Anne Jaap Deinum branchemanager De Nederlandse Verwarmingsindustrie

0

Anne Jaap Deinum treedt met ingang van 1 januari aan als branchemanager van De Nederlandse Verwarmingsindustrie. Hij blijft daarnaast tevens branchemanager van NEVAT, het netwerk van toeleveranciers.

Bij De Nederlandse Verwarmingsindustrie, net als NEVAT een branchevereniging van FME,  volgt hij Coen van de Sande op, die nog tot het einde van het jaar de kar zal trekken. Henk Sijbring, voorzitter van De Nederlandse Verwarmingsindustrie, is content met de opvolging. “Ik heb er alle vertrouwen in dat Anne Jaap een waardevolle toevoeging gaat zijn en zich snel zal thuis voelen binnen de branche.”

Energietransitie

Deinum heeft zin in de nieuwe uitdaging: “De energietransitie is een groot maatschappelijk thema, die zeker ook invloed heeft op de gebouwde omgeving en dus de Nederlandse Verwarmingsindustrie. Er is al heel wat bereikt, zeker op het gebied van lobby, maar nu moeten de handen uit de mouwen om het 3-stappenplan concreet vorm te geven. In de gebouwde omgeving  zijn behoorlijke energiereducties te realiseren, zowel op warmte- als tapwaterverbruik”.

Van de Sande, in de afgelopen 3 jaar intensief betrokken bij het vormgeven en realiseren van De Nederlandse Verwarmingsindustrie, start op 1 januari als directeur van de Nederlandse Vereniging van Koeltechnische Leveranciers (NVKL), waar hij Henry Kruiper opvolgt. “Onze wegen zullen niet definitief scheiden”, aldus Van de Sande, “beide brancheorganisaties zijn gevestigd in het FME huis waar we op meerdere dossiers binnen de gebouwde omgeving samenwerken met FME en collega-branches FEDET, Binnenklimaat Nederland, VLR en WCM.”

De Nederlandse Verwarmingsindustrie is een onafhankelijke vereniging van fabrikanten op het gebied van warmteopwekking, warmtedistributie en -afgifte, boilers, rookgasafvoersystemen, lucht- en stralingsverwarming en douchewater warmteterugwinning.