Bereikbaarheid Evenementenhal Gorinchem wordt verbeterd

0

De bereikbaarheid van en verkeersdoorstroming naar Evenementenhal Gorinchem wordt verder verbeterd. Gemeente Gorinchem en eigenaar Easyfairs hebben hiervoor de handen ineen geslagen.

Er komt een automatische evenementenregeling op de verkeerslichten bij veel aanbod aan verkeersstromen en de gemeente Gorinchem heeft inmiddels de bewegwijzering naar Evenementenhal Gorinchem vernieuwd en geoptimaliseerd. Deze dynamische bewegwijzering is reeds aangebracht en is vanaf de eerste week in december in werking. Ook krijgt Evenementenhal Gorinchem een eigen bushalte.

De automatische evenementenregeling op de verkeerslichten bij veel aanbod aan verkeersstromen houdt concreet in dat bij druk bezochte beurzen de bezoekers automatisch vanaf het kruispunt nabij de Evenementenhal naar de achteringang van de parkeerplaats worden geleid. Dit moet files op de snelweg A15 reduceren of zelfs voorkomen. Verder is dit kruispunt voorzien van nieuwe bewegwijzeringsborden naar Evenementenhal Gorinchem. Zowel de automatische evenementenregeling als de nieuwe dynamische bewegwijzering zijn vanaf de eerste week van december actief. “Wij zijn ontzettend verheugd met deze ontwikkelingen”, zegt Jeroen van Hooff, CEO Easyfairs Nederland. “De gemeente Gorinchem heeft in dit proces volledige medewerking verleend gezien het gezamenlijk belang van een groot beurs- en evenementencomplex in Gorinchem. Wij zijn hier dan ook zeer tevreden mee. Afgelopen zomer hebben wij al geïnvesteerd in een betere verkeersdoorstroming door ons parkeerterrein her in te richten en uit te breiden. Al deze ontwikkelingen zorgen er nu voor dat onze exposanten, bezoekers en overige klanten snel en veilig het parkeerterrein betreden. Bovendien zorgt dit voor een stukje ‘rust’ voor de omgeving, want de verkeersdoorstroming zal nog soepeler

Nieuwe bushalte Evenementenhal
Daarnaast is Evenementenhal Gorinchem met ingang van de nieuwe dienstregeling (9 december) voorzien van een eigen bushalte voor de hoofdingang. Het busvervoer wordt verzorgd door Qbuzz. De stadsdienst naar Evenementenhal Gorinchem rijdt twee keer per uur in twee richtingen en doet behalve Evenementenhal Gorinchem ook het centrum, het station en het ziekenhuis aan.