Automatiseren in eigen tempo

Een belangrijk kenmerk van alle automatiseringsoplossingen die SafanDarley aanbiedt bij haar kantbanken, is de modulaire opbouw ervan. Hierdoor kan iedere klant kiezen voor een niveau van geautomatiseerd kanten dat bij hem past, in de wetenschap dat hij ieder moment makkelijk kan opschalen. Hij kan zijn eigen tempo kiezen bij de automatisering van zijn kantproces.

Tommy van der Made, Productmanager Automated Solutions, geeft uitleg bij de E-Brake 35T Mini Cell.Deze is leverbaar met tal van opties, die zijn gericht op het vergroten van de aan- en vooral de afvoercapaciteit van materiaal. Aan de voorzijde de palletopslag. Aan de zijkant de conveyor voor het uitvoeren van pallets en de afvoerband voor krasvrije afvoer.

Dit modulaire aspect was goed te zien bij alle drie automatiseringsoplossingen die centraal stonden tijdens de Showdagen Automated Solutions bij SafanDarley in Lochem. Bijvoorbeeld bij de gloednieuwe automatische gereedschapswisselaar Tool Mate. Deze was gekoppeld aan één kantbank – een E-Brake C 200T – maar is al helemaal voorbereid op de komst van een tweede kantbank die aan de andere kant van de Tool Mate kan worden geplaatst.

Ook de R-Brake 130T, waarbij de kantbank en de robot in één systeem zijn geïntegreerd, is eenvoudig verder te automatiseren. Zodra de gebruiker van dit systeem er aan toe is, kan er bijvoorbeeld een AGV aan worden gekoppeld, die de gekante producten weghaalt.

Meer aan- en afvoercapaciteit

Maar het meest duidelijk was de modulaire visie zichtbaar in de E-Brake 35T Mini Cell voor de automatische productie van kleine complexe producten. De cel die tijdens de showdagen werd gedemonstreerd verschilt enorm van het eerste model dat een aantal jaren geleden werd geïntroduceerd. Er zijn allemaal opties bij gekomen. Deze zijn gericht op het vergroten van de aan- en vooral de afvoercapaciteit van materiaal in en uit de cel, zodat deze ook hele nachten flexibel verschillende series door elkaar heen kan produceren.

Zoals een palletsysteem met palletmagazijn en conveyor voor de automatische aan- en afvoer van europallets, een afvoerband voor de krasvrije afvoer van producten buiten de cel en allemaal deuren die geopend kunnen worden voor bijvoorbeeld een AGV om de cel te voorzien van nieuw materiaal. “Nee, we hebben tijdens de coronapandemie bepaald niet stil gezeten”, zegt Tommy van der Made, Productmanager Automated Solutions, dan ook. SafanDarley heeft volgens hem op het gebied van automatisering veel vorderingen gemaakt en zijn handen jeuken om daarmee verder te gaan. “Er ligt echt heel veel binnen handbereik om de productiviteit van het kantproces bij onze klanten sterk te vergroten.”

Lees hieronder het hele artikel in onze online editie van PlaatBewerkingsNieuws.

Indien u in de toekomst ook de print-editie van PlaatBewerkingsNieuws wilt ontvangen, kunt u zich aanmelden voor een gratis abonnement. De volgende editie van PlaatBewerkingsNieuws verschijnt op 02 augustus 2022 en zal grotendeels in het teken staan van de voorbeschouwing op de TechniShow/ESEF.

 

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

SafanDarley showt hybride kantpers op METAVAK

19-09 De H-Brake 110T-1600 Hybrid, opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën, is voorzien van…

Plaatbewerking

Mazak denkt mee met de realiteit van de klant

17-08 Bij Mazak is Tim Depijpere geen onbekend gezicht. Hij werkte er eerder al 6…

Plaatbewerking

Amada scoort met ATC-kantbanken voor middenklasse

16-06 Na het succes van de ATC-machines, waarvan er wereldwijd meer dan 1000 zijn geïnstalleerd,…

Plaatbewerking

Grote productiviteitswinst

20-04 “We verdienen deze investering dus redelijk snel terug. Het liefst hebben we de lijn…

Toeleveren

Nibro heeft maar één product: pijpbeugels

20-04 Nibro is in 2006 gestart als een producent van RVS onderdelen voor gebruik in…

Plaatbewerking

Mooi snijden op topsnelheid

20-04 Gastheer Jeffrey Datema toonde zich zeer tevreden over het verloop van het open huis.…

Plaatbewerking

Van visie naar actie

19-04 De Masterclass Technology Roadmapping is de eerste zichtbare activiteit van het Expertisecentrum Metal Processing,…

Plaatbewerking

Minder energie en kosten, meer processnelheid

19-04 Veel technische constructies hebben een vorm van staalbouw. Of het nu een containerschip, een…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X