3D Production Days op 22-23 juni in Eindhovens Klokgebouw

Mikrocentrum organiseert de eerste editie van de 3D Production Days op 22 en 23 juni. Met dit nieuwe evenement rondom digitalisering in de hightech en maakindustrie worden de netwerken rondom vier evenementen met elkaar verbonden: RapidPro, MBD Solutions Event, Virtual (R)evolution en het Smart Maintenance Congres.

Met de 3D Production Days wil Mikrocentrum bedrijven uit de hightech en maakindustrie helpen hun weg naar de productieomgeving van de toekomst efficiënt te versnellen.

De 3D Production Days worden gehouden in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven. Bijna 100 jaar geleden luidde deze locatie de overgang in naar de wereld van de kunststoffen. Philips vestigde hier de bakelietfabriek, de eerste vol synthetische kunststof. Nu kiest Mikrocentrum dit voormalig fabrieksgebouw als eventlocatie voor de 3D Production Days. Net als een eeuw geleden zit de hightech en maakindustrie midden in een transitie, nu naar digitalisering van de volledige workflow van design tot en met productie en onderhoud. Eventmanagers Charlotte de Jong en Karin Mous: “Met de 3D Production Days willen we bedrijven uit de hightech en maakindustrie helpen hun weg naar de productieomgeving van de toekomst, oftewel Smart Industry, efficiënt te versnellen.”

Hip and happening

“Het Klokgebouw is een totaal andere locatie dan je van Mikrocentrum gewend bent. Maar het karakter van dit iconische gebouw past juist prima bij de 3D Production Days”, zegt Charlotte de Jong. “Strijp-S is hip and happening met meer dan 100 startups. Het Klokgebouw is heel basic, heel industrieel, maar heeft desalniettemin veel charme. En het staat midden in de Brainport regio. Een uitgelezen locatie voor een evenement dat de focus legt op een heel nieuwe manier van werken in de maakindustrie, waarbij digitalisering niet alleen de maaktechnologie verandert maar ook de manier waarop mensen in de maakindustrie samenwerken.” De evenementzalen in het gebouw bieden volop ruimte voor de exposanten, het uitgebreide lezingenprogramma van beide dagen en de bezoekers.

Define. Design. Produce

Organisator Mikrocentrum moest het evenement eind vorig jaar uitstellen vanwege de strenge coronamaatregelen. De opzet van de 3D Production Days blijft onveranderd. Karin Mous: “In alle fasen van het proces van ideeën bedenken tot en met maken en onderhouden van producten, spelen 3D modellen een rol. Van ontwerpen en simuleren met CAD- en simulatiesoftware tot de productie van prototypes via 3D printen of Virtual Reality. Van het definiëren hoe producten er moeten uitzien met Model Based Definition tot en met de productie op basis van het PMI model gevolgd door slim onderhoud waarin 3D modellen voor de digitale tweeling en Augmented Reality opnieuw een rol krijgen.”

Define, Design en Produce, dat zijn de stappen die Mikrocentrum tijdens de 3D Production Days tastbaar maakt. “De bezoekersdoelgroep loopt uiteen van productontwerpers en engineers, productiemanagers, werkvoorbereiders, AM-experts tot en met onderhoudsmanagers en ondernemers uit de maakindustrie. De extra voorbereidingstijd die we hebben gekregen door het uitstel, is benut om het lezingenprogramma verder uit te diepen. We krijgen bovendien vele enthousiaste reacties van bedrijven die aan willen sluiten bij de 3D Production Days.”, vult Charlotte de Jong aan. De indeling van de nieuwe expositiehal komt zo snel mogelijk online, zodat iedereen al een goed beeld krijgt van wat men mag verwachten.

Meer informatie en aanmelden

De 3D Production Days vindt plaats in de 3D Delta Week.  Het evenement bestaat uit:

  • RapidPro: 22 en 23 juni
  • Virtual (R)evolution: 22 juni
  • Smart Maintenance Congres: 22 juni
  • MBD Solutions Event: 23 juni

Meer informatie en aanmelden als bezoeker of exposant kan hier.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Innovaties, oplossingen en uitdagingen rondom duurzaamheid staan centraal op Kunststoffenbeurs

07-09 Dagelijks rollen er miljoenen kunststof producten van de productiebanden. De keuze voor kunststof in…

Automatisering

Meet & Match tussen robot en MKB

15-06 Een geïntegreerd industrieel systeem waarbij vision technologie, robotica en motion control slim met elkaar…

Automatisering

Digitaliseringsvraagstukken voor maakindustrie staan centraal op Business Software Event

02-05 Digitaliseren als antwoord klinkt simpel, maar is in de praktijk voor veel bedrijven complex.…

Verspanen

Mikrocentrum wordt clubhuis voor DSPE

14-04 Beide organisaties delen een lange geschiedenis. Die begon al in 1968 tijdens de oprichting…

Toeleveren

Marc Hendrikse in bestuur Mikrocentrum

09-03 Met de komst van Hendrikse versterkt Mikrocentrum de ambitie om een Leven Lang Ontwikkelen…

3D

3D Delta week verplaatst naar 2022

29-11 De recente ontwikkelingen rondom het coronavirus en de vooruitzichten voor de komende weken, hebben…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

3D

Additive Manufacturing learning community ontsluit kennis

10-11 Additive Manufacturing (AM) wint steeds meer terrein binnen de industrie en de markt voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X