1.000 studenten bezoeken Advanced Manufacturing in Antwerp Expo

Op dinsdag 14 mei 2024 komen meer dan 1.000 laatstejaarsstudenten uit metaalrichtingen samen in Antwerp Expo voor Advanced Manufacturing (Welding Week – Metal – Subcontracting). De beursorganisatie heeft een studentendag georganiseerd om jongeren te enthousiasmeren voor een baan in de metaalbewerking.

Om de toekomst te verzekeren wordt er tijdens Advanced Manufacturing een studentendag georganiseerd. Er worden maar liefst 1.000 studenten verwacht.

Na bijna vijf jaar is Welding Week – Metal – Subcontracting eindelijk terug. Op die jaren is er ontzettend veel veranderd, maar één ding bleef hetzelfde: lasser en metaalbewerker zijn nog steeds knelpuntberoepen. Om de toekomst te verzekeren, worden deze beurzen geopend met een studentendag op dinsdag 14 mei in Antwerp Expo. Voor deze editie heeft de beursorganisatie samen met verschillende partners een onovertroffen aanbod voor de nieuwste generatie metaalbewerkers en lassers samengesteld.

Zo reikt Belmetal (platform voor metaalhandelaars) de Steel Warriors award uit. Tijdens deze nationale scholenwedstrijd, geopend door Minister Ben Weyts, maken 26 scholen een stabiele, mooie en functionele constructie uit staal. Deze projecten zullen te bewonderen zijn op de beursvloer waar de winnaar bekend wordt gemaakt. Daarnaast gaat VDAB op zoek naar een opvolger voor Jari De Hert van het Atheneum Nieuwpoort, de Belgisch Kampioen Virtueel Lassen van 2019 bij studenten. Verder daagt VCL (Vervolmakingscentrum voor lassers) studenten uit om zelf de lastoorts vast te grijpen en hun persoonlijke boodschap te lassen op de Wall of Flame. Tot slot is helpt Loopbaanfonds mtech+ de studenten aan een eerste werkervaring en koppelt ze aan mogelijke stagebedrijven.

De beursorganisatie heeft samen met verschillende partners een interessant programma samengesteld voor de nieuwste generatie metaalbewerkers en lassers.

De beursorganisatie heeft samen met verschillende partners een interessant programma samengesteld voor de nieuwste generatie metaalbewerkers en lassers.

Naast al deze initiatieven, zijn de studenten natuurlijk ook welkom om de 150 exposanten te ontmoeten en de nieuwste apparaten en technologieën in de metaalsector te ontdekken. Na een goedgevulde dag gaan ze vol inspiratie weer huiswaarts, maar niet met lege handen. ArcelorMittal schenkt elke student een metertje.

Praktische info

De drie complementaire beurzen Welding Week, Metal & Subcontracting vinden plaats op 14-15-16 mei 2024 in Antwerp expo. Registreer hier voor uw gratis toegangsticket.

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Welding Week terug in Antwerp Expo als onderdeel van Advanced Manufacturing

17-04 Beursorganisator Easyfairs spreekt van een onmisbare beurs voor alle professionals die met metaal werken…

Verbinden

Robots en cobots zijn niet te missen op Welding Week

28-10 Naar verwachting zo’n 5.000 lasprofessionals zullen op 19, 20 en 21 november opnieuw samenkomen…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV