Widenhorn adopteert flamingo’s in Diergaarde Blijdorp

0

Op zoek naar een leuke sociale sponsormogelijkheid vanwege het 100-jarig bestaan, is familiebedrijf Widenhorn uitgekomen bij Diergaarde Blijdorp. Hier zijn de flamingo’s geadopteerd.

Het jaar 2019 staat voor Widenhorn, specialist in productieoptimalisatie bij plaatverwerkende bedrijven, in het teken van het 100-jarig bestaan. Tal van evenementen worden georganiseerd om deze mijlpaal te vieren. Er wordt ook hard gewerkt aan een groot jubileumboek over de geschiedenis, zelfs over die van ver voor 1919.

Klant van PROfirst
“Het idee om Diergaarde Blijdorp te gaan sponsoren kwam eigenlijk een jaar geleden op door een nieuwe klant waar we PROfirst, een van onze hoogwaardige softwareoplossingen, aan het implementeren waren”, legt Anco Euser, eigenaar van Widenhorn, uit. “Die is actief in de toelevering en paardenboxen en had al meerdere binnen verblijven voor de Diergaarde gemaakt. Ik dacht: hoe leuk zou het zijn om een diersoort te adopteren die er in 1919 ook al was en die net als ons bedrijf alle stormen van de tijd en veranderingen in de Diergaarde heeft doorstaan.”

Gezamenlijk werd gezocht naar een diersoort die hiervoor in aanmerking kwam en dat werden uiteindelijk de Europese flamingo’s. “De flamingo’s zijn een echte Eyecatcher bij de oude hoofdingang”, vertelt Erik Zevenbergen directeur van Diergaarde Blijdorp. Doordat de subsidie voor de Diergaarde enorm is teruggebracht is de dierentuin steeds meer afhankelijk van dit soort adoptanten en sponsors naast de entreegelden.

Roze kleur
Volgens Anco Euser passen de flamingo’s om meerdere redenen heel goed bij Widenhorn. “De vogels danken hun mooie roze kleur aan hun voedsel, zonder die kleur zou het er heel gek uitzien. De kleur kan je vergelijken met de ziel in een familiebedrijf. Zonder deze ziel is alle kleur uit het bedrijf. Iets wat ook als rode draad in het jubileumboek mooi naar voren komt.

Widenhorn adopteert flamingo’s in Diergaarde Blijdorp

Daarnaast heeft de flamingo als kenmerkende eigenschap dat hij op één poot in het water staat. Dat doen ze om hun lichaamstemperatuur goed te reguleren en ze wisselen daarom vaak van poot. De goede balans die daarvoor nodig is, is zeker ook van groot belang voor een bedrijf om 100 jaar lang te kunnen bestaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de balans tussen investeren om mee te gaan met de tijd en sparen voor slechtere tijden. In 100 jaar kent een bedrijf veel ups en downs, of ontwrichtingen zoals we die in ons boek noemen. Deze kunnen alleen worden overwonnen door een goede balans en uiteraard door een enorm doorzettingsvermogen van alle generaties.

Open huis Widenhorn
Op zaterdag 21 september zal er een Open Huis zijn ter ere van het 100-jarig bestaan van Widenhorn, waarbij ook het vernieuwde bedrijfsmuseum kan worden bezocht. Dan wordt tevens het jubileumboek gepresenteerd.