Voorjaar ideale seizoen voor het plaatsen van een hekwerk in de tuin

Aanbieders van metalen hekwerken zien de vraag naar hun producten toenemen aan het begin van dit jaar. Gek is dat niet, daar veel huishoudens het voorjaar gebruiken voor het renoveren van de tuin bij hun woning. Populair hierbij is het creëren van verschillende hoeken, waarmee het gazon loskomt van het aangrenzende terras.

Het eindproduct van zo’n chemisch anker kan qua hardheid vergeleken worden met beton

Beide stukken tuin worden gescheiden met een metalen hekwerk, waartegen met bijvoorbeeld hedera op kan laten groeien. Met een dergelijk groen hekwerk geniet men van meer privacy op het terras en wordt de wind gebroken. Hier komt bij dat men een dergelijk hekwerk zelf kan plaatsen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van chemische ankers. Deze chemische ankers zijn online te bestellen en met enige voorbereiding eenvoudig toepasbaar voor de hobbyklusser.

Werking van chemische ankers bij metalen constructies

Chemische ankers worden onder meer gebruikt voor draadeind- en wapening toepassingen. Daarbij kunnen ze worden gebruikt in constructies van beton, kalkzandsteen en metselwerk. Bij een chemisch anker werkt men met twee half-vloeibare stoffen. Op het moment dat je beide elementen samenvoegt ontstaat er een chemische reactie. Deze chemische reactie vormt een zeer sterke verbinding tussen materialen. Denk aan het metalen hekwerk en een aantal metalen palen op de hoeken ervan.

Het eindproduct van zo’n chemisch anker kan qua hardheid vergeleken worden met beton. Het maakt dat het hekwerk zeer stevig zal staan. Het is van verschillende factoren afhankelijk, op welke snelheid een chemisch anker volledig uithardt. Online valt er meer over te lezen op de websites van aanbieders ervan.

Natuurlijke schutting creëren met metalen hekwerk

Niet alleen binnen de tuin kan het gebruik van een metalen hekwerk interessant zijn om hoekjes te creëren. Denk ook aan de mogelijkheid om het hekwerk te gebruiken als vervanging van een klassieke houten schutting. Een dergelijk hekwerk is een zeer duurzame oplossing, die vele jaren mee zal gaan. Daarbij maakt de hoge snelheid waarop een hedera groeit dat het hekwerk na twee of drie jaar volledig dicht zal zitten. Zo geniet je al snel van je privacy in de tuin.

De groene erfafscheiding geeft de tuin niet alleen meer kleur, maar trekt ook verschillende insecten en bijvoorbeeld vogels aan. Naast een hedera, kun je verschillende anderen soorten planten tegen het metalen hekwerk op laten groeien. Kijk bijvoorbeeld ook naar de Toscaanse Jasmijn. Het is een klimplant die ontzettend lekker ruikt, wanneer deze tot bloei komt in het voorjaar en de zomer.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021