Voortman verkoopt divisie Steel Construction

Voortman Steel Construction Holding is overgenomen door Severfield, een beursgenoteerd staalbedrijf uit het Verenigd Koninkrijk. Familiebedrijf Voortman focust voortaan op de machinebouw.

Door de verkoop van de divisie Steel Construction kan Voortman zich helemaal gaan concentreren op de machinebouw voor de staal- en plaatbewerkende industrie.

Het is een grote, maar weloverwogen stap voor het familiebedrijf Voortman, die zowel Voortman Steel Machinery Holding als Voortman Steel Construction Holding de kans geeft om door te groeien.

Twee divisies

Voortman Steel Group bestaat uit meerdere bedrijven die werken vanuit twee divisies: Voortman Steel Machinery Holding en Voortman Steel Construction Holding. Steel Machinery is een bekende speler in de machinebouw voor de staalverwerkende en plaatverwerkende industrie en internationaal actief. De machines (en geïntegreerde software oplossingen) worden ontwikkeld en gebouwd in Rijssen en gaan de hele wereld over.

Onder Steel Construction vallen naast het gelijknamige Voortman Steel Construction ook Voortman De Haven en Voortman Design & Build. Voortman Steel Construction ontwerpt en bouwt hoogwaardige staalconstructies en levert dak- en gevelbeplating voor de utiliteit-, industrie- en energiesector.

Focus op groei

Voortman Steel Machinery Holding is de afgelopen jaren flink gegroeid. Bovendien vraagt de internationalisering en digitalisering steeds meer aandacht. Om alle mogelijkheden te kunnen invullen en om de gestage groei, zowel autonoom als middels acquisities in machines, services als software, goed te kunnen blijven faciliteren heeft Mark Voortman (CEO van Voortman Steel Group) besloten zich hier op te focussen.

Voortman Steel Construction Holding is eveneens flink gegroeid. Door groei en verduurzaming bij klanten in de utiliteit, industrie- en energiesectoren zijn hier de komende jaren flinke kansen die de nodige aandacht vragen. Om de continuïteit en groei ook in deze divisie te kunnen waarborgen heeft Mark Voortman besloten deze divisie te verkopen aan een partij die deze aandacht kan en wil geven. Dat is Severfield geworden. “Het is een partij met een lange termijnvisie die staat te popelen om het bedrijf verder te brengen. Severfield wil inzetten op continuïteit en verantwoorde groei. In de afgelopen jaren heeft Severfield dit ook laten zien. Door zowel autonome groei als eerdere acquisities hebben ze een mooie stabiele basis gebouwd. Continuïteit was voor mij doorslaggevend”, geeft Voortman aan. “Ik ben er namelijk van overtuigd dat er volop kansen liggen om de organisatie verder uit te bouwen. Dankzij deze overname krijgen alle bedrijven de aandacht die ze verdienen.”

Severfield heeft zes productielocaties in het Verenigd Koninkrijk en sinds een aantal jaren ook een verkoop- en projecten kantoor in Nederland, namelijk in Zevenbergen. Op 3 april wordt de overname naar verwachting formeel, met terugwerkende kracht per 1 januari 2023.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021