Aalberts Investments neemt 25% belang in KMWE

0

Aalberts Investments heeft een belang van 25% genomen in KMWE, toeleverancier en partner voor de hightech machinebouw en aerospace. KMWE versterkt hiermee zijn strategische en financiële positie om de sterke groeiverwachtingen voor de komende jaren waar te kunnen maken.

KMWE Group in Eindhoven (KMWE Precision, KMWE International en DutchAero) heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke omzetgroei doorgemaakt van zo’n € 20 miljoen in 2009 tot € 86 miljoen in 2016. Gebaseerd op de huidige verwachtingen zal dit groeitempo de komende jaren blijven aanhouden. Daarnaast zal KMWE – om toonaangevend te blijven in zijn marktsegment – aanzienlijk blijven investeren in uitbreidingen van zijn vestigingen en in de ontwikkeling van zowel zijn medewerkers als ook de laatste stand van de technologie. Een goed voorbeeld hiervan is de geplande verhuizing naar de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven in de komende 1 tot 2 jaar.

Edward Voncken, CEO van KMWE: “Met Jan Aalberts halen wij niet alleen een investeerder aan boord waarmee wij onze financiële slagkracht aanzienlijk vergroten maar ook een vooraanstaande expert in onze business die ons huidige team met zijn ervaring en netwerk zal gaan versterken.”

Er is gekozen voor een bestuursstructuur waarin zowel de directie als de toezichthouders plaatsnemen (one-tier board). Het nieuwe bestuur zal bestaan uit twee toezichthouders, Jan Aalberts (voorzitter) en Berry Geven, en twee uitvoerende bestuurders, Edward Voncken (CEO) en Marc Evers (CTO/COO). Deze nieuwe structuur wordt per direct geëffectueerd.

Jan Aalberts: “Ik ben niet alleen investeerder maar wil ook actief betrokken zijn bij de bedrijven waarin wij investeren, bij voorkeur sterk groeiende bedrijven die op hun gebied een vooraanstaande positie hebben. KMWE is een mooi bedrijf dat precies aan deze voorwaarde voldoet”.
Jan Aalberts is in april 2014 teruggetreden als president van Aalberts Industries. Sindsdien heeft hij geen verdere betrokkenheid bij Aalberts Industries meer, anders dan als grootaandeelhouder. Nu is hij actief als CEO van Aalberts Investments te Maarsbergen, dat investeert of participeert in kleinere en middelgrote productiebedrijven, voornamelijk in Europa en de Verenigde Staten.