Balanceren en voorinstellen op één machine

0

Haimer presenteert op METAVAK de Tool Dynamic Preset Microset. Dit zijn twee machines in één: voor balanceren en voor voorinstellen.

Haimer, dat zich heeft ontwikkeld tot een systeemaanbieder voor het totale gereedschapmanagement (‘voor alles rondom de spindel’), ontwerpt, produceert en verkoopt hoge precisie producten voor het verspanen van metaal, alsook voor branches als de automotive, luchtvaart, energie, spoorvervoer en algemene bewerking. Het Duitse bedrijf biedt een ruim aanbod aan gereedschaphouders in alle gangbare diameters en lengtes, maar is ook een begrip op krimpen en balanceermachines, 3D sensoren en volhardmetalen snijgereedschappen. Sinds de overname van Microset, begin 2017, omvat het productaanbod ook gereedschapvoorinstelmachines. De nieuwe machine Tool Dynamic Preset Microset combineert de voorinsteltechniek van Microset en de balanceertechniek van Haimer. Het resultaat is een compact geheel dat veel ruimte bespaart. Martijn Alders, die vorig jaar is begonnen met het vertegenwoordigen van Haimer op de Nederlandse markt, noemt deze machine met name heel interessant voor gereedschapslijpers.

Nieuwe collega
Het gaat momenteel ‘extreem goed’ met Haimer in Nederland, zo vertelde Alders vorige maand op de vakbeurs AMB in Stuttgart, waar Haimer een uitstekende beurs beleefde met 45 procent meer bezoekers dan de vorige keer. Ook kwamen er veel Nederlanders langs. De beurs betekende ook het debuut van Alders’ nieuwe collega Martin Muller. Hij is afgelopen zomer in dienst getreden en zal zich vooral concentreren op het aan de man brengen van de verspanende gereedschappen van Haimer. Alders en Muller zijn allebei drie dagen aanwezig op METAVAK.

Haimer, stand 202