Automatiseren in eigen tempo

Een belangrijk kenmerk van alle automatiseringsoplossingen die SafanDarley aanbiedt bij haar kantbanken, is de modulaire opbouw ervan. Hierdoor kan iedere klant kiezen voor een niveau van geautomatiseerd kanten dat bij hem past, in de wetenschap dat hij ieder moment makkelijk kan opschalen. Hij kan zijn eigen tempo kiezen bij de automatisering van zijn kantproces.

Tommy van der Made, Productmanager Automated Solutions, geeft uitleg bij de E-Brake 35T Mini Cell.Deze is leverbaar met tal van opties, die zijn gericht op het vergroten van de aan- en vooral de afvoercapaciteit van materiaal. Aan de voorzijde de palletopslag. Aan de zijkant de conveyor voor het uitvoeren van pallets en de afvoerband voor krasvrije afvoer.

Dit modulaire aspect was goed te zien bij alle drie automatiseringsoplossingen die centraal stonden tijdens de Showdagen Automated Solutions bij SafanDarley in Lochem. Bijvoorbeeld bij de gloednieuwe automatische gereedschapswisselaar Tool Mate. Deze was gekoppeld aan één kantbank – een E-Brake C 200T – maar is al helemaal voorbereid op de komst van een tweede kantbank die aan de andere kant van de Tool Mate kan worden geplaatst.

Ook de R-Brake 130T, waarbij de kantbank en de robot in één systeem zijn geïntegreerd, is eenvoudig verder te automatiseren. Zodra de gebruiker van dit systeem er aan toe is, kan er bijvoorbeeld een AGV aan worden gekoppeld, die de gekante producten weghaalt.

Meer aan- en afvoercapaciteit

Maar het meest duidelijk was de modulaire visie zichtbaar in de E-Brake 35T Mini Cell voor de automatische productie van kleine complexe producten. De cel die tijdens de showdagen werd gedemonstreerd verschilt enorm van het eerste model dat een aantal jaren geleden werd geïntroduceerd. Er zijn allemaal opties bij gekomen. Deze zijn gericht op het vergroten van de aan- en vooral de afvoercapaciteit van materiaal in en uit de cel, zodat deze ook hele nachten flexibel verschillende series door elkaar heen kan produceren.

Zoals een palletsysteem met palletmagazijn en conveyor voor de automatische aan- en afvoer van europallets, een afvoerband voor de krasvrije afvoer van producten buiten de cel en allemaal deuren die geopend kunnen worden voor bijvoorbeeld een AGV om de cel te voorzien van nieuw materiaal. “Nee, we hebben tijdens de coronapandemie bepaald niet stil gezeten”, zegt Tommy van der Made, Productmanager Automated Solutions, dan ook. SafanDarley heeft volgens hem op het gebied van automatisering veel vorderingen gemaakt en zijn handen jeuken om daarmee verder te gaan. “Er ligt echt heel veel binnen handbereik om de productiviteit van het kantproces bij onze klanten sterk te vergroten.”

Lees hieronder het hele artikel in onze online editie van PlaatBewerkingsNieuws.

Indien u in de toekomst ook de print-editie van PlaatBewerkingsNieuws wilt ontvangen, kunt u zich aanmelden voor een gratis abonnement. De volgende editie van PlaatBewerkingsNieuws verschijnt op 02 augustus 2022 en zal grotendeels in het teken staan van de voorbeschouwing op de TechniShow/ESEF.

 

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

LVD presenteert nieuwe lijn paneelbuigmachines

15-11 Het nieuwe gamma met ultrasnelle paneelbuigsystemen werd vorige week op de Blechexpo in Stuttgart…

Plaatbewerking

Blechexpo zet plaatwerkindustrie op pad naar duurzame toekomst

15-11 De beurs trok samen met de tegelijkertijd gehouden Schweisstec (vakbeurs voor verbindingstechniek), 40.103 vakbezoekers.…

Plaatbewerking

Productiviteit met 40% omhoog

28-06 “Wij zien onszelf als pionier op het gebied van loonproductie van plaatwerkproducten en metaalconstructies…

Plaatbewerking

Nieuw softwareplatform geeft SafanDarley sterke basis

28-06 SafanDarley, dat dit jaar het 90-jarig jubileum viert, is een van de marktleiders op…

Plaatbewerking

SafanDarley introduceert nieuwe machinebesturingssoftware

25-04 Deze nieuwe machinebesturingssoftware stelt SafanDarley in staat om samen met AutoPOL en RoboBend (offline…

Plaatbewerking

Flexibel in de productie

18-04 Mede daarom is bij SafanDarley in Lochem sinds enkele maanden een Acura 5-assig CNC…

Automatisering

Kumatech en SafanDarley tonen totaaloplossing

11-04 De E-Brake 35T-1250 Premium kantbank vormt de basis van de SafanDarley E-Brake Mini Cell.…

Plaatbewerking

Amada opent grootschalig innovatiecentrum

11-04 AGIC komt tegemoet aan de uiteenlopende vereisten waarmee Amada-gebruikers over de hele wereld worden…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV