Wijzig je omslagfoto
Q-FIN
Wijzig je omslagfoto

Bij Q-Fin Quality Finishing Machines ontwikkelen, bouwen en verkopen we machines voor het ontbramen, afronden en finishen van metalen plaatdelen.

Account Status: Goedgekeurd

Q-Fin Quality Finishing
Wilgenakker 8
5571 SJ Bergeijk
The Netherlands 

+31 (0)497 58 10 18
Oppervlaktetechniek

De oplossing voor machinaal ontbramen, slijpen en afronden

Bij Q-Fin Quality Finishing ontwikkelen, bouwen en verkopen we machines voor het ontbramen, slijpen en afronden van metalen onderdelen. Daarnaast leveren wij oplossingen voor het afzuigen van slijpstof. Hollandse kennis, kunde en vakmanschap, ofwel Dutch Finishing Solutions. Al onze ontbraammachines worden in eigen huis ontwikkeld en vervaardigd met enkel A-componenten. Een Nederlands product om trots op te zijn! De technische en praktische kennis binnen de Q-Fin organisatie gebruiken wij voor het ontwikkelen, fabriceren en verkopen van innovatieve ontbraam- en aanverwante machines. Middels het bouwen van superieure machines qua snelheid en keuze in finish-mogelijkheden en het bieden van een hoge servicegraad willen wij de klant aan ons binden. De perfecte ronding komt van onze hand. Daar zijn we trots op bij Q-Fin.


AFRONDEN

De meeste klanten eisen het afronden of minimaal kanten breken van de randen van metalen werkstukken. Anders kunnen medewerkers in handmatige assemblageprocessen en eindverbruikers er hun handen aan openhalen. Ze moeten dan ook zó voorzichtig manoeuvreren met de werkstukken, dat ze ook niet vlot kunnen werken. Vaak geven klanten specificaties af voor een bepaalde constante radius aan het product. Afhankelijk van het doel kan Q-Fin met haar machines in één doorgang een constante radius aanbrengen door kanten te breken of af te ronden conform de gevraagde radius. We zorgen voor een optimaal instelbare afronding. Standaard biedt Q-Fin u een combinatie van ontbramen, slijpen en afronden in 1 machine.

bedrijfsfoto
bedrijfsfoto #17


RADIUS 2+


Het afronden van metalen plaatdelen met radius 2 mm (R=2, R2) of een radius groter dan 2 mm (R=2+, R2+) is soms noodzakelijk. Bijvoorbeeld als delen gepoedercoat of verzinkt moeten worden. Met een te lage radius heb je geen optimale kantendekking. De poedercoating heeft namelijk de neiging om zich aan de kanten terug te trekken. Daardoor neemt de laagdikte daar af en dat kan tot gevolg hebben dat het metaal ter plaatse door de poedercoating heen komt. Dat wilt u niet. Q-Fin kan volautomatische machines leveren waarmee deze R2+ in één doorgang haalbaar is. Kwaliteit en snelheid gaan hand in hand. Met de SER600 brengt Q-Fin een machine op de markt die in één keer een radius van 2 mm op de kanten van het plaatdeel of strip kan realiseren. Het betreft geen standaard machine die indien gewenst ook een grote afronding kan geven, maar een machine die specifiek is gebouwd voor een grote afronding (R2) op staal.

ONTBRAMEN

Bij snijprocessen zoals lasersnijden, plasmasnijden en waterstraalsnijden kunnen bramen ontstaan op de metalen werkstukken. Deze scherpe, uitstekende oneffenheden zijn om meerdere redenen ongewenst. Ontbramen is dan ook noodzakelijk om deze te verwijderen. Q-Fin heeft een innovatieve machinelijn ontwikkeld voor het machinaal snel, goed en gemakkelijk ontbramen van stalen, aluminium en roestvast stalen plaatdelen. U heeft daarmee altijd een machine die uw product(en) naar wens ontbraamt. Tegen lage kosten, met hoge snelheid en eenvoudig te bedienen. De machines zijn uiteraard ook te gebruiken voor het verwijderen van bramen als gevolg van andere bewerkingen zoals knippen, zagen, ponsen en/of stansen.

bedrijfsfoto #17 #18
bedrijfsfoto #17 #18 #19

SLIJPEN

Slijpen is een verspaningstechniek waarbij materiaal wordt afgenomen met behulp van een slijpband of schuurschijf. Met slijpen kunt u bramen van een product verwijderen, oneffenheden verwijderen of een bepaalde slijpstructuur in het materiaal aanbrengen. Om beschadigingen, putjes en een harde walshuid te verwijderen, worden vaak grove slijpbanden / slijpkorrels gebruikt, bijvoorbeeld een Korrel 40 (K40) of een Korrel 60 (K60). Als alle oneffenheden uit het metaal zijn geslepen, kan er aan een oppervlaktefinish gedacht worden. Een veel gekozen eindfinish is geslepen K320, een mooie nette slijpstructuur die ook een stuk gladder is dan K40 of K60. Bij Q-Fin hebben we zowel handbediende als volautomatische slijpmachines. Wij adviseren u graag over de juiste machine voor uw slijpbewerkingen.

X