NSK opent snijfabriek voor lineaire geleidingen in Tilburg

Europese gebruikers van lineaire geleidingen van NSK kunnen nu profiteren van NSK’s nieuwe state-of-the-art snijfaciliteit. Deze 1,6 miljoen euro kostende fabriek is gevestigd in het Europese distributiecentrum van NSK in Tilburg en zal het serviceniveau voor klanten in de belangrijkste Europese markten verbeteren.

De nieuwe NSK fabriek voor het snijden van lineaire geleidingen in Tilburg biedt een levertijd van zeven dagen binnen heel Europa.

De openingsceremonie vindt plaats op 15 mei. Met rondleidingen door de nieuwe fabriek, live demonstraties en presentaties markeert het event een mijlpaal in de reis van NSK naar excellentie op het gebied van productie. Hoewel NSK Europe al een faciliteit heeft voor het snijden van lineaire geleidingen in haar vestiging in Newark, VK, zal de toevoeging van Tilburg helpen het serviceniveau voor deze populaire producten op het vasteland van Europa te optimaliseren.

Eduardo Rodriguez, directeur van Seiki MU Linear Motion en sector directeur Industrial Services bij NSK Europe, zegt: “Nu klanten in heel Europa vragen om snellere leveringen en kortere responstijden, stelt de nieuwe fabriek in Tilburg ons in staat om lineaire geleidingen binnen enkele dagen op het hele continent te leveren. De locatie in Tilburg, in het hart van Europa, verdrievoudigt onze bestaande capaciteit en met een gegarandeerde kwaliteit zijn we beter dan ooit in staat om snel te reageren op de behoeften van onze klanten.”

Snelle reactie

De opening van de snijfaciliteit voor lineaire geleidingen in Tilburg betekent dat NSK overal in Europa een levertijd van zeven dagen kan bieden. Dit komt tegemoet aan de vraag van klanten die deze hoog kwalitatieve producten toepassen, met name diegenen die automatische handlingsystemen, verpakkingsapparatuur en andere veelgebruikte industriële machines zoals metaalscharen produceren. Bij dergelijke toepassingen is het moeilijk om de verkopen nauwkeurig te in te schatten, daarom bestellen fabrikanten lineaire geleidingen vaak op korte termijn. Een snelle reactie van NSK is hierbij van het grootste belang.

Meer dan 1000 stuks per week

In de fabriek in Tilburg kan het productieteam van NSK Europe lineaire geleidingen op maat snijden, afschuiningen op de rails aanbrengen, knooprails slijpen, de voorspanning wijzigen, glijders in rails monteren, klantreferenties lasermarkeren, de producten reinigen en hoogstaande   verpakkingsdiensten leveren om mogelijke schade tijdens het transport te voorkomen. Als de volledige capaciteit is bereikt, zal de ISO9001 geaccrediteerde faciliteit een productie van meer dan 1000 stuks per week realiseren. Dit is allemaal goed nieuws voor gebruikers van de lineaire producten van NSK, zowel op kogel als rollen gebaseerde oplossingen.

Steeds meer fabrikanten maken bijvoorbeeld gebruik van de NH/NS serie  lineaire kogelgeleiders van NSK, die een 1,3 keer hogere dynamisch draagvermogen en een twee keer langere levensduur bieden dan conventionele geleidingen. De lineaire geleidingen van de NH/NS serie zijn compatibel met een groot aantal opties, waaronder smeringunits en stofbestendige afdichtingen, terwijl volledige uitwisselbaarheid een vrije afstemming van rail en slede mogelijk maakt.

Ook de lineaire rolgeleiders uit de RA serie van NSK bieden een lange levensduur en een hoog laadvermogen. Gebruikers profiteren eveneens van een hoge stofbestendigheid en onderhoudsvrije werking, terwijl de optimale rolgrootte zorgt voor hoge stijfheidswaarden en minder trillingen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

NSK lagers besparen staaldraadfabriek veel geld

09-05 De lagerstoringen leidden tot buitensporige stilstand, circa 75 keer per maand, en tot hoge…

Toeleveren

Training NSK lost lagerdefecten in staalfabriek op

03-05 De onderhoudstechnici die voor de walserij verantwoordelijk waren wisten niet hoe ze de dimensionering…

Toeleveren

Nieuwe NSK-catalogus rond precisie machinecomponenten

09-09 In de nieuwe editie van haar catalogus met precisie machinecomponenten geeft NSK een actueel…

Verspanen

Staalfabriek bespaart 35.600 euro per jaar met betere lagers op freesmachines

29-01 Na aanhoudende problemen met de lagers van een belangrijke freesmachine, wendde een staalproducent zich…

Toeleveren

MCA distributeur van lineaire tak NSK

18-11 NSK, een van ’s werelds grootste fabrikanten van lineair– en lagertechniek, heeft het distributeurschap…

Verspanen

Opruwen en afwerken op topsnelheid

16-01 Het hoge snelheids bewerkingscentrum RigiMill van de Zweedse fabrikant Modig verwijderde tijdens een intern…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV