Verander je cover foto
Q-FIN
Verander je cover foto

Bij Q-Fin Quality Finishing ontwikkelen, bouwen en verkopen we machines voor het ontbramen, slijpen en afronden van metalen onderdelen.

Deze gebruikersaccountstatus is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen informatie togevoegd op zijn profiel.

Q-Fin Quality Finishing
Wilgenakker 8
5571 SJ Bergeijk
The Netherlands 

+31 (0)497 58 10 18
Oppervlaktetechniek

De oplossing voor machinaal ontbramen, slijpen en afronden.

Bij Q-Fin Quality Finishing ontwikkelen, bouwen en verkopen we machines voor het ontbramen, slijpen en afronden van metalen onderdelen. Daarnaast leveren wij oplossingen voor het afzuigen van slijpstof. Hollandse kennis, kunde en vakmanschap, ofwel Dutch Finishing Solutions. Al onze ontbraammachines worden in eigen huis ontwikkeld en vervaardigd met enkel A-componenten. Een Nederlands product om trots op te zijn! De technische en praktische kennis binnen de Q-Fin organisatie gebruiken wij voor het ontwikkelen, fabriceren en verkopen van innovatieve ontbraam- en aanverwante machines. Middels het bouwen van superieure machines qua snelheid en keuze in finish-mogelijkheden en het bieden van een hoge servicegraad willen wij de klant aan ons binden. De perfecte ronding komt van onze hand. Daar zijn we trots op bij Q-Fin.

 

AFRONDEN

De meeste klanten eisen het afronden of minimaal kanten breken van de randen van metalen werkstukken. Anders kunnen medewerkers in handmatige assemblageprocessen en eindverbruikers er hun handen aan openhalen. Ze moeten dan ook zó voorzichtig manoeuvreren met de werkstukken, dat ze ook niet vlot kunnen werken. Vaak geven klanten specificaties af voor een bepaalde constante radius aan het product. Afhankelijk van het doel kan Q-Fin met haar machines in één doorgang een constante radius aanbrengen door kanten te breken of af te ronden conform de gevraagde radius. We zorgen voor een optimaal instelbare afronding. Standaard biedt Q-Fin u een combinatie van ontbramen, slijpen en afronden in 1 machine.

bedrijfsfoto
bedrijfsfoto #17

 

ONTBRAMEN

Bij snijprocessen zoals lasersnijden, plasmasnijden en waterstraalsnijden kunnen bramen ontstaan op de metalen werkstukken. Deze scherpe, uitstekende oneffenheden zijn om meerdere redenen ongewenst. Ontbramen is dan ook noodzakelijk om deze te verwijderen. Q-Fin heeft een innovatieve machinelijn ontwikkeld voor het machinaal snel, goed en gemakkelijk ontbramen van stalen, aluminium en roestvast stalen plaatdelen. U heeft daarmee altijd een machine die uw product(en) naar wens ontbraamt. Tegen lage kosten, met hoge snelheid en eenvoudig te bedienen. De machines zijn uiteraard ook te gebruiken voor het verwijderen van bramen als gevolg van andere bewerkingen zoals knippen, zagen, ponsen en/of stansen.

 

SLIJPEN

Slijpen is een verspaningstechniek waarbij materiaal wordt afgenomen met behulp van een slijpband of schuurschijf. Met slijpen kunt u bramen van een product verwijderen, oneffenheden verwijderen of een bepaalde slijpstructuur in het materiaal aanbrengen. Om beschadigingen, putjes en een harde walshuid te verwijderen, worden vaak grove slijpbanden/slijpkorrels gebruikt, bijvoorbeeld een Korrel 40 (K40) of een Korrel 60 (K60). Als alle oneffenheden uit het metaal zijn geslepen, kan er aan een oppervlaktefinish gedacht worden. Een veel gekozen eindfinish is geslepen K320, een mooie nette slijpstructuur die ook een stuk gladder is dan K40 of K60. Bij Q-Fin hebben we zowel handbediende als volautomatische slijpmachines. Wij adviseren u graag over de juiste machine voor uw slijpbewerkingen.

bedrijfsfoto #17 #18
bedrijfsfoto #17 #18 #19

 

Q-FIN PRO SET

De Q-Fin Pro Set is een combinatie van de F200 XL ontbraam- en slijpmachine voor (zeer) kleine plaatwerkdelen en de WES3000 natwerkende afzuiger. De perfecte set voor het finishen van metalen producten tot 200 mm breed. Met vacuüm- of magneetondersteuning. De F200 XL is speciaal ontworpen voor het finishen van vlakke plaatdelen van 10 tot 200 mm breed. Naar keuze met vacuum- of magneet-ondersteuning. Minimum productafmetingen voor MAG-versie (uitsluitend geschikt voor staal en overige ferro-producten): 10 x 10 mm. Minimum productafmetingen voor VAC-versie (geschikt voor RVS, aluminium, staal en overige non-ferro producten): 20 x 20 mm. 

Meld u nu aan voor de MetaalNieuwsBrief

U hebt zich met succes ingeschreven voor de nieuwsbrief

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van uw verzoek. Probeer het opnieuw.

X