VAN MIERLO bestaat 60 jaar!

Technische handelsonderneming Van Mierlo (VM) in Helmond is al jaren een begrip als toeleverancier van MRO producten binnen de industrie en totaal supplier van de hightech industrie.

Met 24 mensen groeit VM nog steeds en is het einde nog lang niet in zicht.

De organisatie wordt geleid door Mireille van Mierlo. Zij is de tweede generatie nadat vader Piet van Mierlo in 1963 het bedrijf vanuit huis startte. In 1978 werd het tijd voor het bedrijfspand aan de Buitendijk in Helmond. Daarna verhuisde VM in 1988 naar een groter nieuwbouwpand aan de Vossenbeemd.

Familie

Vader Piet en moeder Jeanny werkten hard in de zaak waarbij Piet tot het eind toe in touw was en betrokken bleef. “Enerzijds was het samenwerken met mijn vader niet altijd makkelijk, anderzijds was het mooi om te zien dat er wederzijds respect was en vertrouwen ontstond. Ik ben blij dat hij de laatste jaren met verandering en groei heeft meegemaakt,” aldus Mireille. Ze besloot in de jaren ‘90 haar horizon te verbreden en haar carrière elders voort te zetten. In 2011 keerde ze terug en vormt vanaf 2012 samen met zwager Mark van Heeswijk de directie. In 2014 nam Mireille het stokje over als algemeen directeur en werd Mark hoofd algemene zaken. Mireille is als algemeen directeur verantwoordelijk voor het totale bedrijfsresultaat en beleidsmatig eindverantwoordelijk. “Als ‘vliegende keep‘ zit ik het beste in mijn rol en is het van belang onze missie en visie verder uit te bouwen.”

Team

In 2019 werd Frank van de Vin aangetrokken als commercieel manager. Hij is verantwoordelijk voor de commerciële sturing en beoordeelt samen met Mireille de nieuwe projecten en ontwikkelingen die nodig zijn voor groei. “Door intensieve samenwerking en vernieuwingen aan te gaan, zijn we de laatste jaren niet onopgemerkt gebleven. De gevolgen hiervan zijn dagelijks merkbaar in de bedrijfsprocessen. Kortom, stilstand is achteruitgang dus zetten we voortdurend in op groei,” aldus Frank. Het team bestaat verder uit een hechte club mensen, waarvan er velen lang bij Van Mierlo werken.  “Daaruit spreekt vertrouwen voor elkaar en het laat zien hoe goed we het als team en VM voor elkaar hebben. Met 24 mensen groeit VM nog steeds en is het einde nog lang niet in zicht. Iedereen heeft de blik vooruit en alleen samen kunnen we onze doelen bereiken. Met dit team is alles mogelijk.”

Met 24 mensen groeit VM nog steeds en is het einde nog lang niet in zicht.

Met 24 mensen groeit VM nog steeds en is het einde nog lang niet in zicht.

Webshop

Begin 2024 komt de nieuwe webshop online. Daardoor zal VM haar klanten nog makkelijker van dienst kunnen zijn.  Het persoonlijk advies, contact en service zullen altijd belangrijke pijlers van VM zijn, maar het leveren via een webshop is ook van toegevoegde waarde voor de klant. Dankzij een up-to-date ERP systeem en het werken met SCSN, een datastandaard die het uitwisselen van informatie in de toeleverketen efficiënter maakt, wordt het makkelijker, sneller en betrouwbaarder om data te delen.

3D printpark

In 2015 werd gestart met het ontwerpen en printen van inlays voor tooltrolleys. Dit was de start van een nieuwe ontwikkeling binnen VM. Door het design in eigen huis en de groeiende vraag naar deze inlays, die ook nog eens cleanroom compatible zijn, was de start van een groot 3D printpark een feit. Ondertussen staan er 16 grote 3D printers 24/7 te draaien en staat verdere uitbreiding op de planning. Inlays en prototypes voor de high-tech industrie worden hier dagelijks geprint, verwerkt en cleanroom compatible geleverd aan de klanten. “We laten zien dat we verder kijken en dat we inspringen op innovatieve ontwikkelingen” aldus Frank.

Verbouwing

Om aan de groei te voldoen werd in mei 2023 gestart met de verbouwing. De aanbouw van een logistiek magazijn van 700 m2 vloer-oppervlakte is voor de bouwvak afgerond en voor de afdeling logistiek wordt een nieuw kantoor in het hart van het pand gerealiseerd. Het 3D printerpark verhuist vervolgens naar de voormalige logistieke ruimte die ook in een nieuw jasje wordt gestoken.

Om aan de groei te voldoen werd in mei 2023 gestart met de verbouwing.

Om aan de groei te voldoen werd in mei 2023 gestart met de verbouwing.

Ketenpartner

Inmiddels is VM voor vele bedrijven in de regio een ketenpartner en levert het een breed programma A-merken van productgroepen zoals verspaning, aandrijftechniek, meetmiddelen, lijm-smeermiddelen en cleanroom artikelen. Het team staat dagelijks in contact met afdelingen engineering en TD’s en spreekt dezelfde taal. Door korte lijnen en dagelijkse leveringen met eigen vervoer grijpt de klant niet mis. Daarnaast is VM preferred supplier voor een aantal grote klanten binnen de hightech industrie. Dit zorgt ervoor dat de standaard op elk niveau optimaal moet zijn en dat het service-level hoog is.

Klik hiernaast

Klik op de link onder de afbeelding om het hele artikel “Van Mierlo 60 jaar” te lezen

Lees hier het hele online artikel

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Eurol lanceert nieuw digitaal platform

13-11 Met dit nieuwe integrale platform zet de Nederlandse smeermiddelenproducent een grote stap in het…

MetaalNieuws Extra IM

Het belang van industriële smeermiddelen

06-11 In dit artikel bespreken we het belang van het kiezen en gebruiken van de…

Toeleveren

Slijp- en snijolie rhenus EU 12-O is goed én zuinig

12-07 Het smeermiddel heeft zijn prestaties nu al bewezen in een praktijktest bij een van…

Verspanen

Gecertificeerd voor ASML Grade 2 molecular cleanliness

05-04 De Bechem Avantin 400 serie is vrij van boorzuur en formaldehyde en mengbaar met…

Verspanen

Koelsmeermiddel voor ASML Grade 2

27-03 De Bechem Avantin 400 serie is vrij van boorzuur en formaldehyde en mengbaar met…

Verspanen

Goedkeuring Airbus voor koelsmeermiddel rhenus TU 560

23-05 Het topproduct van de smeermiddelenspecialist uit Mönchengladbach (D) is opgenomen in de Airbus-goedkeuringslijst AIPS…

Verspanen

Verspaner moet af van productiedenken en meer richting procesdenken

26-09 KSM uit Schinnen heeft nu een systeem met dienstverlening op de markt gebracht, dat…

Toeleveren

Van Mierlo, Tools voor Techniek

11-01 Van Mierlo is een technische handelsonderneming in Helmond en als zelfstandig familiebedrijf al 57…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?