LED brengt staalgroothandel thyssenkrupp meer comfort en veiligheid

0
389

Alle kantoren en magazijnen op de vestigingen Veghel en Zwijndrecht van thyssenkrupp Materials Nederland worden verlicht met LED lampen. In totaal zijn ruim 5.800 lampen vervangen. De LED verlichting maakt de werkplekken prettiger en veiliger, de lampen zorgen bovendien voor een lagere energierekening.

Een fijnere en veiliger werkplek met meer en beter licht levert in het magazijn direct een verkleining van het risico op gevaren op. Daarnaast draagt het bij aan een verhoging van de productiviteit; LED verlichting is prettiger voor de mens. In totaal zijn in Veghel en Zwijndrecht 533 LED panelen van 60x60cm aangebracht in plaats van TL gasbuizen, vervangen 201 LED stralers van 175W de gasontladingslampen van 500W en zijn TL gasbuizen door 5.083 LED buizen met externe drivers vervangen. In plaats van 72W verbruiken deze vooraf gedimde LED buizen met externe sturing op 11,50 meter hoogte nu slechts 30W (58% besparing) en is er op veel plekken bijna 600Lux licht op 80cm boven de grond. Het vervangen van de gasontladingslampen door de LED stralers levert 65% stroombesparing op. Met deze aanpak realiseert thyssenkrupp een grote besparing op haar energiekosten.

thyssenkrupp heeft de verlichting vooraf uitgebreid getest op de werkvloer. Omdat de lampen dimbaar zijn, is onderzocht welke wattagestanden de beste resultaten hebben. De firma Triple-a-Led heeft de lampen geleverd en in de avonden en weekends geïnstalleerd om de productie van het bedrijf niet te belasten.

Duurzaamheidsaanpak
De LED verlichting is de volgende stap in de duurzaamheidsaanpak van de groothandelaar. In 2015 legde het bedrijf al 13.000 zonnepanelen op de daken van de vestigingen. Samen met de keuze om voor alle overige vestigingen 100% groene stroom te gebruiken, was dit de eerste grote stap om duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. De vervanging van alle lichtbronnen is de volgende, logische stap.