Widenhorn: mechanisch en digitaal gereedschap voor plaatbewerking

Widenhorn is weer met al zijn innovaties aanwezig op METAVAK. Traditiegetrouw presenteert de totaalleverancier voor plaatbewerking ook de innovaties die de week ervoor op de Euroblech zijn gelanceerd.

Naast goede gebruiksvriendelijke software, duurzame onderdelen en gereedschappen, blijft ondersteuning en meedenken belangrijk voor plaatbewerkingsbedrijven om dagelijks meer uit hun machines en materiaal te halen. Door de jarenlange ervaring en de mentaliteit van een echt familiebedrijf kan Widenhorn hier echt van waarde zijn. Dit kan met complete software-oplossingen gekoppeld aan meerdere software en machines als spil in het web, maar vaak zijn er ook simpelere mogelijkheden om een efficiëntieslag te maken. Bijvoorbeeld met een gebruiksvriendelijk softwarepakket als aanvulling om bijvoorbeeld 3D STEP’s automatisch te converteren, PDF bestanden, afbeeldingen en foto’s om te zetten, knip- of zaaglijsten te maken of software om snel een calculatie te maken. Vaak is de software binnen enkele uren in bedrijf en bedraagt de terugverdientijd enkele weken tot dagen.

Pons- en kantgereedschap
Widenhorn heeft meerdere gereedschapsfabrikanten die pons- en kantgereedschappen produceren. Tijdens METAVAK is er speciaal aandacht voor de standaard en maatwerk ponsgereedschappen die Widenhorn levert voor alle ponsmachines; van een simpele pons tot alle type vervormingsgereedschappen. Deze ponsgereedschappen zijn voor alle bekende, maar ook onbekende merken leverbaar. Widenhorn levert al sinds 1986 het JETCAM programmeersysteem voor ponsnibbel- en combinatiemachines en heeft daardoor veel ervaring om het juiste gereedschap te adviseren. De combinatie tussen software en gereedschap zorgt ervoor dat bedrijven het optimale uit hun machine kunnen halen.

Batch programmeren kantbank
Ditzelfde geldt voor de kantgereedschappen. Widenhorn levert zowel standaard als maatwerk specifiek voor een bepaalde productgroep zonder veel extra kosten. De AutoPOL GT software helpt klanten hierbij, omdat deze precies aangeeft welke gereedschappen nodig zijn uit een bibliotheek met alle mogelijke kantgereedschappen, mocht een product niet met het beschikbare gereedschap te maken zijn. De nieuwste versie van AutoPOL beschikt over een Batch en Remote module. De gebruiker kan meerdere 3D bestanden in deze module uploaden. Daarbij kan de machine worden gekozen en vervolgens programmeert AutoPOL deze automatisch voor de kantbank. Als alle bestanden verwerkt zijn wordt direct aangegeven waar de programmeur nog naar moet kijken bijvoorbeeld omdat er gaten dicht bij een zetting zitten. Tijdens de EuroBlech wordt daar nog een dimensie aan toegevoegd die de zetprogramma’s kan combineren om zo min mogelijk gereedschap te hoeven wisselen.

Lasersnijmachine
Widenhorn lanceerde tijdens de TechniShow de Duralens Extra, een duurzamere variant op de Duralens. Inmiddels wordt deze laserlens, naast de Clear Magic, door vele bedrijven ingezet. De levensduur en het snijbeeld zijn hierdoor substantieel verbeterd. De ontwikkelingen hebben stilgestaan. Vooral voor de gerenommeerde merken zijn vele nozzles en keramieken toegevoegd aan het assortiment, zowel origineel als eigen merk. Ook verschillende verbeterde nozzle coatings zijn beschikbaar om een optimale levensduur te garanderen. Dit is steeds belangrijker omdat machines ’s nachts onbemand doordraaien. Een kapotte nozzle kan dan desastreuze gevolgen hebben.

Binnen enkele klikken
In september is Widenhorn voor de tweede keer opgenomen in de MKB Innovatie Top 100 dankzij de unieke 3D STEP converter. Deze verwerkt automatisch losse STEP bestanden of een complete samenstelling en genereert automatisch alle informatie voor het snijden en zetten, zoals een correcte uitslag, de benodigde matrijs en productietekening. Zo kunnen naast 2D tekeningen (DXF, DWG, PDF, DSTV) ook 3D bestanden gebruikt worden om met enkele klikken een offerte of NC-code te maken. Voor de offerte worden extra bewerkingen, zoals kanten, tappen, verzinken en ontbramen direct meegecalculeerd. Ook een foto of JPEG kan met een eenvoudige gebruiksvriendelijke module, PROfirst Artist, direct omgezet worden naar een snijgereed DXF bestand, zonder de vele lijnstukjes. Deze modules zijn separaat te gebruiken, zodat men niet compleet over hoeft te stappen. Maar PROfirst biedt natuurlijk ook een compleet Nederlandstalig gebruiksvriendelijk CADCAM systeem en een automatisch nestingspakket voor ieder type snijmachine. Alleen al in Nederland vertrouwen honderden bedrijven dagelijks op de innovatieve functionaliteiten van de software. Of het nu gaat om een eenvoudig zelfgebouwde plasmasnijmachine of een geavanceerde fiberlasersnijmachine, voor iedere machine is een passend PROfirst systeem. De nieuwste release van PROfirst biedt automatische mogelijkheden om een samengestelde CAD file uit elkaar te halen, verbeterde nestingstechnologie, snijstrategieën met botsingcontrole en import van nieuwe CAD versies.

Op de stand zijn alle innovatieve releases te zien van PROfirst V10.5, JETCAM V20, AutoPOL G2 met Batch programmering, LogiTRACE V16.5, LogiBARRE & LogiTOLE V8. Daarnaast is er een ruime selectie van duurzame gereedschappen en onderdelen.

Widenhorn, stand 150

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Widenhorn presenteert afraapmodule op TechniShow

14-07 Want die logistiek is volgens directeur Anco Euser van Widenhorn de echte uitdaging in…

TechnishowNieuws

Besten Machines versterkt onderhoudsaanbod

13-07 “Noem het maar APK-keuringen”, zeggen Ron Besten en Rutger Blankenspoor, die blij verrast zijn…

Automatisering

Limas biedt met robotlaadcel Cubebox alternatief voor cobot

06-07 De Cubebox is ontwikkeld en wordt gebouwd door Tezmaksan Robotics Technologies, onderdeel van de…

Bedrijf en Economie

METAVAK in de startblokken

04-07 Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële…

Plaatbewerking

Binder3D kiest hoogwaardig lasersysteem met afzuigsysteem van Widenhorn

11-05 Alleen worden deze kansen pas ontdekt wanneer men aan de slag gaat en de…

Automatisering

Nieuwe release AutoPOL: volledige koppeling met PROfirst

16-03 Sinds de vorige versie van AutoPOL kunnen samenstellingen met de Batch module automatisch verwerkt…

Plaatbewerking

Veelzijdigheid is troef bij Fiber Laser Benelux

16-03 Fiber Laser Benelux is leverancier van de veelzijdige fiberlaser systemen van de Italiaanse fabrikant…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X