Hexagon introduceert geavanceerde Machine Trainer

Hexagon Manufacturing Intelligence heeft een innovatieve Machine Trainer geïntroduceerd in het Factory of the Future Experience Center op de Brainport Industries Campus in Eindhoven.

De Machine Trainer biedt trainingsmogelijkheden op basis van de digitale tweelingen van bestaande metaalverwerkingstools waarover het systeem beschikt en ondersteunt besturingsplatforms als Siemens, Heidenhain en Fanuc.

Met dit systeem is het mogelijk om operators trainingsmogelijkheden te bieden, zonder dat daarvoor de daadwerkelijke machine nodig is en zonder dat een beroep hoeft worden gedaan op de waardevolle tijd van (hoogopgeleid) personeel.

Meerdere besturingsplatforms

De Machine Trainer biedt trainingsmogelijkheden op basis van de digitale tweelingen van bestaande metaalverwerkingstools waarover het systeem beschikt. De Machine Trainer ondersteunt meerdere besturingsplatforms, waaronder Siemens, Heidenhain en Fanuc. Hierdoor kunnen zowel professionele operators als studenten die een opleiding volgen in High Tech Manufacturing binnen het Factory of the Future Experience Center er mee aan de slag.

Factory of the Future Experience Center

De Machine Trainer is een mooie toevoeging aan het Factory of the Future Experience Center, dat een centrale rol speelt in het Brainport Industries-ecosysteem als locatie waar bedrijven samenkomen om innovatie te stimuleren. Binnen het Experience Center werken consortiums van twee of meer hightechbedrijven samen met studenten aan gebruiksscenario’s om technologieprojecten vooruit te helpen. Op deze manier bedient en inspireert het Experience Center het MKB.

John Blankendaal, Managing Director Brainport Industries: “Het Factory of the Future Experience Center is een landingsbaan voor initiatieven, testen, experimenten en use-cases op het gebied van Smart Industry, die bedrijven in de maakindustrie helpt om stappen te zetten om hun productiviteit te verbeteren. De Machine Trainer van Hexagon past hier goed bij. Met de introductie van de Machine Training binnen het Factory of the Future Experience Center, kunnen wij nog meer bedrijven kennis laten maken met deze technologie en samenwerkingen faciliteren. Hiermee geven we verder invulling aan onze rol als verbinder.”

Kwaliteitsmeetsystemen

Ook in het Hexagon Manufacturing Intelligence Experience Center, eveneens gevestigd op de Brainport Industries Campus, kunnen bezoekers een scala aan Hexagon-machines verkennen, met name de nauwkeurige kwaliteitsmeetsystemen. Deze spelen een cruciale rol bij het waarborgen van de productkwaliteit in verschillende sectoren, zoals de medische sector, de automobielsector en de lucht- en ruimtevaart, door nauwkeurige vergelijkingen uit te voeren met digitale referentiemodellen. Jan Klingen, Vice President EMEA North Hexagon: “Het Factory of the Future Experience Center is voor ons een mooie locatie om onze Machine Trainer te tonen, demonstreren en gebruiken. Op deze plek bereiken we een groter publiek, waardoor we nog meer mensen de mogelijkheden van de Machine Trainer kunnen laten zien. Daarnaast versterken we hiermee onze samenwerking met Brainport Industries.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Werkbank-CMM voor snelle meting kleine onderdelen

23-11 Hexagons Manufacturing Intelligence-divisie heeft een nieuwe multisensor coördinatenmeetmachine (CMM) uitgebracht die slimme productie mogelijk…

Automatisering

Geavanceerde buismetingen

09-03 Hexagon, ontwikkelaar van metrologische software en hardware, heeft een update gepubliceerd voor TubeShaper, het…

Automatisering

Samenwerking tussen Hexagon en Ontdekfabriek

08-01 Hexagon Manufacturing Intelligence kondigt een tweejarige samenwerking aan met de Ontdekfabriek in Eindhoven. Door…

Automatisering

Productieproces van de toekomst door een VR-bril

16-09 Hexagon presenteert tijdens de EMO digitale productie-oplossingen. Het hoogtepunt op de stand is een…

Automatisering

3D-laserscanner voor Absolute Arm

05-09 Hexagon heeft de RS6-laserscanner uitgebracht: een moderne 3D-laserscanner voor de nieuwe generatie draagbare Absolute…

Automatisering

Productieproces van de toekomst door een VR-bril

21-08 Hexagon presenteert tijdens de EMO digitale productie-oplossingen. Het hoogtepunt op de stand is een…

Toeleveren

Lasertracker met 3D-scanfunctie

30-05 Hexagon Manufacturing Intelligence introduceert een nieuwe serie lasertrackers: de Leica Absolute Tracker ATS600. Het…

Automatisering

Scanning in de automotive industrie

07-05 Wat kunnen alle maakbedrijven leren van het Red Bull F1 team op het gebied…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV