Weiler en Kunzmann onder één paraplu

0

Het Duitse familiebedrijf Eisler, reeds eigenaar van Weiler Werkzeugmaschinen, heeft  Kunzmann Maschinenbau overgenomen , met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2015.

De Eisler familie is daarmee eigenaar geworden van een bedrijf dat is opgericht in 1907 en universele  boor- en freesmachines, bewerkingscentra maakt, alsmede automatiseringsoplossingen hiervoor. De vorige eigenaren Gerd Siebler en Andreas Kachel blijven in het bedrijf actief als CEO, evenals Klaus-Peter Bischof als CFO. De overname stelt de toekomst van het bedrijf veilig en verzekert alle werknemers van het behoud van hun baan. Kunzmann wordt in Nederland vertegenwoordigd door De RidderTHO.   Weiler Werkzeugmaschinen, gevestigd in het noorden van Beieren, produceert conventionele en CNC draaimachines. De product range omvat ook CNC precisiedraaibanken en radiale boormachines. Weiler wordt in Nederland vertegenwoordigd door Laagland.

De WF600 MC van Kunzmann.
De WF600 MC van Kunzmann.

Door de overname zal de samenwerking tussen Weiler en Kunzmann, die de afgelopen jaren  al is ontwikkeld, verdiepen, onder meer op het gebied van opleidingstrajecten en het construeren van gereedschappen en matrijzen.
Beide bedrijven blijven onafhankelijk opereren. Maar de groep zal voortaan nadrukkelijker opereren als een sterke partner voor draaien en frezen en de activiteiten op het gebied van marktontwikkeling intensiveren.  De nieuwe eigenaren verwachten veel synergie op het gebied van engineering maar ook bij inkoop en verkoop. Bovendien zal Weiler Kunzmann gaan ondersteunen bij de ontwikkeling van de internationale markten.

Friedrich Eisler, die de groep samen met zijn twee zoons leidt, zegt over deze overname: “Onze bedrijfsfilosofie is dat we ons niet alleen richten op onze medewerkers, maar ook op kwaliteit, duurzaamheid en stabiliteit; we behoren tot de technologische marktleiders in onze branche. Dat waren beslissende factoren voor de beslissing van de verkoper om het bedrijf aan ons te verkopen.”