Aluminium en RVS grijpervingers met een druk op de knop

0

Schunk breidt het 3D-designwebtool eGRIP verder uit: behalve individuele grijpervingers van polyamide kunnen gebruikers op www.egrip.schunk.com nu ook vingers van aluminium en roestvast staal in minder dan 15 minuten configureren en bestellen. Door de speciale lichtgewichtconstructie zijn metalen eGRIP-vingers tot 50 procent minder zwaar.

De gebruiker hoeft alleen maar enkele gegevens in te voeren en de werkstukgegevens als STEP- of STL-bestand te uploaden. Vervolgens produceert het licentievrije webtool Schunk eGRIP binnen enkele seconden individuele grijpervingers met de optimale 3D-contour en een gedetailleerde offerte met prijs en levertijd. Behalve de tot nu toe beschikbare vingers van polyamide 12 (PA 2200 of 2201) kunnen nu ook vingers van aluminium (AlSi10Mg) en roestvast staal (1.4404) worden besteld. Via een op volume gebaseerd prijsmodel geeft Schunk het kostenvoordeel van de additieve productie door: hoe kleiner de vinger, des te gunstiger de prijs.

eGRIP-Leichtbau
De speciale holle of roosterstructuur levert bij SCHUNK eGRIP-vingers van metaal een gewichtsbesparing tussen 10 en 50 procent op.

Lichtgewichtconstructie
Om het gewicht op het Tool-Center-Point te verlagen, hebben de vingers van aluminium en roestvast staal standaard een holle structuur of roosterstructuur. Ten opzichte van conventioneel geproduceerde grijpervingers levert dit een gewichtsbesparing tussen 10 en 50 procent op. Dit effect is vooral duidelijk bij roestvast staal.
Schunk heeft het bestelproces voor de nieuwe uitvoeringen uitgebreid met tal van mogelijkheden: wie de grijpervingers niet direct wil bestellen, kan het automatisch opgeslagen aanbod met het configuratienummer op een later tijdstip opnieuw opvragen, bewerken of per e-mail aanvragen om het aan de afdeling inkoop door te geven. De buitencontour van de gegenereerde modulen, bestaande uit grijper, opzetklauw en werkstuk zijn gratis te downloaden in een STL-bestand en kunnen direct voor het bouwen van de installatie worden gebruikt. Vervolgopdrachten gaan net zo gemakkelijk: eenmaal geplaatste bestellingen kunnen op elk moment opnieuw worden geplaatst of aangepast.