21 Groep onderdeel van FMI

21 Groep in Roosendaal is onderdeel geworden van FMI in Bergen op Zoom. De overeenkomst hiertoe is getekend door René de Keijzer, CEO van FMI, en Roger van Beveren, directeur-eigenaar van 21 Groep.

Met zeven vestigingen in Noord-Brabant en de Rijnmond is FMI vooral bekend als leverancier van componenten en assemblages voor de maakindustrie. Sinds enkele jaren is FMI ook actief in de montage van leidingen en mechanische constructies voor de procesindustrie. 21 Groep, dat bestaat uit de onderdelen Elektra 21, TeleCom 21 en InduCon 21, is volledig gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van elektrotechnische en telecom installaties.

21 Groep blijft zelfstandig en onder eigen naam de markt bedienen vanuit haar nieuwe hoofdzetel in Ossendrecht. De industriële montage- en detacheringsactiviteiten van FMI zullen worden ondergebracht in twee nieuwe bedrijven: MechCon 21 en ProStaf 21. De groep gaat zich verder richten op nieuwbouw-, onderhoud- en renovatieprojecten in de industrie en de utiliteit. Het gebied Botlek-Moerdijk-Vlaanderen-Terneuzen blijft het voornaamste werkterrein.

Door de nieuwe opzet van 21 Groep ontstaat een technische dienstverlener met meer dan 130 medewerkers, die met haar gecombineerde mechanische en elektrotechnische expertise sterk wil groeien de komende jaren. “Deze stap past dan ook helemaal in de groei- en uitbreidingsstrategie van het FMI concern,” vertelt René de Keijzer. Roger van Beveren vult aan: “Door in zee te gaan met een sterke partij als FMI wordt een mooi toekomstperspectief gegarandeerd voor het bedrijf dat ik 10 jaar geleden heb overgenomen en daarna heb uitgebouwd.”

FMI opgericht in 1962, bestaat uit een zestal productievestigingen en een eigen engineeringbureau in de regio’s Rijnmond en Noord-Brabant. In totaal werken er 230 medewerkers. Het concern ontwerpt, produceert en assembleert hoogwaardige mechanische componenten en modules voor onder andere de hightech, medische en industriële sectoren. Sinds begin 2015 heeft FMI een vestiging in Ossendrecht. Deze is als aannemer en detacheerder actief in de leidingbouw en in de constructie en montage van mechanische installaties voor de procesindustrie. De werkzaamheden worden zowel op locatie bij klanten als in de twee eigen prefabricatiehallen uitgevoerd.

21 Groep met vestigingen in Roosendaal en Terneuzen, is in 1998 ontstaan als de Zeeuwse elektrische installateur Elektra 21. Met het oog op de 21ste eeuw worden de cijfers 21 in de naam verwerkt. In 2010 is InduCon 21 opgericht als technische dienstverlener voor de industrie. In 2011 is TeleCom 21 gestart als specialist in beveiligings- en telecommunicatie- oplossingen. 21 Groep heeft in totaal 75 medewerkers.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

FMI neemt Irmato over

15-03 Industriële dienstverlener FMI in Bergen op Zoom neemt de activiteiten en een groot deel…

3D

FMI Instrumed gaat titanium implantaten seriematig printen

31-03 FMI Instrumed in Schiedam is één van de eerste bedrijven in de Benelux die…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV