuw ERP systeem geïmplementeerd en is de volgende stap de lancering van de webshop, verwacht wordt dat dit medio 2022 van start gaat.

Tags

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen