Wereldprimeur bij Dymato tijdens Demoweek

0

Bij Dymato is tijdens de Demoweek (28 t/m 31 maart) een wereldprimeur te bewonderen. Het is het nieuwe XF2000 5-assige horizontale bewerkingscentrum van Hyundai Wia. Deze machine kan van de zijkant met robot worden beladen, terwijl voor de bediener aan de voorkant van de machine de bewerkingsruimte zichtbaar en toegankelijk is.

De XF2000 (met 840D sl besturing van Siemens) is ontwikkeld door het Europe Development & Design Center in Duitsland. Het bewerkingscentrum is voorzien van een draaikanteltafel met een diameter van 200 mm. Het lineaire werkbereik bedraagt 300x300x200 mm, waarbij de ijlsnelheden op kunnen lopen tot 50 m/min met een acceleratie van 2g. In standaarduitvoering is de XF2000 uitgerust met een built-in spindel met een toerental tot 40.000 min-1. Het maximale vermogen bedraagt 26 kW, het koppel 9,9 Nm. De XF2000 is speciaal ontwikkeld voor het 24/7 geautomatiseerd produceren van kleine precisie onderdelen waarbij het van belang is dat de spanen het proces niet verstoren. Dit kan zijn dat de spanen zich ophopen in het product bij het frezen van een kamer, of zich op andere plaatsen in de machine zich verzamelen. Door de horizontale spindel opstelling en de spanenafvoerband direct onder de spindel, is een optimaal spanenmanagement verzekerd.

i-CUT400M
Naast deze wereldprimeur demonstreert Dymato diverse andere interessante machines. Zoals het nieuwe iCUT400M boor-, tap- en freescentrum van Hyundai Wia. De tafel van deze machine heeft een afmeting van 650×400 mm en is geschikt voor werkstukken tot 300 kg. De machine is uitgerust met een revolver voor 14 gereedschappen (optioneel 21), die zich direct voor de spindel bevindt. Zo kan een spaan-tot-spaan tijd worden gerealiseerd van slechts 1,6s. Bijzonderheid is dat de iCUT400M wordt gedemonstreerd in combinatie met de nieuwe bedieningsvriendelijke iTROL besturingssoftware van Hyundai Wia. Via iTROL wordt tevens de conditie van de gereedschappen en de spindel bewaakt en wordt aangegeven wanneer onderhoud plaats moet vinden. Via de ECO-functie kan het energieverbruik worden geoptimaliseerd, terwijl met de SMART-functie de optimale bewerkingsparameters en cyclustijden kunnen worden bereikt.

L2600SY
Ook de L2600SY draaimachine van Hyundai Wia is in actie te zien. Deze machine is uitgerust met hoofdspil en subspil (beide met built-in motoren) en beschikt over een extra Y-as van ± 60 mm. Op die manier wordt een hoge productiviteit bereikt en kunnen de meest complexe bewerkingen worden uitgevoerd.

Draadvonken
Ook de nieuwe MV2400S draadvonkmachine van Mitsubishi Electric is in bedrijf te zien, evenals de start 43C gatboormachine. Met name bij de MV2400S is sprake van tal van technologische vernieuwingen, waardoor niet alleen een hogere snelheid en nauwkeurigheid worden bereikt maar ook sterk wordt bespaard op draad- en energieverbruik en op filtratiekosten.

Röders met Racecut 20 procent sneller
Een bijzondere machine die onder spaan te bewonderen zal zijn, is het RXP501 bewerkingscentrum van Röders. Compleet met Racecut-technologie, waarmee de bewerkingstijden in doorsnee met meer dan 20 procent worden gereduceerd.

www.demoweek.nl