Zuiggrijper met veelzijdig profiel

0

Schmalz heeft een nieuwe oplossing ontwikkeld voor de handling van vlakke werkstukken. De vacuüm zuiggrijper Suf is op grond van een grote variëteit aan materiaalopties universeel inzetbaar.

Of plaatmateriaal nu glad of ruw is, heet of geolied, voor de handling hiervan zijn robuuste slijtvaste zuiggrijpers nodig. Schmalz biedt met de nieuwe Suf een grijpoplossing aan die ideaal op de onderhanden opdracht is aan te passen. Verschillende materialen en afmetingen maken verschillende toepassingen mogelijk. Voor het heffen van zowel metaalplaten als ook kunststof platen is een zuiger uit nitrilrubber geschikt. Om te voorkomen dat er afdrukken in het oppervlak van kunststof delen komen, beveelt de vacuümexpert de hittebestendige hoogtemperatuur elastomeer HT1 aan.

Beide materialen maken de ronde zuiggrijpers van Schmalz in combinatie met de honingraatvormige wrijvingsstructuur extreem slijtbestending. Samen met de vlak uitlopende afdichtlip verhindert deze structuur bovendien dat werkstukken zoals kunststof foliën ingetrokken of vervormd worden. Dankzij het geringe eigen volume is Suf ideaal voor snelle pick & place toepassingen bij hoge dwarskracht opname. De gebruiker profiteert van uitstekende zuigeigenschappen maar ook van hoge positioneernauwkeurigheid van het ontwerp. Vlakke werkstukken met een glad of een ietwat ruw oppervlak kunnen efficiënt en nauwkeurig worden gehandeld.