Grote plaatschaar opgeruimd

393

Dulasta heeft onlangs afscheid genomen van haar zwaarste plaatschaar. Het metaalbewerkingsbedrijf in Staphorst was sinds eind jaren ’90 uniek in Nederland met deze machine voor het knippen van plaat tot 6.000 mm lang en maar liefst 25mm dik.

Deze degelijke, zware machine heeft ruim 20 jaar dienst gedaan. Na de eeuwwisseling heeft Dulasta steeds meer de nadruk gelegd op automatiseren en efficiënter produceren. Hierbij is geïnvesteerd in moderne snijtechnieken (laser, plasma en autogeen) tot XXL-formaat. Deze technieken hebben de gebruiksmogelijkheden en productiviteit van de schaar inmiddels ruimschoots ingehaald, waardoor de inzet van de plaatschaar overbodig is geworden.

De machine is verkocht en begin mei op transport gegaan. De plaatschaar gaat een tweede leven tegemoet in een land waar de arbeidskosten een stuk lager liggen. Hij is verscheept in Antwerpen voor een lange reis met als eindbestemming Port Ho Chi Minh in Vietnam.
Op de plaats waar de plaatschaar stond is inmiddels een nieuwe Panasonic lasrobot geïnstalleerd met een bereik van 10x3x2 meter (LxBxH). Hiermee heeft Dulasta de capaciteit weer een stuk uitgebreid voor de groeiende vraag naar robotlaswerk.

Facebook Comments