Wereldmilieudag: Hoe herbruikbare poetsdoeken daaraan een bijdrage kunnen leveren

0

Op 5 juni 1972, de openingsdag van de eerste wereldmilieutop in Stockholm, werd de Wereldmilieudag officieel in het leven geroepen door het United Nations Environment Programma (UNEP). Sindsdien is 5 juni ieder jaar de internationale dag voor het milieu. Het MEWA systeem voor herbruikbare poetsdoeken draagt daar in werkplaatsen en productiehallen dagelijks aan bij. De poetsdoeken worden ingezet bij de schoonmaak van machines en installaties en sparen bovendien grondstoffen.

Thuis kan met het zich nauwelijks nog anders voorstellen: glas, PET of verpakkingsmaterialen worden niet meer bij het afval gegooid, maar worden gescheiden aangeboden voor recycling en hergebruik. Ook papier en karton worden geregeld opgehaald. Voordeel: kostenbesparing op het vlak van afvalverwerking en een goed gevoel bijgedragen te hebben aan de bescherming van het milieu.

Processen optimaliseren – productiviteit verhogen – kosten minimaliseren
De productieverantwoordelijke vraagt zich terecht af of voor de industrie geen gelijkwaardig verbruiksvriendelijke en milieubeschermende verbruiksgoederen en services bestaan die volgens hetzelfde principe werken. Die zijn er zeker wel! Zo biedt MEWA al meer dan honderd jaar een industriële, herbruikbare poetsdoek, die wordt ingezet in een kringloop van gebruiken, ophalen, wassen en weer aanleveren. Een uitgebreid product- en serviceaanbod is een overtuigende reden om over te schakelen van wegwerppapier naar herbruikbare, stoffen poetsdoeken. Het poetsdoeksysteem van MEWA wordt gekenmerkt door relevante, op de klant afgestemde, meerwaarden.

Performance doeken
U bent verzekerd van een efficiënte, aangename werking en een hoge mate van zuiverheid. De robuuste Mewatex poetsdoek heeft een enorm absorptievermogen, want hoe meer vuil een poetsdoek kan opnemen, des te beter. Bij een eigengewicht van circa 40 gram kan deze doek tot 90 ml vloeistof opnemen. Ook wanneer hij nat is, is de MEWA poetsdoek slijtagebestendig en robuust, dit in tegenstelling tot papieren doeken of lappen.

Breed toepassingsveld
In de praktijk verenigen MEWA poetsdoeken noodzakelijke kwaliteiten als robuustheid, absorptievermogen en levensduur, om aan de vereisten in de industrie te voldoen. Het poetsdoekgamma is gericht op diverse toepassingen en geeft industrie, autogarages en vaklui een breed gebruiksspectrum. Naast de klassieke Mewatex poetsdoek worden ook andere poetsdoektypes aangeboden. Allemaal zijn ze afgestemd op het reinigen van machines en installaties, en maken ze deel uit van het doordachte kringloopsysteem van MEWA.

Veilige logistiek
Met olie vervuilde of met oplosmiddelen doordrenkte poetsdoeken worden bij transport beschouwd als gevaarlijke goederen en moeten daarom conform de geldende normen behandeld worden. Een daarvoor ontwikkelde veiligheidscontainer garandeert een veilige opslag van de vuile doeken. In deze container levert MEWA de schone doeken aan en haalt de vuile ook weer in op. De klant hoeft zich niet langer het hoofd te breken over hoe vuile reinigingsmaterialen te verwijderen.

Ecologische balans
De wegwerpdoek was gisteren, vandaag wordt waardevolle energie gehaald uit afvalstoffen. De vuile poetsdoeken worden milieuvriendelijk gewassen en gaan opnieuw de kringloop in. De uitgewassen afvalstoffen worden thermisch verwerkt of vakkundig verwijderd. MEWA is gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001 en 14001.