Staalgroothandel Geurts-Janssen koestert relaties al 150 jaar

Groothandel Geurts-Janssen ‘sinds 1867’ viert dit jaar het 150-jarig bestaan. Wat ooit begon als een kleine zelfstandige ijzerhandel is uitgegroeid tot een van de grootste distributeurs van staal en andere metaalproducten in de Benelux.

In 1867 begon Bernard Anton Geurts een ijzerhandel in Horst. In de loop der jaren hebben de opeenvolgende generaties het eenmansbedrijf ontwikkeld tot een onafhankelijke groothandelsgroep in staal en technische producten waar ruim honderd personeelsleden werkzaam zijn. Momenteel staan de vierde en vijfde generatie van Geurts-Janssen aan het roer van het concern met dochterbedrijven in Venlo, Schijndel en in België. Vanuit het 36.000 vierkante meter grote terrein in Venlo worden duizenden ondernemers in de Benelux voorzien van onder andere constructie- en wapeningsstaal, buizen, kokers, ijzerwaren en roosters.

Missie
Het bedrijf mag in 150 jaar enorm gegroeid zijn, de missie is onveranderd gebleven: het leveren van kwaliteit en het koesteren van duurzame relaties. “Hierdoor staat Geurts-Janssen bekend als een betrouwbare onafhankelijke groothandel”, aldus de trotse directeuren Olav Geurts en Toon van de Haterd. “Wij werken continu aan ons assortiment en onze service waarbij de wensen van onze klant altijd centraal staan.”
De vijf grote staalhallen plus de drie aangrenzende hallen voor andere producten en diensten zijn daarvan de getuigen. De staalfaciliteiten aan een eigen haven zijn voorzien van zaaginstallaties die zowel recht als in verstek kunnen zagen, een up to date staalstralerij en een hedendaagse conserveerinstallatie.

De moderne outillage, goede routing en doordachte logistiek zorgen ervoor dat de handling van de goederen tot een minimum beperkt blijft. Efficiency die de prestaties voor klanten garandeert en de concurrentiepositie van Geurts-Janssen versterkt. De economisch en ecologisch optimale goederenstroom past binnen de hedendaagse opvattingen omtrent maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Toekomst
Geurts-Janssen blijft ook aan de toekomst bouwen. Olav Geurts en Toon van de Haterd: “Dit jaar wordt het jubileum uiteraard uitgebreid gevierd, maar de focus ligt ook op verder groeien qua kwaliteit en capaciteit. Zo worden dit jaar de opslag- en bewerkingsmogelijkheden flink uitgebreid. Hierdoor neemt de capaciteit met meer dan 10 procent toe. Op naar de volgende 150 jaar!”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

LED brengt staalgroothandel thyssenkrupp meer comfort en veiligheid

12-06 Alle kantoren en magazijnen op de vestigingen Veghel en Zwijndrecht van thyssenkrupp Materials Nederland…

Geen categorie

Staalprijzen stagneren, ontwikkeling ongewis

19-03 De verhoging van de staalprijzen stagneert op dit moment. De oorzaak hiervan moet volgens…

Geen categorie

Vlietjonge Staalhandel ondergaat verjongingskuur

15-01 Vlietjonge Staalhandel in Nieuwegein staat sinds kort weer op eigen benen. En hoewel de…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X