Q-fin demonstreert complete machinelijn

Q-fin presenteert zich op de Euroblech met een A-merk machines voor ontbramen, slijpen en afronden. “De Euroblech is dé wereldbeurs voor plaatbewerking. Daar willen we ons dan ook presenteren op het wereldtoneel”, zegt Anton Bax van Q-fin. “Om ook buiten Nederland voet aan de grond krijgen, zullen we een dealernetwerk moeten opbouwen. Dat is een belangrijk doel van onze deelname.”

In vergelijking met de meeste andere fabrikanten van ontbraam- en afrondmachines is Q-fin een klein bedrijf. Toch heeft het bedrijf volgens Bax alles in huis om zichzelf als een A-merk bovenin de markt van ontbraammachines te plaatsen. In Q-fin zijn de kracht van dertig jaar ervaring in slijp- en ontbraamtechniek en meer dan 25 jaar ervaring in plaat- en constructiewerk gebundeld. “Onze machines ontbramen en ronden metalen onderdelen sneller af dan wie dan ook.” Bax wijst ook op de kwaliteit van de machines; de technieken die worden toegepast en de materialen die worden gebruikt. Het zijn machines van West-Europese kwaliteit, die worden gebouwd in Bergeijk. Er worden uitsluitend A-componenten toegepast, de machines zijn eenvoudig te bedienen.

Nieuwe ontwikkelingen
Q-fin beschikt inmiddels over een interessante lijn machines, die telkens wordt uitgebreid. Het begon 3 jaar geleden met de Fierde 2 voor het ontbramen en slijpen van kleinere werkstukken tot 200 mm breed en een uit RVS vervaardigde natwerkende afzuiginstallatie, om alle machines doelmatig en veilig af te zuigen. Snel daarna kwamen de Fierde XL, een 200 mm brede ontbraammachine met drie stations om een nog hogere snelheid in het kantenbreken te behalen, en de F1200, een 1200 mm brede machine om grote brede delen te ontbramen.

TopGrinder met freeskop
Vorig jaar werd de semiautomatische ontbraammachine TopGrinder geïntroduceerd. Deze handbediende ontbraammachine is toepasbaar voor diverse bewerkingen zoals slijpen, ontbramen en polijsten. Deze Topgrinder is nu verder doorontwikkeld door hem uit te rusten met een freeskop. Door de combinatie met een freeskop is het op een veilige en snelle manier mogelijk een grote radius en laskanten aan producten te maken. “De markt vraagt steeds grotere afrondingen om staal voor te bereiden op poederdekking en zinkdekken”, aldus Bax. “R2 + is eerder een norm dan een uitzondering geworden. Voor deze freeskop is R2 geen probleem. De eerste praktijktesten die we hebben gedaan pakken fantastisch uit. Door de stabiele ophanging is het frezen ineens heel eenvoudig en vergt het maar weinig inspanning.”

Een andere nieuwe ontwikkeling is de SkipJoint. Dit is een machine om de microjoint van bijvoorbeeld laserwerkstukken te verwijderen. Het gebruik van microjoint verbindingen (waarbij een product nog verbonden blijft aan het restmateriaal door een klein deel niet te lasersnijden) levert voordelen op in het productieproces, maar de kleine braam aan de contour is vaak niet gewenst bij een mooie finish. Met de SkipJoint zijn deze microjoints veilig, snel en met lichte inspanning te verwijderen.
Op de Euroblech worden Nederlandse klanten ontvangen door Jeroen Carmiggelt van Carmitech, die Q-fin op Nederlandse markt vertegenwoordigd.

Q-fin
Hal 13, stand G71

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

De 4Innovators komen terug, met gast-partners

14-07 In de industriële omgeving van dit innovatieve bedrijf zullen de vier vaste partners hun…

Plaatbewerking

Met de juiste Grinding Power samen op weg naar de perfecte finish

20-05 Slakken verwijderen, snel een radius van 2mm aanbrengen op staal, de boutgaten in voetplaten…

Oppervlaktetechniek

Moeiteloos slakken verwijderen van stalen snijdelen

17-05 Het verwijderen van slakken gebeurt vaak nog handmatig met hamer en beitel. Of men…

Plaatbewerking

Eerste event digitale Euroblech focust op omvormtechniek

14-04 Door Covid-19 is de Euroblech in Hannover, de belangrijkste internationale vakbeurs voor plaatbewerking ter…

Plaatbewerking

Q-Fin machines 4.0 ready

08-03 Q-Fin levert vanaf nu zijn ontbraam- en finishmachines met programma-keuze in het bedienmenu. De…

Plaatbewerking

Grote plaatdelen in één doorgang dubbelzijdig ontbraamd dankzij omkeerunit

25-02 Willems bouwt machines voor het gecomprimeerd verpakken van volumineuze producten. Het bedrijf is in…

Plaatbewerking

Uitgestelde Euroblech gaat niet door

18-11 De uitgestelde Euroblech, die in maart zou plaatsvinden in Hannover, gaat niet door. De…

Plaatbewerking

Virtuele Euroblech trekt 5500 deelnemers

16-11 De eerste Euroblech Digital Innovation Summit heeft meer dan 5500 deelnemers uit 91 landen…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X